Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Jel windows memory diagnostic kaže nešto? Ili resource monitor.
edit: skočko to sam i ja pisao xd
Šta imaš sve na kompu instalirano? Dosta ti sranja zna rezervisati dio RAM memorije (sam Windows prventsveno)... al ono preko 4 giga da ti rezerviše mi je čudno.
Ja sam imao neki sličan problem pa sam te zbog toga pitao za procesor jer je meni bio "višak" RAM-a, ali pretpostavljam da kod tebe to nije slučaj kad nemaš one simptome.
jesi probao sve što kažu prva dva članka na guglu? Frekvenciju rama si izabrao adekvatnu u BIOS-u?
edit: napisao skočko ovo već
Jbg, nisam vidio msconfig xD
Otprilike nemaš ti tu puno opcija: ili da remapuješ ram ili apdejtuješ bios ili mijenjaš matičnu jer je defektivna
Da ali okačila je da ima 12 gb koje prepoznaje, ali je windows koristi samo 8 gb i sad u 99% slučajeva što sam imao prilike da vidim je bila ili limitirana memorija ili je neko pokušavao da doda ram na 32-bitni sistem preko limita.
A sad, pitanje da li su na istim frekvencijama.
I najbolja provera je da vidiš da li će da radi pc kada mu je prikačena samo ta nova memorija.
Identične su i voltaže, latencije, brzine, ostali đavoli...
http://imgur.com/ROow7QY
http://imgur.com/nUBQfBN
http://imgur.com/J8x2hLy
Dijagnostika kaže da je sve ok.
Jesi probala da izvadiš druge memorije i da ostaviš samo tu novu?
To je među prvim stvarima odrađeno. Ne znam, izgleda da je jedino rešenje dokupiti još 4gb pa da oba para rade u dual ražimu bez problema, forumi su potvrdili to. Moguće da neke Gigabajtove ploče kao što je ova moja imaju taj nekakav bag sa neparnim brojem iskorišćenih slotova, kažu ljudi :)
Čekaj, znači staviš samo tu novu - radi. E sad, na tu novu dodaš jednu od onih starih, proveriš šta izbacuje. I onda na kraju dodaš i treću.
Sve moguće kombine i permutacije pokušane. Sve prijavljuje ok kada su dva štapa ubačena. Čim se doda treći, pojavi se ono iz mog prvog posta ovde. Ne znam, brat i ja već više od 4 sata se cimamo oko ovoga...
Ništa, nema veze, hvala svima :)
Jbg, a u biosu ništa nema?
Kupuj novo.
EDIT: Stavi (čitaj: kupi) identične pločice RAM-a (Gb, proizvođač, fsb i to). Ako su različite po bilo čemu od navedenog, znaju praviti sranje.
Matična
Samo da javim da je sve ok. Naime, posle jučerašnjih svakakvih cimanja oko problema sa ramom, evo danas prijavljuje i novih 4gb, kao sada se svih 12gb koriste (3x4gb). Neverovatno, kao da kompu sinoć nije bilo do nekog cimanja i rekao e ajde sutra ću ovo, mrzi me sad.
(Nije do ponovnog pokretanja sistema, x puta smo ga sinoć resetovali..)
Hvala svima :)
imam baš it kutak dosta pitanja za vas danas
Prvo kako to sve sa kablovskim internetom funkcioniše ako već imam priklučak na sbb kablovsku i sad planiram da uzmem i njihov internet jel to ide na isti kabal jel ide neki drugi kako ide to. zavrlzama nastaje kada vam kažem da se fabrički dostavljeni kabal sada račva na mene i komšiju tako da bi to značilo da ako ja uvedem internet da onda obojica imamo xD i da li je to uopšte legalno trebalo bi da jeste tj da nepravi problem kada budu dolazili da priključju internet po mojoj slobodnoj proceni ali opet šta znam.
Zatim yumi ovaj za kreiranje bootable diska pravi mi probleme sve sam odradio lepo i instalacija je uspesna do trenutka kada treba da se restartuje računar kako bi se instalacija dovršila. nakon pokretanja izadje mi da reinstaliram sistem, da ne valja. sad pošto sam na računaru odgledao sam kompletan step by step tutorial u sirokoj rezuluciji i izgleda da usb flash treba da se izbaci nakon obavestenja da ce se resetirati kompjuter. da li to stvarno može biti moj probblem interesuje me pošto stvarno nisam voljan da petnaesti put bezuspešno instaliravam win7. srećom nabavio sam neki win10 disk sa njega nisam imao problem da ubacim os. pada mi sad na pamet da probam da narežem sedmicu na disk možda će tako prihvatiti
imam još nešto sigurno setiću se kasnije
https://rufus.akeo.ie/
probaj s ovim da napraviš butabilan usb, da se osiguraš da instalacija nije korumpirana zbog tog yumi-ja
iščupaj usb iz kompa sad, wrw ti je postavljeno da diže sistem sa usb-a, pa umesto da otvori sveže instaliran windows s diska, otvara opet instalaciju sa usb-a
ovo prvo pitanje ne znam što postavljaš ovde kad imaš tehničku podršku
Jok, kablovski modem se povezuje na tvom kraju kabla prema tome samo bi ti imao internet, osim ako komšiji ne bi šerovao putem mrežnog kabla sa tog istog modema ili bežično što dalje povlači novčanu nadoknadu i ostale pravne kurce palce. Uglavnom svaki modem oni u centrali vide kao poseban uređaj, tako je i kod ADSL-a i kod kablovskog neta.
Atife, kupi Huawei