IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Nisu, to sam prvo proverio.

2. Pokazuje li išta na ploči? Bude neka LED dioda ili sl? Ili baš ništa?
    Pogledaj da se nije naduo koji kondenzator na ploči.

3. Ne primećujem nikakve promene na kondenzatorima, ne svetli ništa.

4. Кондензатори не светле, то су ти они ваљчићи.

5. Cenim da je Bili dao u jednoj rečenici odgovore na dva posebna pitanja.
    Elem, biće da treba da odneseš u servis. Najpre će biti ploča.

6. Dobro ceniš. Ništa mi drugo ne preostaje. :(

7. Koji program preporučujete za proveru bed sektora na hardu?

8. testdisk, po mogućstvu sa linuksa da butuješ

9. Nikad se nisam bavio linuksem. :/

10. Da li sistem hoće da se startuje? Koji Windows koristiš? Postoje korisne opcije koje se mogu pokrenuti sa CD-a, odatle možeš da odradiš i checkdisk.
    Možeš da iskoristiš i Linux, bez preteranog poznavanja, postoje live distribucije, mnoge su namenjene upravo rešavanju problema, pokreneš ih isto sa CD-a i aktiviraš program koji proveri šta treba. Npr Knoppix

11. Billy Sharp
    Sinoć mi je komp normalno radio, jutros da ga upalim, neće. Proverio sam kablove, promenio utičnicu, stavio novo napajanje, ne reaguje ništa kada stisnem power dugme. Palo mi je na pamet da se upravo to dugme pokvarilo, nije, proverio sam. Riknula matična ili šta?

Isti slucaj ko meni pre mesecak dana, mozda jace.
    Maticna na zalost. Probaj skini sve sa nje, ostavi samo RAM i PROCESOR prikacen. Probaj necim da "pritisnes" dugme za paljenje na ploci (moras da napravis spoj na zicicama)>
    Ukolio se ne desava nista, izvadi RAM memoriju/e. Opet spoji zicice, i ako pisti , ploca radi. Ako ne pisti, onda ne radi.
    I da, trebalo bi da imas led diodu na ploci, cim joj das napon, trebalo bi da zasvetli.

Al nisam optimista,identican slucaj ja imao, maticna riknula,kupio drugu i to je to

12. Da li sistem hoće da se startuje? Koji Windows koristiš? Postoje korisne opcije koje se mogu pokrenuti sa CD-a, odatle možeš da odradiš i checkdisk.
    Možeš da iskoristiš i Linux, bez preteranog poznavanja, postoje live distribucije, mnoge su namenjene upravo rešavanju problema, pokreneš ih isto sa CD-a i aktiviraš program koji proveri šta treba. Npr Knoppix

Odneću ih kod brata koji ima xp sp3, ostala mi dva iz ovog kompa gde mi riknula matična, pa da ih proverim za prodaju. Važi, baviću se onda malo sa tim. :)

Isti slucaj ko meni pre mesecak dana, mozda jace.
    Maticna na zalost. Probaj skini sve sa nje, ostavi samo RAM i PROCESOR prikacen. Probaj necim da "pritisnes" dugme za paljenje na ploci (moras da napravis spoj na zicicama)>
    Ukolio se ne desava nista, izvadi RAM memoriju/e. Opet spoji zicice, i ako pisti , ploca radi. Ako ne pisti, onda ne radi.
    I da, trebalo bi da imas led diodu na ploci, cim joj das napon, trebalo bi da zasvetli.

Al nisam optimista,identican slucaj ja imao, maticna riknula,kupio drugu i to je to.

I to sam pokušavao, ne mere. Pomirio sam se sa da je riknula, ali me je žao, preko sedam godina me je verno služio, i ovaj novi lap koji imam ne može da ga zameni. :/

13. Puca mi net na svakih 10-15 minuta i onda mu treba dvadesetak sekundi da se rekonektuje. To me strasno zivcira iako mi ne smeta puno (izuzev kad igram nesto online). Njesra je net, ovja kablovski, ali ranije se nije desavalo. Ima neko ideju ili da se cimam do operatera jer se ne javljaju na fon majku li im neokapitalisticku.

14. Proveri modem: koje lampice i kako sijaju. Ako trepće lampica cable ili tako nešto, onda je stvar u tome da se modem ne može sinhronizovati i to je do provajdera definitivno. Kad se sinhronizuje, onda svetli konstantno.
    @Billy Jbg, sedam godina je sasvim OK starost za komp. Samo nek' ide po redu.

15. Sve lampice trepere i svetle kao ranije i sve je kako bi trebalo da bude na modemu.

16. Вероватно ти је отишао плутајући замајац.

17. Imam Win 7 ultimate. E sad, pre jedno mesec i sitno počeo je komp da mi lupa plave ekrane sa random greškama, tipa memory management, IRQL not less or equal, da kenja da ima greška u ntfs.sys fajlu i slično. Samo mi resetuje komp. I nakon jedno 3-4 auto-reseta, pokrene se normalno kao da ništa nije ni bilo, sve dok ga ne izgasim ili ne bacim na stend baj. I tako kontantno. Pokrenuo sam sve one testove za memoriju i hard, jer je na forumima pisalo da je verovatno zbog toga, ali testovi pokazuju da je sve ok. Ne znam koji mu je kurac jebeni.

18. chaveze, moguce da ti je windows okrnjen. Neki softver ti je mozda obrisao neke kurce koji su neophodni pa ti izbacuje errore. Ako imas i dalje disk tog windowsa ubaci ga, pa tamo imas opciju Repair. Ona bi trebalo da ubaci eventualne nepostojece a neophodne fajlove.

19. Реинсталирај Њиндоњс, то решава све познате и непознате проблеме.

20. Ima neko neki link da mi da gde se može skinuti win 7 instalacioni disk, pošto nisam lično to nikada radio, pa mi frka da ne ukenjam nešto.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.