IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Proksi 99%, meni tako nije hteo da radi na poslu. Instaliraj Tunnel Bear, to mozda pomogne. Ali nemoj da surfujes sa njim i da trosis megabajte, jer imas samo 500MB mesecno, samo ga koristi za ovo i slicne stvari.

Џерико, вечно си ме спашавао. :) Хвала!
    Али овај пут је најјача фора што је сам Танел Беар забрањен од стране Амреса, јебига. :Д

2. Inace, desktop je daleko pouzdaniji i dugotrajniji. Ne treba stedeti na kljucnim komponentama, kao sto je napajanje, za 20 evra razlike ulazi se u rizik mnogo veceg troska. Kad nesto crkne na desktopu, lako ga je zameniti novim slicnim - kad crkne na laptopu, em su delovi preskupi, em je neizbezan odlazak u servis, sto opet nije jeftino.
    Za 600 jura moze da se napakuje vise nego dobra desktop masina, sa sve 23-24" monitorom, i najbolji laptop u tom rangu nece biti konkurentan.

3. Џерико, вечно си ме спашавао. :) Хвала!
    Али овај пут је најјача фора што је сам Танел Беар забрањен од стране Амреса, јебига. :Д

Probaj sa www.hidemyass.com

4. Inace, desktop je daleko pouzdaniji i dugotrajniji. Ne treba stedeti na kljucnim komponentama, kao sto je napajanje, za 20 evra razlike ulazi se u rizik mnogo veceg troska. Kad nesto crkne na desktopu, lako ga je zameniti novim slicnim - kad crkne na laptopu, em su delovi preskupi, em je neizbezan odlazak u servis, sto opet nije jeftino.
    Za 600 jura moze da se napakuje vise nego dobra desktop masina, sa sve 23-24" monitorom, i najbolji laptop u tom rangu nece biti konkurentan.

Koliko je to jebeno teško objasniti ljudima... Skoro sam se ubjeđivala sa drugaricom hoće ona duzme komp i zapela za laptop. Pa rekoh hoćeš li ga nositi vani, kaže neće. Al neka ga mogu premještati sa jednog mjesta na drugo u kući. Naravno, riknuo je i sama popravka bi koštala više nego novi. I umjesto duzme za te pare oooodličan komp ona opet kupi lap top.

5. Sigurno da lap-top ima svojih benefita, ja znam koristim ih već nekoliko godina, ali po pitanju desktop/laptop izbora, ako imaš prostora za desktop uvek ga uzmi, zapadna prevara je da ćeš da nosiš negde lap-top gde ti prost usb fleš neće biti dovoljan.
    Mada, meni je glupo do bola da ponesem lap-top u kafić i tako sedim sam dok ispijam piće, dok nekima nije...

6. Naravno da ima. Npr putovanja i tak to, ako nešto nekome trebaš pokazati, a da si ne idete međusobno po kućama, ali za normalnu upotrebu, zapravo ko što Džeri reče za cijenu prosječnog l.top-a možeš kupiti poprilično dobar komp.

7. Драги моји, пазарио сам јуче 24 гига РАМ меморије и додао их на постојећих 22 гига. Данас се приватих посла да ја то уградим у комп... Прионем на посао, урадим по пропису, у 1. и 3. слот убацим ове од 4 гига, а у 2. и 4. ове од 2 гига. Покушам да укључим комп, дође ми до оног бут скрина и искочи обавештење како је ''оверклок фејловао, притисни Ф1 за сетап (БИОС)''. Реко, мора да сам нешто узјебо, поновим процес, али овај пут заменим места паровима, дакле у 1. и 3. слот метнем модуле од 2, а у 2. и 4. модуле од 4 гига. Повежем све и укључим машину кад оно иста ствар. Онда ми је на памет пала могућност да је један од ових нових модула неисправан. Не буде ми тешко, тестирам и један и други тако што сам их појединачно стављао на плочу и тако палио комп. И један и други су одрадили посао најнормалније. Онда ми се наметнула мисао да сам узјебао нешто при комбинацији положаја тих модула, тј да их нисам поставио како треба. И опет ми не буде тешко, испробам разноразне комбинације али ми је и таск менаџер и онај систем инфо показивао да имам прикључено само 6 гига РАМа?! После пешес кобинација убо сам ону која ради како ваља: модули од 2 гига су у 1. и 4. слоту, а ови од 4 гига су у 2. и 3. слоту.

http://fotkica.com/imgs3/1_56583609_Untitled.png

Е сад мене интересује следеће:
    -У дуал ченел режиму ми раде један модул од 2 и један од 4 гига и још један такав пар, јел?
    -Зашто сам имао горе наведене проблеме са инсталацијом РАМа?
    -Зашто ми је само 11 гига јузабл?

ЕДИТ: Оба су пара модула су Кингстонова и раде на 1666Мхз.

Ово ми је ''стара'' меморија: http://goo.gl/SF26j
    Ово је нова: http://goo.gl/X76o3

8. des PREDRAGE hehehe

9. хехе, што ми затрпаваш озбиљно питање деџго?

10. Retarde, ja neću da komuniciram sutebom jer imaš milijon giga rama.

PS: Koja ti je to matična?

11. Retarde, ja neću da komuniciram sutebom jer imaš milijon giga rama.

Ниси фер. :(

PS: Koja ti je to matična?

Ова :)

12. Ima ona izreka : Sta je dobro za sve, ne valja ni za sta.

13. Retarde, jesi li probao apdejtovati bios (ne da mi se opet čitati čitav post, a zaboravila sam šta sve piše)?

14. Treba da sklopim komp neki, do nekih 500 jevreja. Namena bi mu bila sprdnja tipa filmovi net i tako to, a pored toga i rad u programima za crtanje (građevinarstvo i tako te munje), što bi značilo da mu treba jača grafika. Neke preporuke? Ili neki link, sve može.

15. што 'но кажу - да имам 500 евра ја бих се женио.

16. Aj oђе да питам, дако види неко од кантераша....

Имам проблемчић који ме јако иритира и смета ми кад играм, па ето макар то било једном у по' године.

Кад пуцам једноставно ми касни реакција оне пушке, па макар 3/4 секунде или се деси да не касни али да сјецка у току пуцања, ка' да пушка кочи, не знам који то курац може бит?

17. SMare podmaži pušku balistolom.

18. @SMarko
    ja sam imao iste probleme.
    verovatno ti i dupli klik u radu na kompu ne prihvata uvek ili radi kad nije potreban

otislo ti je ono dugmence za levi klik...

resenje je ili opasna hirurgija sa presadjivanjem ili novi pacov...

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.