IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Nije kompjuter za njega, koničan je to.

2. A vi iz bloka se razumijete? :D

3. Naravno. U bloku se vazda gajio kvalitetan smisao za kompjutere. :-)

4. Pa pomogni drugu svom :)) popravi mu to...

5. Ja bih nego neće on. Juče ga zovemo na kafu, neće. Isto tako i prije neki dan. Moraš mu pisati u tri primjerka zavedenu molbu da bi nas udostojio prisustva.

6. dzabe molbe, kad je uveo adsl :) jedino kablove da mu prekines...

7. A to li je... milo mi je što je adsl konačno stigao na konik. Nijesam ništa vidio na tv, slabo je to medijski propraćeno bilo. :-)

8. u pitanju je, bar pretpostavljam da je, search engine. Kako to sad da dovedem u pređašnje stanje?

9. Кад сам инсталиро Виндовс осто ми је стик у компу. Када сам правио партиције махинално сам обрисо и све са усб-а. Када сам све завршио, комп одлично ради, али стик ми не може отворити. Ако неко зна шта, како, чиме...

10. Ne prepoznaje ga windows? Kao da ga nisi priključio? Imao sam sličan slučaj i tom prilikom se spržilo nešto na flešu i postao je neupotrebljiv. Ne mora da znači da je i tvoj fleš razdužio escajg.

11. Ima li neko iskustva sa ovim novim NET paketima u Telekomu?

12. Imam ja, pre nekih godinu i po dana sam ga koristio.

13. Pa daj neka iskustva :) Dal brzina varira dosta ili ne? A uzeo bih ovaj do 10mb

14. Ja sam koristio stik-modem, ne kablovski.

15. Da li vredi uzimati polovan lap top? I koje su cene polovnih? Ne treba mi nista specijalno.

16. Počeo sam skidati film preko wifia, protok se umrtvio, prebacih na svoj net, protok i dalje mrtav, stavih drugi film, opet isto, u čemu može biti problem?

17. Skidas sa istog servera?

18. Aha, ali probao sam i sa drugih, opet neće.

19. Najverovatnije da je do servera, ako sa nezavisna dva providera dobijas istu download brzinu. Ili imaju default limit za free download ili im prosto trenutno tesan bandwith.

Osim ako je neki P2P u pitanju. :)

20. Ne verujem da je limit u pitanju. Sačekaću do sutra, valjda nije do kompa nešto. Hvala.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.