IT Kutak - raznorazno pitanje

1. Хвала пуно, баш ово сам требао. Стик ми је јако непоуздан.

2. A google drive vam nije pao na pamet? :)

3. Хахаха...ни на крај памети...мислим да је то најбоље рјешење...

4. Ako ti je umesto stika, DropBox je zakon.
    Ne sporim ni GoogleDrive, naravno.

5. Ocajan je Google Drive, Dropbox je bolji i pouzdaniji 27 puta. SkyDrive takodje nije los.

6. E vako, nači imam:
    Matična: Asus P5PL2
    Grafička: GeForce GT 610 1GB GDDR3
    Napajanje: 400W
    RAM: DDR2 2GB
    Hard: 160GB
    DVD rezač i povremeno ušćaknem tablet za crtanje

E sad, koliko smijem overklokovati procesor, a da me ne zajebava napajanje? Sad sam ga mećala na 3,3 i izgleda da radi normalno, al bih ja to još malo podigla.

7. Cime ladis ti to, tot je ponajveci problem.

8. U BIOS-u, imaju kao već profili odrađeni (to vidjeh u upustvu od matične), pa možeš podignuti za 5, 10, 15 itd %. Nisam smjela manuelno čačkati. Sad je podignuto za 10%, ne znam smijem li još.

9. A napajanje mi je MS KY-400

10. Da sam juče umro ne bi znao da ima ženskije' koje overklokuju svoje procesore, aj da reče ekspres lonac pa i nekako :)

Zavisi koji procesor imaš, ako je neki celerončić možeš dosta da ga podigneš a da ne povuče mnogo više struje ili da se preterano greje a ako je recimo onaj u narodu omiljeni Q6600, on može da potegne baš solidno a greje se kao vuruna.
    Inače, bi bilo bitno i koje tačno napajanje imaš, ako je neko Žito ili MSindustrial to nema ni čestitih 200w šta god pisalo na njemu, srećom, grafička ti troši ko upaljač pa ti napajanje neće biti problem jer ti je procesor maltene jedini bitan potrošač.

Usvakom slučaju, kad podigneš procesor pokreni neki test da vidiš da li je stabilan i obavezno prati temperature.

EDIT:
    Aha, ako su ona preset podešavanja u biosu "5% faster" "10% faster" i slično onda nema zime, to je pravljeno da bude foolproof, ali zato i nema nekog leba od toga.

EDIT2:
    Znao sam da je MSindustrial :)

11. Da sam juče umro ne bi znao da ima ženskije' koje overklokuju svoje procesore, aj da reče ekspres lonac pa i nekako :)

Štaš, ima budala :)

E vako, u pitanju je Pentium(R) 4 CPU 3.0 (da budem baš baš precizna) :)
    Sad kad je dignut na 3,3 temperatura je i dalje od 35-40, što je njegova normalna.

Znao sam da je MSindustrial :)

Sam šut, mogla sam birati između bolje grafičke, al da ostavim još veću kršinu od napajanja, a baš je bila kršina (to što sam ga morala mlatiti svaki put kad upalim komp da komšije ne pomisle da bušim zidove je druga priča) il da kupim ovu grafičku i iole noralnije napajanje od onog što imah :)

Koji test da pokrenem i da li bi bilo bolje da prvo apdejtujem BIOS?

12. Nece ti noviji BIOS puno pomoci u OC. Skini Linx, ili SuperPi za testiranje, ali prati temperature dok rade, npr. preko hardware monitora.

13. Evo skinuh BurnInTest, provjerava sve živo, od procesora pa do zvučne.

14. Opet ja, povećah na 15 i 20% i neće da se digne sistem, tj moram prvo iskopčati/ukopčati iz struje i onda mi izbacuje overclock failed due overvoltage. Mere li se to ikako riješiti? Na 10% tj. 3.3 radi normalno i testovi kažu da je sve ok.

15. Sele, ne mozes da smuvas Bosiljcica i ocekujes da te jebe Bekam.

16. Fuj Bekam :)

Ma prčkam sad po netu i vidim da se može još podići komotno, samo ne znam šta i koliko da podesim manuelno, da ne idem na one biosove automatske postavke (tj. profile).

17. teo sam da kazem da ti nece cak ni jos 1 ghz nesto znacajno ubrzati procesor. Mnogo bitnija stavka od hercaze je velicina kes memorije, a to se na zalost ne moze budziti..
    Ako ti fura na 3,3 ghz, gde ces vise? Iskreno, nisam ni cuo da neki procesor radi na vise od 3,5Ghz..

Oprezno sa klokovanjem, nista nisi uradila ako ti usled pregrevanja rikne pregrevanje (jos 15e troska), ili ne daj boze maticna (bar 60,70e).

Tako sam se i ja tripovao da od svoje rage pravim munju,i na kraju sam samo zivce i pare izgubio. Skapiras koje programe i igre moze da potera, njih koristis,o ostalom mastas.
    Bolje pare koje ces usmeriti na popravku starudije usmeris na budzet za nov komp, i videces koliko ce se isplatiti.
    Po mom misljenju,najslabija komponenta tvog kompa je RAM memorija, koja je ako dobro vidim DDR i to samo 2gb. Jebiga, stekaj za drugi ko i ja, vidim da nam je ove pregazilo vreme..

18. Eo sacam editovala post, DDR2 - 2GB je u pitanju, zajebah se :)

Neam od čega štekati lovu, zato ovo i radim, a i zanimljivo mi. A jebomater, niđe na gugletu ne mogu pronaći za koliko povećati u BIOS-u sve one fazone, a da ne koristim same BIOS-ove profile.

19. Imaš Sele onaj program što sam sve obavi, do krajnje granice... meni nije radio zato što mi komp star ko Biblija, al tebi će raditi sigurno. Samo da se setim kako se zove u pm...

20. Selendrijume, na čačkaj mečkupičku. kad već imaš zastareli haredver, ko ja hehe, ćuti itrpi dok ne skupiš kintu za neku poluubica konfiguraciju. tih 10,15% neš niš ni dosetiš u radu procesora kapiram, ko ja što sam nabacio još giga rama, sad iam 3, isti kurac ko pre. ddr dvoika, jebiga..old tehniolodži,štaš.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.