Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Jos kad bi na mom abakusu ovo moglo da se igra, mozda bih i rekao nesto u vezi igrice.
Kako mi na kurac ide ovo pravilo do 4 stranca u našoj lizi. TOLE ODLAZI!!!21 lolo
Hoću da dominiram u FM sa našm klubovima kada već oni ne mogu u rillajfu.
Jos jedam free tip od mene. Ako vodite neki slabiji klub ili klub iz nase lige trazite parent club jer tako mozete da dobijete vrh igrace potpuno besplatno, to je i pre moglo ali sada mi se cini da neki popularniji igraci lakse pristaju na to, ja sam iz Liona doveo Dzimi Brijanda, Danika i golmana Lopesa, koji je braneci za mene dogurao do Portugalske reprezentacije. Problem je sto je u nasoj ligi dozvoljeno samo 3 pozajmice iz istog kluba, a hteo sam da uzmem i Lakazetea.
Ovo je legendarno.
Uzmem ponudu za Kolarova, i ne dobijem work permit, a iz Šitija pebao da dodje kod mene u Vigan.
Koji kurac.
skino fm12, i neki osrednji apdejt. mene leđa više ne bolu.
Doveo Đurđevića u Partizan za 1.5 M + 100k za 20 utakmica i 300k za 30 golova, i u konjkurenciji sa Benfikom i Dortumndom mali cigojner izabrao najljućeg rivala, za pišljivih 3k nedeljno. Vrv će i za manje pare da dođe u Zvezdu. Znači dovodljiv je. I to lakše nego što sam očekivao.
Ima pun kurac kvalitetnih free agent što domaćih, što stranih čini mi se i više nego na prošlom FM (mada pošto sam igrao 13.3.3 verziju i logično jer je to od polusezone pa su ponalazili klubove), naravno ovde mislim na pojačanja za JSL boraniju. Npr: Keita, Pantsil, Julio Cesar (odlično odrađen Gk), Nuno Gomes, I. Obradovic, M. Jovanovic, Pantela, Delibašić...
Slažem se sa ovim za parent club, i sviđa mi se što ti ove sezone lepo ponude koji su igrači za pozajmljivanje, a koji ne. Pre ti uglavnom pošalju nekog mongoloida, koji jedino može da se kali u rezervama.
Jedina zamerka je što su sklonili iz taktike, ili ja ne mogu da nađem, ono da odrediš plejmejkera, target mena i gde da se šalju lopte istom. Ako neko zna gde je neka podeli. (Ne mislim na određivanje rola na poziciji kod igrača, da ne dođe do zabune)
Nema vise toga, sad Target man-a odredjujes ulogom "Target man", a ako ne namestis onda neces imati target man-a, kao sto ja igram s 2 krila i 1 poacherom u napadu.
Nema više da određuješ plejmejkera i target mana, igrači sa tim ulogama biće automatski određeni, a način snabdevanja target mana zavisiće od uloge koju si mu dao (attack ili support) i stila igre koji forsiraš, tako sam bar pročitao na jednom stranom forumu.
Ne moze automatski da se odredi, ako stavis ulogu "Target man" onda ce on to i biti, a ako ne stavis gura se lopta napadacima. Isto i za plejmejkera samo sto ovde ce biti sredina ili krila, zavisi kako igras. Mada mozda i nisam u pravu, ali mi zvuci logicno da je tako.
Pa to sam i rakao, ili me nisi razumeo ili nisam bio jasan, nebitno.
http://s16.postimg.org/z0j3psuhx/edit.png
Дивна вест, Милан испао. Сад се могу Ел Шарави, Балотели и онај десни бек купити за мале паре.
У првој сезони? Ахахахахаха ма даааааај!
Hvala, malo mi je glupo što su to sklonili, ali hvala na ovim informacijama.
Vidi Sasuolololo. Javi koga si kupio.
http://www.dodaj.rs/f/11/FA/4h6kEFwf/jebi-totenhemoa.png
I to sam jemen Totenhemoa bez Šokrosa i Klajna! Poluvreme 2:1, kraj 2:6. ololo
Opasan pos'o odradijo u drugoj sezoni s fri ejdžentima. Mlogo mi je drago što sam uspeo da vratim Oksa u Sautempton (ne za dž, naravno). Će ih vodim još 2-3 sezone plafon pa onda verovatno da uzmem titulu s Liverpulom.
Pišaj! Druga sezona, 5 Wonderkidsa u timu, još i Milan ispao!
http://s23.postimg.org/umo7ravln/Stephan_El_Shaarawy_Overview_Profile.png
Jel za dosta manje para moze da se dovedu igraci timova koji su ispali u nizi rang?
Kolko si dao za el saravija?
У нормалној ситуацији, играча тог калибра нема шансе да доведеш. Ел Шарави је вредео у Милану (пре испадања) око 50 Милки, и чим је званично Милан био "релегатед", сви бољи играчи су тражили прелазак у већи клуб. Мада сам Инсињеа продао за 33 милиона, тако да сам скоро био на нули у погледу левог крила.
П.С. Ел Шаравија сам довео за 35 милки.
Дајте линк који ради, молим вас
http://s11.postimg.org/byyz1oq5f/Napoli_Transfers_Transfer_History.png