Football manageri

1. I da, ovaj Jorge Enriquez , meksikanac. Igra DMC/ MC.
    Na obe pozicije jebe,mada je vise vuce ka defanzivnom.

Decko objasnjava. doveo sam ga na polusezoni cisto da mi bude izmena jer pokriva dve pozicije, jednom ga ubacih u prvih 11 , neki kup bio, decko izobjasnjavoa neke stvari, rejting ispod 7,5 se ne secam da je imao..

2. prekjuče sam posle duže pauze počo ponovo menadžer, ovaj put prvoligaša i to sautempton. ne znam gazimude, ispao sam iz štosa, treba se podsetim nekih igrača prvo...

3. Ademilson, Fierro, Vydra. To što se tiče mladih talenata.

Što se tiče isprobanih igrača u napadu tu je onaj Benitez (što je umro prije 20 dana u ril lajf, jes malo crnjak da ga dovodiš ali jebiga).
    Moussa Sow (Fener), odličan. Sabijač, tepač mame. Vrijedi bar 15 miliona, nećeš pogriješiti.
    Wilfried Bony (Vitese) on ti je možda i najbolja opcija. Strašan fizički, zna da zabije, niko mu loptu ne može uzeti bez faula.

Eto ako šta još treba viči. :)

Inače i ja igram sa Svonsijem.

4. Sad se i ja bakcem da dovedem Ademilsona, mada nece ga puste,traze besne pare.. Bonya cu tesko da dovedem, pre 6 meseci otisao u Sporting,a oni em sto ne pustaju, em sto mi treba 20 milki..
    Za ostalu trojicu cu posaljem skaute..

5. Gazimudo, razočarao si me. Igraš taj mod bez milion opcija. Nije isti doživljaj nikako. Koliko god bio njesra ovaj menadžer, tako je još više sranje :)

6. Ma igram i obican mod,al posto sad "spremam" ispite, laksi mi je ovaj :D

7. E mogu nekako da postavim nekog pomoćnog trenera da umesto mene gleda tim do 19 godina
    Muka mi da gledam 11 Babovića na terenu

8. Instalirah i ja napokon, pa da podelim utiske nakon nekoliko dana igranja.

Uzmem QPR. Dobijem siću za transfere, ali je tim solidan za borbu za opstanak, pa nisam nikog dovodio. Zvaršim sezonu daleko iznad očekivanja, deveti, a negde u aprilu iz zezanja ponudim Junajtedu da radim za njih jer su ostali bez menadžera. Oni me pozovu, jebli sebe, sačuvam taj deo, i rekoh nastaviću kada mi dosadi QPR.
    Počinje druga sezona i dobijem kurčnu za transfere. Dva prvotimca se vrate u svoje klubove sa pozajmica, neki zapeli da odu i ostanem sa rupom od tima od koje traže top half finiš. Nakon 4 utakmice i 4 poraza zveknuh alt+f4 i odem u Junajted.
    Kad tamo, moral u haosu, ovaj se duri, ovaj hoće, ovaj neće, ovome ovaj smeta, tuga. Završim ostatak sezone sedmi, dovedem Alabu, Džejmsa Rodrigeza, Ben Arfu, Eriksena i Falkaa i spremam da šurim u drugoj sezoni. Kad ono posle 10 kola skor 3-4-3, ne vredi.
    Uzeo sam PSŽ, ne treba ti niko osim levog beka i jednog dobro mc-a, dovedem Koentraa i Sandra, derem svuda, jedino što Lil igra kao besan, skor 19-2-0, ja zaostajem pet bodova.

9. Pročitao sam nekoliko strana unazad i moram priznati da se slažem sa većinom kritika. Npr, sa Junajtedom imam tri maksimalno razrađene taktike, moral prve postave superb, odvalim Liverpul kući tri nula. Sledeća tekma Norič u gostima, poluvreme gubim tri nula. Nema šta nisam čačkao u taktici, overload, sve živo, i gledam vidića i evansa kako se zajebavaju sa loptom na svojoj polovini. Mislio sam da je do mene nešto, ali eto nije. Tu sam prekinuo sa Junajtedom.
    Sličnu scenu sam imao sa PSŽ u LŠ, igram protiv Slaska kući, dobijem 9-0 (Ibra 4, Moura 3, Menez 2) i u Poljskoj izgubim dva nula, nigde veze. Dobra stvar je što možeš pričati sa igračem ponaosob i podići mu moral, ali nenormalno brzo pada, čak i kod vrhunskih profesionalaca.

10. E mogu nekako da postavim nekog pomoćnog trenera da umesto mene gleda tim do 19 godina
    Muka mi da gledam 11 Babovića na terenu

Imaš tamo gore staf preferences kada uđeš u tim.

11. Ja napravio strasan tim. Krul na golu, Dejvis levo, stoperi Wiliams i Zouma, Desno Tripier, zadnji vezni Jorge Enriquez (vrv najbolji kog sam ikad imao u FM), levo Bejl, desno Zaha, isturen Michu, i Spicevi Luk De Jong, i neki regen iz Intera, Cesca, kidac.

Prodao Ilicica za 30 milki, covek bio najbolji asistent prosle sezone. Chica Prodao za 15, sto je sasvim solidno za matorog stopera, Aubumeyang mi ispao najbolja investicija. Doveo ga za 7 milki jer je bio nezadovoljan u Totenhemu, reko cisto da preprodam i zaradim.. On medjutim odigra sezonu zivota, postigne 40 golova, i prodam ga u Siti za 45 milki..Ljajica teo da prodam, trazio 15 milki,al niko nije nudio vise od 10 (kolika mu je i vrednost), pa sam ga na kraju pustio na pozajmicu u Valenciu.
    I mozda potez prelaznog roka mi je prodaja Nathana Dyera za 15 miliona Celziju. Lik je go kurac od igraca, doduse brz i odradjivao mi posao,al sam ga najvise drzao u timu jer pokriva obe strane terena. U napadu jos furam Traorea(isto ga doveo za dzabe) i Ademilsona.

To je to sto se ovog prelaznog tice, pokusacu na polusezoni Muniaina i Papadopulosa da dovedem, i ne treba mi nista vise u narednih par godina. I da, nakon par odigranih sezona, stvarno mogu da potvrdim da je ovaj fm znatno losiji od 12ice..

12. I dalje tvrdim da je u eri FM (znači bez CM) najbolji 07.

13. Пошто видим да је тема поново активна, само да питам нешто. Играо сам припремне текме пред почетак сезоне и десетак минута пре краја сам променио цео тим, сем голмана. Међутим повреди ми се играч и не може да настави, оде само у тактику и неће да ме пусти да наставим меч јер нисам заменио играча, а на клупи сам имао једино још голмана. Мало је глупо да убацујем голмана у везни ред. Е сад, раније је могло тако, подсети те да имам право на још измена али те пусти да играш и са игрчем мање ако хоћеш. Зашто је то тако и може ли се то избећи? Пријатељска је текма била па ме болела кита, али не бих убацивао гошу у ЛШ нпр. већ имам неке своје форе за тактику са играчем мање.

14. Na prijateljskoj moraš zameniti ako imaš raspoložive izmene na klupi. U takmičarskim samo klikneš confirm changes iako nisi ništa uradio, ako si već iskoristio sve tri izmene, on će te vratiti na tekmu sa igračem manje na toj poziciji gde je igrao povređeni.

15. Јебем ли га, мени се повређивао играч након 3 извршене измене и пита ме да ли хоћу да га оставим или да га вадим напоље. Једном или двапут сам их вадио и играо до краја с десеторицом...

А то ти је сигурно зато што си имао право на измену и имао играча на клупи. Ако ти се деси у ЛШ (тј. било којој такмичарској), имаћеш бар петорицу на клупи на располагању, а у случају да до тад ниси вршио измене - седморицу. Ако си извршио све, ништа, играћеш са десеторицом.

16. ОК, захваљујем. Знам да је на прошлим менаџерима и на пријатељској могло да се кликне само на confirm changes иако ништа не урадиш па ми је чудно било сад.

17. Može li neko da okači link za FM13? Skinuo pre neki dan, poradujem se da ću da igram, kad ono kurčina, izbacuje me iz igrice na 5 minuta.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.