Prijava

Vama najbolji, sa najvecom dusom, kultni.. itd.

Stari Vembli
http://www.fifa.com/mm/photo/classic/stadiums/wembley_stadion_england_196638_6191_sq_large.jpg

Први Вембли је био фудбалски стадион у Вемблију, северозападном предграђу Лондона. На месту где је некада био овај стадион налази се ново здање, нови Вембли стадион.
Први назив стадиона био је Empire Stadium. Пројекат је направњен 1922. Изградња је коштала 750.000 фунти. Отварање је било 28. априла 1923. одигравањем фудбалске утакмице Енглеског купа између Болтона и Вест Хема.
Ту је Фудбалска репрезентација Енглеске играла 70 година утакмице када је била домаћин. Играна су и финала Енглеског купа и многа велика атлетска такмичења. На Вемблију су одржана и такмичења Олимпијских игара 1948, а био је познат и по бројним светским музичким дешавањима.
Стадион је затворен 2000, а срушен 2003. године, да би 9. марта 2007. кључеви новог Вемблија били предати Фудбалском савезу Енглеске, а прва званична утакмица одиграна је 24. марта 2007. када су на њему играле младе (21. год.) репрезентације Енглеске и Италије.

Wikipedia.
------------------------------
Marakana (Brazil)
http://www.worldstadiums.com/stadium_menu/architecture/stadium_design/pictures/rio_de_janeiro_maracana/rio_de_janeiro_maracana1.jpg

Стадион Маракана (порт. Estádio do Maracanã, службено име је: Estádio Jornalista Mário Filho) је стадион у Рио де Жанеиру и један је од највећих у свету. Стадион је своје неслужбено име Маракана, добио по истоименој четврти у којој се налази, иначе реч маракана представља врсту папагаја из северног Бразила. Домаћи је стадион за три од четири највећа бразилска фудбалска клуба у Рију: Фламенго, Ботафого и Флуминенсе. Стадион је саграђен за светско првенство у фудбалу, које је одржано у Бразилу 1950 године, са првобитним капацитетом од 200 000. Капацитет је увелико смањен када су се поставила сва седећа места, 90их година 20. века. Тренутни капацитет је 82.238 седећих места, а ново, планирано проширење ће повећати капацитет на 100.000 места.
На овом је стадиону Пеле, 1971. године, одиграо последњу утакмицу за репрезентацију против репрезентације бивше СФРЈ.

Al ipak, Vembli je Vembli

Old Trafford, Signal Iduna Park!

Амстердам Арена, Алианц Арена и стадион фудбалског клуба Палилулац, популарни „Стадион”. лолол

http://www.vecernjenovosti.info/upload/images/2011/03/1603n/srb-cair.jpg

Овако ће изгледати нови стадио "Чаир" у Нишу. Требало би да буде готов до краја године. У зависности од тога да ли ће се реновирати и западна трибина, стадион би требао да има капацитет од 15000 - 18000 места, и биће најмодернији у Србији. Ето, мени је то једини стадион који ме тренутно интересује. :)

Пеки који си локал патриота хД

Петре, мало си се зајебо ово је неки Универзитет Алабаме и још је црвен стадион, а Ренџерси су плави :)

VESTFALEN JEBE KEVU!

jeste da ti ogromni izgledaju fascinantno, al ja ipak više volim ove male, nekako mi imaju dušu!

http://2.bp.blogspot.com/_gJMCSTp8SGs/S9rTJFxVrVI/AAAAAAAADC0/I3neZBYyiVo/s1600/Prostar_Stadium_Shrewsbury_Town.jpg

i naravno jedna jedina:

http://i.pbase.com/u39/vmarinkovic/large/32458135.Marakana.jpg

edit: slika koju su mi ktitori obrisali pa se ne vidi je od Marakane naše

JNA pa Vestfalen, Dragao, Kamp Nou. Hell yeah!