Prijava

Posto vidim da je slabo koga ovde briga za dobronamernost korisnika zelim da obratim paznju sa ovom temom na tekst koji je iskucao korisnik koji se ne snalazi dobro ovde jer je relativno nov, a to je uradio na jako prijatan i nachin koji moze da privlaci samo simpatije jednog normalnog coveka.To sto je on napisao izgleda je naislo samo na los pokusaj da se skrene paznja na to kako je taj tekst greskom ispisan u pogesnom delu foruma za brisanje definicija, a niko nije obratio paznju sta u tom tekstu pise.Ja sam tekst procitao samo jednom i sada cu opet jer mislim da se neko potrudio da kaze nesto sto ovom sajtu nedostaje.Tekst cu vam iskopirati u celosti, a ako autor teksta vidi slucajno ovaj post zamolio bih ga da se ne ljuti zbog mog c/p jer namera koju zelim da pokazem ovom temom nije zlonamerna.Hvala unapred.Zelim da znam koji je nedostatak i pogodak ovog teksta?

Tekst glasi ovako :

Sad sam se vratio sa groblja - davao sam 40 minuta svojoj definiciji, i iz radoznalosti prelistah i primetih da tamo ima i nepravedno sahranjenih - bog da im dušu prosti, pomislih kako medju modovoma ima ili pristrasnih ili je njihova lična definicija definicje na sajtu vukajlija na osnovu koje se neki predlozi definicija odbijaju neadekvatna, nepotpuna, i to se može zaključiti ako se uzme za primer mnoštvo 'preživelih' definicja koje su pritom slične ili čak iste forme ili strukture, dakle meru (lični ukus moderatora) i ne dovodim u pitanje (bože moj, o ukusima ne bi trebalo da se raspravlja upošte), iz toga primenom proste seljačke logike zaključih da se obavlja loš posao jer dešava se namerna ili (zbog navedenih razloga)nenamerna cenzura. A čisto sumnjam da je u pitanju netolerantnost jer ipak je ovo sajt zabavnog karaktera. Što se tiče stvari ukusa mogu samo reći u vezi sa humorom da nije uvek dokučiv i pristupačan jer duh vremena koji donosi taj humor nikad nije isti, ta pojavaje dinamična i forma u kojoj se javlja je često misteriozna, genijalne poruke podsvesnog jednog čoveka ili naroda-kolektivnog se ispoljavaju na nepredviđen način i onaj ko ih dočekuje nije svestan njihovog (celovitog)konačnog značenja(relacija humor prošlosti i humor budućnosti), ključ za razumevanje je jednostavno - ljudskost, ljudski momenat i njegovo razumevanje, bilo to patnja, radost, zen momenat ili kreativni čin jednog čoveka, tako da tu za zatvorenost i netolerantnost nema mesta, humor nije čaša pa da možeš da ga napraviš u fabrici sa određenim merama i univerzalno upotrebljivog, naprotiv, ja sam ovde protiv fabrikovanja istog, ja sam za otvorenost i vedrost, za neograničenost i slobodu u ispoljavanju pozitivnih aspekata (humor kao lek,kao integrativno sredstvo, prirodan i nemodifikovan), i kada neko pravi definiciju ne treba da gleda kako su to drugi radili (što je toliko očigledno da smeta i iritira) i traži preostale načine da napravi istu samo drugačiju kako bi ipak bila originalna(jedinstvena)! Slažem se da treba da postoje pravila prilikom definisanja jer i dečija igra zahteva ozbiljnost uloga, ali ne slažem se sa time da treba praviti šine nečemu što leti! (prilog za definicju besmislenosti da ne kažem gluposti) Osloboditi um!
Pa eto sada obraćam pažnju modovima i jer stvara se utisak da postoji elitizam, a elitizam odbija u to nek ste sigurni. Pretpostavljam da nije lako biti sudija, ali isto tako je jako teško iskreno izraziti se zbog npr straha od neshvaćenosti ili eto prostog unoformisanja humorističkog izražavanja, i šteta je da dragulji ostanu ispod površine jer smo ih sami kopanjem(na pogrešnom mestu )zakopali. Čvrsto verujem da sam govorio za dobrobit svih, jer moja igra ozbiljnosti ne isključuje,već uključuje druge nadograđuje i razvija, u čovekovom bivstvu ima mesta za sve, za biljke, minerale i za zvezde,za sunce i mesec, radost i smeh i sve ljude . .
Nadam se da ste moju poruku primili isto tako dobronamerno koliko sam želeo da to bude.

:)

Prijatelj

Хм... Текст звучи као да га је писала она што води ''Културу'' у Дневнику 2.
Шалу на страну, има ту истине.

ma jeste malo tekst uvrnut na kulturnu rubriku ali ne treba se tome podsmevati, malo je ljudi koji zele ovako nesto da podele sa svima nama, a jos manje onih koji zele da saslusaju a da pre toga ne kazu da je nesto smor.Gde je tu mozak?Gde je gostoprimstvo tu?Zasto se penzionisani moderatori opet ponasaju kao da su policajci?Zar nisu zbog toga i penzionisani?I jos brdo pitanja...

Ima, nije da nema. Ja sam imao sličan problem, jer mi se dešavalo da mi def. bude obrisana, iako do nje stoji još nekoliko definicija slične konstitucije, koje je trebalo obrisati po tim kriterijumima. Čak sam to i definisao: Ko me bris'o kopulacioni organ mi posis'o
Definicija jeste džiberska, ali je napisana iz revolta.

Па, рекох да има истине у тексту.
Читам феноменалне дефиниције нових аутора које су једва у неком плусу, а, опет наводим, дефиниција:
http://vukajlija.com/goga-sekulic
има скор 64:22.
Еј, човече!
Исто важи и за неке моје дефке којима се даје + по аутоматизму, и твоје, и свих ''познатијих аутора''. Ипак, Скрндељ представља врхунац.

Jeste automatizam jadan, i bas treba neki poznati autor da se digne protiv toga, zbog toga sam i stavio ovaj post koji otprilike niko nece ni procitati osim tebe, jer svago ga je briga samo za svoje dupe i da se uvuche sto bolje u tudje.od poznatih autora rado citam definicije a svim nepoznatim radim po automatizmu + :0)

e @ MR Moon upravo zbog toga sam i postavio ovu temu, hvala na komentaru,ali ja tek cekam da neko kaze neko reshenje...

To je zato što si ti sevaste duša od čoveka :))) U stvari tako bi svi trebalo da rade, sem ako defka nije teška nebuloza.
A odgovoru se ne nadaj, jer će svaki mod da se pozove na razliku u ukusima, uglove gledanja i slično.

Mr Moon pricas kao moj famozni dupli nalog :0) axaxaxa Nego ja pitam vas sta ce te vi uraditi povodom toga?

jer će svaki mod da se pozove na razliku u ukusima, uglove gledanja i slično-bravo, ali upravo to treba da se resava pre nego sto je definicija obrisana a ne posle.Ja licno nisam video ni jednu definiciju da je dobra iz groblja i 80% njih je za brisanje, ali ako vec brisu zasto ne izbrisu i one koje su za brisanje a na sajtu su neobrisane?

Ne znam... Nisam razmišljao o tome. Pošao sam linijom manjeg otpora, i počeo da pišem defke sa svim parametrima koje je Barakuda tamo naveo, tako da ne postoji opasnost od brisanja. Ne vređam nikoga, nisam bezobrazan i tako to... Što bi rek'o narod: nit' smrdim, nit' mirišem.
E, posle ovoga što sam sad napisao, sam se zgadio sebi, jebi ga :)

Da, slažem se sa tim. To si 100% u pravu.

@sevast:
kopiraću ti moj odgovor na taj tekst koji si kopirao.
"nikako ne terba praviti bilo kakvu elitističku klimu, te ako neki članovi misle da moderatori nešto zeznu, zamolio bih vas da to prijavite ovde, te pošto nas je više moderatora, bićemo us tanju da proveravamo jedni druge, ispravljamo eventualne slučajne greške ili potrdimo akciju kolege.

ništa nije zapisano u kamenu, sa groblja se jednim klikom definicije vraćaju."

a reći da se posao obavlja loše je najlakše, pošto uvek ima mesta za napredak.

prosto je: ja pročitam definiciju, učini mi se da je toliko loša da ne terba da ostane na sajtu, obrišem je. ako ta definicija ima preko 20ak pluseva(što znači da se većini dopada), meni je zabranjeno da je brišem, iako bih drage volje to možda učinio (zbog toga recimo goga sekulić nije na groblju).

takođe se trudim da što ređe brišem bilo šta napisano danas, tj. tekućeg dana, već pružim šansu da članovi prvo ocene koliko im se dopada to što čitaju i donesu odluku.

iako možda nisam osoba kojoj verujete u ovoj raspravi, ja vam ispred celog moderatorskog tima, sa kaizen na čelu, tvrdim da je takozvana nepravda prema člnaovima toliko minimalna (ako i postoji uopšte) da se meri promilima.

takođe, ponovo napominjem da je šansa da se napravi greška uvek prisutna, te slobodno recite ako smatrate da je neka nepravda načinjena.

fora sa sajtom je što je kao i u stvarnom svetu uglavnom većina ta koja je bitna, a većina kao većina, često nije u pravu. ali, šta sad povodom toga? jedino su moderatori tu da pokušaju malo da izbalansiraju stvari.

poenta moje priče je da dok je mene ovde, a bogami i ostalih moderatora, dobra namera neće umreti nikada tako da nema potrebe da se brinete.

pozdrav.

Једино решење је да се не приказује име аутора пре гласања за дефиницију. А да из офлајна не могу да се виде ни аутори ни бодови.
Али онда се ту јављају разне потешкоће.
Ма, јебем ли га...

surovi, kopirao si tekst na njegovo pitanje, a ja sam pitao jos neke stvari.Takodje mislim da nije sve tako opshte i prosto.Kopirajuci ceo njegov post ja sam hteo da ukazem na to da se jos jednom procita zato sto obicno citanje dovodi samo do suzhavanja stvari o kojima je on pisao.

ne slušajte barakudu, slušajte sami sebe. pišite kako vam volja i radite šta želite. pa šta ako vam jedna od 50 defincija bude obrisana? jaka stvar. ako vam se dešava da svaka def bude obrisana, onda se zapitajte šta radite pogrešno, a nemojte odmah da prelazite u napad...

i mislim da je malo trulo da pričaš sevaste kako nikoga nije briga, niko neće pročitati i slično, pošto stvarno nije u redu.

sevaste odgovorio sam ti, samo se potrudi da pročitaš pažljivije...
samo je prvi pasus kopiran.

Barakuda je dao korisne smernice. Ako autor koristeći njih uspe da kaže sve šta je hteo, to je onda prava stvar, i takvu definiciju nijedan mod neće obrisati, jer jednostavno, nema nikakvog razloga.

glavna fora je, kao što sam napisao iznad, da u 90% slučajeva prve sudije su sami članovi. ako definicija uspe da prikupi dovoljno "bodova", moderator koliko god zao, svirep ili ogorčen na tog korisnika čija je def. bio, nema prava da dela.

ne zato što mu brani kauzen, već zato što se poštuje volja većine.

Jeeeeee evo javio se jedan moderator i sad treba da podvijem rep.I ne bunim se ja zbog svojih definicija koje su brisane(jer ih nema), nego zbog toga sto ako ste vec tim moderatora budite to pre nego sto delate, jer nije lepo izvlaciti se na to kako je jedan X moderator nesto obrisao i kako ovaj drugi ne zna sta je to bilo.To su shalterski fazoni.Mozete lepo da se dogovarate pre ucinjenog posla, kao tim i da tako iskljucite svaku pojedinacnu subjektivnost.