Znam napamet od íleocekalne valvule:
Naviše do flexurae coli dextrae, zatim ulevo i u blagom luku naviše do flexusrae coli sinistrae, a zatim naniže do sigmoidnog kolona čiji početak leži u fossa iliaca dextra i pruža se u potezu slova S, unutra i naniže duž levog zida male karlice, potom pozadi bešike do suprotnog zida, da bi se zatim posuvratio naviše i unutra. Tu u polako prelazimo u Rectum, koji uprkos svom imenu formira 3 krivine u sagitalnoj ravni - udesno, pa ulevo, pa udesno da bi došao do spoja sa analnim kanalom, tj, krivine u frontalnoj ravni koja približno odgovara pravom uglu otvorenom unazad, tako da obuhvata vrh kokcigealne kosti zbog čega se zove flexura anococcigeao. Ako se ne varam, to je nekih 6 cm od analnog otvora :-)
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
džordija mađiju govno jedno malo
mangulije ne postoji, predobar je da bi bijo istinit
ja se nadam da gliban postoji
i da ću jednom sedeti sa njim i mrljom
ahhahhaha glibana ne bih, plašim se da ću se razočarati koliko normalan je u ril lajfu
GLIBAN HAHHAHAHA
AHHAHHAHAHAHHAH LIBAN
GLIBAN
ti znaš glibana?
zarotiraj se i nestani u pravcu nirvane
čemu tastatura kad si vido glibana
Ne znam da l je bio ikada na Vuki (voleo bih da znam), al voleo bih da upoznam Dudarima.
dosta mi je i ovo štoo znam
I previše lolo
e baš to, i previše
Nemam ideju.
Nek bude Urrad.
Glavnom je previše i Lemaja a de smo još Pseto i ja
HAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAHAH
њу
Ja upoznao Agija!!
agija
Ja upoznao Agija!!
Znači ipak si uspeo da pronađeš izlaz iz njegovog šupka?
sebe samog !
Znam napamet od íleocekalne valvule:
Naviše do flexurae coli dextrae, zatim ulevo i u blagom luku naviše do flexusrae coli sinistrae, a zatim naniže do sigmoidnog kolona čiji početak leži u fossa iliaca dextra i pruža se u potezu slova S, unutra i naniže duž levog zida male karlice, potom pozadi bešike do suprotnog zida, da bi se zatim posuvratio naviše i unutra. Tu u polako prelazimo u Rectum, koji uprkos svom imenu formira 3 krivine u sagitalnoj ravni - udesno, pa ulevo, pa udesno da bi došao do spoja sa analnim kanalom, tj, krivine u frontalnoj ravni koja približno odgovara pravom uglu otvorenom unazad, tako da obuhvata vrh kokcigealne kosti zbog čega se zove flexura anococcigeao. Ako se ne varam, to je nekih 6 cm od analnog otvora :-)
rajdere ne seri
Uh, jes, zaboravio sam flexura sacralis, takodje u frontalnoj ravni, a iznad fl. anococcigeae, koja prati kongavnu facies pelvica ossis sacralis...
заслужујеш атонску бонбу пуњену гњатиним главицама после ових постова
Šalu na stranu, ima par ljudi, ali više bi ih posmatrao po strani, nego što bi prišao i ušao direkt u diskusiju.