Prijava

Hvala na odgovorima, bavim se mišlju da se prebacim na neki od tih fakulteta.

Sad sam stvarno cuo sve, da filozofija i sociologija vaze za lakse predmete. Pa ni u srednjoj skoli nisu jednostavni, gde se samo povrsno i popularno obradjuju, a kamoli na studijama! Studije su inace POTPUNO neisplative sto se tice zivotne perspektive, osim rada u skoli ne vidim drugo radno mesto za filozofa ili sociologa. Pametnije je zavrsiti neki budjavi Megatrend dopisni kurs ekonomije, a filozofijom se baviti u svoje slobodno vreme. I tu uopste nema prepreka da se postigne isto ono sto bi se postiglo zavrsenim fakultetom, ukoliko postoji volja. Naravno da nije zgorega otici na neka predavanja na fakultetu, koja su po definiciji javna, tako da nema prepreka.

On topic, tesko je izdvojiti, ali recimo da bi se Borhes i Kortasar mogli naci na mojoj listi.

Sad sam stvarno cuo sve, da filozofija i sociologija vaze za lakse predmete. Pa ni u srednjoj skoli nisu jednostavni, gde se samo povrsno i popularno obradjuju, a kamoli na studijama!

Nisam rekao da su lagani, već da SLOVE za "lakše" fakultete među masom, a masa je po definiciji puna predrasuda. Evo ja ZNAM da bi mi moj drug koji studira ETF rekao da je to što studiram "boza", kad bi ja studirao sociologiju.

jovičiću, ja stvarno mislim da bi tebi tako nešto leglo, znajući te makar ovako s foruma, e sad morao bi da paqziš da se ne smoriš, jer bi morao da pohađaš i predmete za koje nemaš interesovanja, tako da je to četiri godina uslovne robije

Evo ja ZNAM da bi mi moj drug koji studira ETF rekao da je to što studiram "boza", kad bi ja studirao sociologiju.

u ovoj priči "boza" može ispasti jedino tvoj drug sa etf-a

Ја се радујем Јовичићевим постовима после промене факултета.

Mislite da bi me soc. ili fil. preobratile na ateizam?

Ne.

Sociolozi u suštini obožavaju religiju.

Da obožavaju je kao predmet kritike :)

Evo npr. moj prof. filozofije u gimnaziji je bio veliki vjernik, a prof. sociologije fanatični ateista. Obojica su nastojala uticati na nas.

Квентин Тарантино, Мејнард Џејмс Кинан, и наравно...

Дени Гроздић, геније над генијима:

http://www.youtube.com/watch?v=XclzvrGHOQ0

Slavoj Žižek - apsolutni kobjasnitelj.
http://24.media.tumblr.com/aHyNHMV3llc14h2goXApslrMo1_500.jpg
Čovek koji objašnjava ideologiju na osnovu toaleta, državni aparatus na osnovu masturbiranja u bivšoj JNA i ljubav na osnovu kinder jajeta!
I to su samo najsenzacionalniji delovi koje sam upotrebio da bih zaintrigirao raju. Svakako veliki filozof i još veći erudita koji poput kakvog iskusnog kanteraša banihopuje sa teme na temu bez ikakvog problema. Pored toga što nam dolazi iz bratske Slovenije i priča akcentom koji nam je svima dobro poznat, i iako obično na njega gledaju kao na vrstu komedijaša zahvaljujući vicevima i šalama koje prosipa na bukvalno svakom predavanju tako da više liče na nastup nekakvog stand-up komičara pa otud i njegova ogromna popularnost (kao što i sam kaže: "Skoro sam u iskušenju da kažem da je moje popularisanje otpor prema uzimanju me za ozbijno."), on i te kako ima puno toga pamentog za reć' u šta sam se uverio pročitavši ove dve knjige: Ispitivanje realnog i Čudovišnost Hrista koje sam uspeo da pronađem na srpskom, i za koje sam izdvojio priličnu sumu novca za kojom nimalo ne žalim, potez na koji sam se odlučio nakon što sam odgledao genijalni Pervert's Guide to Cinema i upoznao se delom ovog vrsnog intelektualca, nakon čega su usledili i drugi poput: Slavoj Žižeka: Realnost virtuelnog, Žižeka!, Examined Life-a i drugih te oduševljen njima na kraju sam završio prevodeći ih, te prevode možete preuzeti odavde: http://www.podnapisi.net/cyr/ppodnapisi/search/sA/289337
a evo i par dobrih članaka o njemu:
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2009/08/zizek-2005.html
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com/2009/10/slavoj-zizek-reality-of-virtual-2004.html
I ko hoće linkove za skidanje ovih dokumentaraca nek baci PVT pa ću da vidim šta mogu da uradim.
I da, on je kar'o ovu manekenku sa slike.

Gamby,to.Ne sjetih se Ozija.

Ovaj sa mog avatara je popriličan car takodje.