Koliko je opasna domaća rakija?

1. Каква технологија, човече, о чему ти причаш?! Дестилована пића су почела да се производе прво на истоку, одакле и потиче назив (раки). Знаш, исток. Далеко од Шкотске.
    Какве прве школе у 19. веку?! Лол!

2. Radža je zakon, i da naglasim ne zato što je naša. Kakav crni viski, i opet da naglasim ne zato što nije naš. Svaka rakija, ona prava a ne zoza ili skajd, ima ukus i možeš da osetiš u njoj šljivu, kajsiju, dunju ili koje bilo voće. A viski je golo govno bez ukusa i mirisa.

3. Dobro, ne preterujmo sad. Dobar je i skivi. Fora je u tome sto ovde ne mozes naci viski iz domace radinosti, vec iskljucivo kvalitetan, pa se cini da je, generalno, kvalitetnije pice od radze, koje ovde stvarno ima svakakve.

4. ovo je klasican primer proseravanja i glumljenja patriote na internetu.Viski ima mnogo duzu tradiciju od rakije i ove poznate marke koje se mogu kupiti na trzistu su zapravo mesavine vise vrsta viskija ,koje se mesaju da bi se dobio jedinestveni ukus i kvalitet.Rakija sa druge strane ,moze da bude jako dobra i kvalitetna,ali samo ako se postuje tehnoloski proces proizvodnje ,koji podrazumeva da se time bave pismeni ljudi,koji mogu da garantuju da ce proces uvek biti ponavljan na isti nacin,u istim uslovima i koji ce umeti da rade pravu proveru kvaliteta.Danas na selima ,kvalitet rakije iskljucivo zavisi od toga sta je domacin doruckovao i koliko je dorucak bio obilan.Ako pocne da pece rakiju gladan,potrovace pola familije,a druga polovina ce da ostane trajno slepa...!

Друже, јеси ти нормалан? Какво просеравање, ствар је у укусу. И ја хиљаду пута више волим ракију од јебеног вискија који ми је после вотке, најодвратније пиће. Могу да га пијем, као и све уосталом, али ако бих бирао, изабрао бих шљиву.

Ово лупање глупости за прављење ракије, и за то нећу да коментаришем. После реченице: "домаћа ракија је често јако лоша" све ми је било јасно. У праву си, више људи пије куповну. Мрмот.

5. Opasna je samo ako si lud kad popies i pravis sranja pa onda mos da pogines il dobies batina.

6. Opasno je dobra.

7. Rakija moze da bude dobro pice,ali samo kada je prave strucnjaci koji se drze odredjene metodologije i brinu o kvalitetu,bili oni seljaci ili tehnolozi,ali u nasoj zemljise uvek gledao kvantitet ,a ne kvalitet.Neko je pomenuo da se kod nas ne moze kupiti domaci viski i u pravu je,posto su domaci viskiji jos opasniji od domace rakije,a kvalitet i ukus im je jednostavno odvratan.
    Kao sto rekoh,volim da pijem rakiju,pogotovo kajsiju i jabuku i kada su napravljene kako treba,mogu da se nose sa bilo kojim svetskim picem.
    Nazalost,rakija nije preterano popularna van nasih prostora,osim u krajevima gde ima puno iseljenika sa Balkana.Iako veci deo sveta pije neki oblik destilata,oni su obicno,ali ne uvek,uglavnom razblazeni i zato pitkiji i nedovoljno ostri.Sto se tice votke,koju je neko pomenuo,ona je dobra samo za ciscenje stakala i dezinfekciju rana ...koje god da je marke i kvaliteta!

8. Talentovao glupi je talentovan troll, ne prepirite se sa njim.

Rakija jebe, i to stoji.
    Mnogi je ne piju zato što nikada nisu pili pravu rakiju, domaćinsku, i to stoji. Probaju onu brljekaru i budu mamurni po 5 dana pa im se zgadi život kamo rakija.

9. Ваистину. Ракију набављамо од истог лика већ неких тридесетак година, дедица зна знање.
    И да, талентролололо

10. jos jedna stvar me interesuje,a ona je kako neko moze da se usudi da tvrdi da je rakija najbolje zestoko pice,kad ima daleko boljih pica,a viski je jedno od njih i superioran u svakom pogledu u odnosu na rakiju?

Viski piju samo oni ljudi koji se ne razumeju u alkohol

11. Viski je cista hemija.

12. Taman posla, viski je dobro piće ali i tu važi neko nepisano pravilo - koliko para toliko muzike. Osim ako nisi isprobavao različite sorte pa znaš koji je jeftiniji a bolji.
    Ako već nisi neki viskipija - kupi najskuplji ili jedan od skupljih i neš pogrešiti.

13. "Viski piju samo oni ljudi koji se ne razumeju u alkohol "

Ha,ha,ha...vecu glupost nisam cuo u zivotu!!!
    Opet se javlja neki pametnjakovic koji hoce sebe da ubedi da su srbi najpametniji narod i da niko osim nas nema pojma o zivotu,picu,i slicnim stvarima.Na svetu postoji hiljade vrsta alkoholnih pica...od kojih autor ove izjave,verovatno nije probao ni dva posto,ali se usudjuje da tvrdi kako je rakija najbolja.Kao sto sam naveo,slazem se da ima dobrih i kvalitetnih rakija,ali ni slucajno rakija nije najbolje pice na svetu!!!
    Kvalitet koji postizu poznatiji proizvodjaci viskija je nesto sto mi samo mozemo da sanjamo,a ukus tog pica je jedinstvan.Licno,volim da pijem i rakiju i viski,bas kao i mnoga druga pica i odgovorno tvrdim da je najbolje pice na svetu,bolje od svih industrijskih pica na svetu,obicna izvorska voda...hladna!

14. Talentovani, meni je rakija najbolje alkoholno piće na svijetu. I vinjak maaaaaaaaaaaalo ispod rakije.
    Mom drugu je pivo najbolji alkohol na svijetu.
    Drugi obožava votku.

Sve je to subjektivno i ne možeš ljude ubijeđivati da je viski najbolje alkoholno piće na svijetu.

A zašto misliš da je kvalitet viskija toliko bolji od kvaliteta prave rakije?

15. Ne mislim da je viski najbolje pice i da ima uzasno losih viskija ,bas kao i rakija.Ono sto mi smeta je to sto neko daje sebi za pravo da tvrdi da je nesto najbolje ,samo zato sto ga on voli,a da pri tome nije probao ostala pica za koja tvrdi da su sranje.Ista ovakva rasprava bi mogla da se vodi i o pivima,kojih kao sto je vecini poznato ima hiljade vrsta,ali se i tu zna sta je dobro a sta samo prosecno.
    Ok.Slazem se da je rakija super pice,uzivam u njoj kad je dobra i bljujem kad je sranje,mada jos nisam imao to zadovoljstvo da oslepim od iste,sto mogu da zahvalim cistoj sreci,jer govna koja sam pio nekome bi probusila zeludac.Isto tako sam probao i desetine drugih alkoholnih pica iz svih krajeva sveta,od najfinijih i veoma skupih,do najveceg djubreta.
    Ono sto jos ne razumem jeste ta napaljenost na "rakija je nas brend",iako to nije istina i posto je nas brend ,svi treba da je uzdizemo u nebesa,kao i sve ostalo sto je nase,ma koliko to bilo prosecno.Nazalost,vecina onih koji ucestvuju na ovoj temi,verovatno je jos u pubertetu i najveci domet u picu im je rakija koju su maznuli caletu iz supe,popili po tri gutljaja,pa kad su se izbljuvali k'o lasice,po prvi put su poceli da se osecaju kao muskarci.
    Ono sto mi se najvise dopada je to sto ce uskoro usvojiti zakon da domacu rakiju mogu da proizvode za prodaju samo oni koji dobiju locence i sertifikate za takvu vrstu proizvodnje.Tek kada to pocne da se zaista primenjuje,mozemo ocekivati stvaranje brendova i povecanje kvaliteta domacih rakija.One otrove koje prave najveci deo onih koji peku rakiju u dvoristima,moci ce da koriste samo za licne potrebe i eventualno za trovanje komsija,posto se od skora ubistvo u lovu posmatra kao pravo ubistvo u ocima zakona.
    Imam prijatelja koji je tehnolog za kontrolu kvaliteta hrane i koji mi je objasnio da od svih tih koji peku rakiju u domacoj radinosti,tek mali broj bi mogao da prodje cak i nasu kontrolu kvaliteta....

16. Opet se javlja neki pametnjakovic koji hoce sebe da ubedi da su srbi najpametniji narod i da niko osim nas nema pojma o zivotu,picu,i slicnim stvarima.Na svetu postoji hiljade vrsta alkoholnih pica...od kojih autor ove izjave,verovatno nije probao ni dva posto,ali se usudjuje da tvrdi kako je rakija najbolja.

Ja nigde nisam rekao da je rakija najbolja na svetu, ali tvrdim

Viski piju samo oni ljudi koji se ne razumeju u alkohol

17. @talentovano_glup
    Stvarno si talenat!

18. Imam prijatelja koji je tehnolog za kontrolu kvaliteta hrane i koji mi je objasnio da od svih tih koji peku rakiju u domacoj radinosti,tek mali broj bi mogao da prodje cak i nasu kontrolu kvaliteta....

One što se peku na Ozrenu kontrolu kvaliteta imaju tek kod konzumenata, najčešće na slavama. I zna se - ako je dobra rakija dobar je i domaćin. Ispod časti je da služiš brljaru. Zato tvrdim da sve rakije koje pošteni domaćin ispeče - valjaju.

19. Posle dva posta smucilo mi se da citam. Kao proizvodjac koji ima sertifikat i diplomu za proizvodnju jakih alkoholnih pica moram da naglasim da ima nas raznih, ali verujte, kad pijete vinjak, vodku, viski, pelinkovac, trujete se. Kad pijete domacu rakiju, ne unistavate organizam kao kad se nalijete nekog vestaka. Naravno, ko misli da moze da kupi dobru rakiju za 150 dinara, vara se. Ni ja to ne bi pio a pijem svasta, ako hocete dobru domacu, bez 600 i vise dingera ne krecite u "soping". Pozdrav decice iz grada koja ne znaju ni dupencad da obrisu kako treba a palamude bez cinjenica i argumenata.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.