Koliko je opasna domaća rakija?

1. Perinjo nisam makedonski nacionalista koji se žesti zbog promene imena pa da pijem mastiku

2. btw italijani imaju grapu u koju se kunu kao u neko fensi pice. najgora brlja loza.

grapa je ustvari brendi, isto ko i lozovaca, stim sto je grapa bila nekad pice za one najsiromasnije mase, tipa i najcrnji chavez je mogo da ima grape kolko hoce jer se proizvodi od ostataka sirovina za brendi, znaci uzmu se kozica, grancice, lisce sve sve zivo sto se ne koristi za brendi i onda se od toga pravi.....i sad odjednom grapa skuplja od konjaka itd

edit: a sta vam znaci to ''pobeli kad se razblazi'' ''mesa se sa vodom'' itd...pa alkohol se mesa sa destilovanom vodom da opadne jacina alkohola, al se ne gubi tu kvalitet.....tipa votka npr koja moze da se pije odma nakon flasiranja, kad izadje iz kazana izlazi sa tipa 95% alkohola i odma se mesa sa destilovanom vodom da se razblazi na 37,5 - 40 kako koja...tako i u rakiju sme da se doda destilovana voda

3. jesi li ti to stvarno napisao pecu ili se zajebavas

Napisao sam 'peču' nauči da čitaš

Perinjo nisam makedonski nacionalista koji se žesti zbog promene imena pa da pijem mastiku

Ti bi uzo?

4. Napisao sam 'peču' nauči da čitaš

jel besplatno?

5. perinjo nemoj da razgovaraš sa bolesnim manijakom

6. edit: a sta vam znaci to ''pobeli kad se razblazi'' ''mesa se sa vodom'' itd...pa alkohol se mesa sa destilovanom vodom da opadne jacina alkohola, al se ne gubi tu kvalitet.....tipa votka npr koja moze da se pije odma nakon flasiranja, kad izadje iz kazana izlazi sa tipa 95% alkohola i odma se mesa sa destilovanom vodom da se razblazi na 37,5 - 40 kako koja...tako i u rakiju sme da se doda destilovana vod

Mastika, apsint, uzo, arak, sva pića koja u sebi imaju anis pobijeli kada sipaš vodu u njih jer voda odreaguje sa uljima i zamuti piće.

Generalno, tako se i piju, oslobodi se još malo arome.

7. i uvijek u kući imam litru mastike, litru uzoa i određenu količinu araka, jbg arak dobijam iz Izraela direktno pa je malo teže da dođe, ali jednom godišnje obnovim zalihu.
    Generalno ista pića ali svako sa svojim karakterom

8. meni uzo i ta pića imaju ukus na sirup za kašalj. Obožavao sam ga ko klinac, jednom sam celu bočicu popio morali na ispiranje da me vode, kontam da zato toliko sada volim ta pića. Ali generalno su mi travarice ekstra, gin i bilo koja domaća rakija koja je odležala sa travkom

9. Pa i ne valja drugacije da se pije, bude kao alkohol sa mentolom

A za razblazivanje rakije ili vodke je cak pozeljno to uraditi destilovanom vodom (ali ne onom za peglu nego klinicki destilovanom 2-3 puta) jer ako cekas da se sama iznivelise na tih otprilike 40 stepeni moraces da uzimas i ono sto poslednje istice iz kazana a ima tipa 7-14 posto alkohola. Tu seljaci grese i upravo ta smula razjebava ukus i miris rakije i donosi onu gorcinu u ustima na koju se svi mrste
    Edit: prvi pasus se na uzo i mastiku odnosi

10. ja reko mastika neki brend rakije....inace ta anis sranja ne podnosim, sambuce, uzo i to, mrzim miris, posebno ukus anisa

11. Pa mastika i uzo ti isti kurac fakticki

12. pa zato što su makedonci grcima ukrali piće i dali mu drugo ime, nešto slično kao sa istorijom

13. ne sjecam se kad sam se napio prvjenca

14. Fejlujete vezivanjem mastike za grke
    Edit: za makedonce, pardon

15. +++ mastika preturska rec

16. pa sto svi govore u negativnom kontekstu to mesanje destilovane vode sa alkoholom, jer je to uobicajeno da se radi, ne gubi se kvalitet samo se razblazuje alkohol....ko tipa absent kad se pije, pravilna metoda je sa vodom i da se zapali da ispari jos malo alkohola, jer svaki alkohol vec preko 50%, a da ne pricam ta sranja od 60-70-80-90% ne da nisu prijatna da se piju nego...

i ona prica de onaj restorandzija ide da kupi rakiju pa uhvati kmeta kako razblazuje 97% alkohola sa destilovanom vodom...pa kako drugacije, sta treba da mu da otrov od 100% hahah

17. al ipak nije sad kad sam potrazio grcka je

18. pezose mislim da su mi se uvukla muda u bubrege od ovog posta

19. Nisu baš isto piće, što bi reme rekao ima tu drugačiju drugu notu, ali kada bi cirkao samo da se popije nešto isti kurac izađe.