Prijava

Naslov je na engleskom, jer ne znam kako bi se na srpskom bolje izrazio.
Sada su jedina stvar koja se na Vukajliji može ocijenjivati definicije. A da bi se podstaklo naše sveukupno stvaralaštvo i kreativnost, moglo bi se uvesti još nešto. Naime, predlažem da se uvede ocijenjivanje pjesama, viceva i kratkih priča. Takođe, one bi trebale imati skoro ravnopravan tretman kao i definicije. Kada se otvori Vukajlija, sa desne strane trebaju biti prikazane "po defaultu" najnovije definicije. Ali recimo ispod one 4 slike koje stoje desno iznad definicija trebao bi biti mali meni na kome imaš opcije: "pjesme", "vicevi", priče". Kad klikneš na jednu od njih, npr. "vicevi" - prikaže ti sa desne strane najnovije viceve, a u meniju opet imaš tri opcije "pjesme", "definicije", priče". Dakle, da se prikaže uvijek tri opcije, osim one koja je već otvorena.

Takođe, u glavnom meniju vukajlije, ispod logoa, na lijevoj strani bi se uvela još tri taba "priče", "vicevi" i "pjesme". Ukoliko bi to zahtijevalo pretjerano smanjivanje fonta, onda bi se moglo odraditi da umjesto u jednom, tabovi budu raspoređeni u dva reda.

Što se pretraživanja tiče, mogla bi se napraviti 4 odvojena pretraživanja, ali smatram da to nije neophodno, tj. da se sve može pretraživati kroz ovaj već postojeći prozorčić.

Što se tiče ocijenjivanja, sve bi se ocijenjivalo kao i dosad, sa palcem gore i palcem dole. Takođe mogli bi se davati komentari na pjesme, priče i viceve. Što se tiče dnevne kvote, smatram da bar u početku ne bi trebalo ograničavati broj pjesama, priča i viceva koje autori mogu dnevno da objave, iz prostog razloga da se ti novi oblici stvaralaštva što više popularizuju. Moglo bi se uvesti i da se svaki dan izabere pored definicije dana, i pjesma dana, vic dana i priča dana, a to bi bili oni sa najvećim brojem glasova. Imali bi smo i 5 različitih vidova popularnosti: pjesnička, pripovjedačka, vicomanska (ili humoristička), definicijaška i ukupna (zbir prethodne četiri).

Čemu sve ovo? Da se podstakne kreativnost i takmičarski duh i na drugim poljima osim definisanja, i da se popularizuju i druge forme. Npr. već postoji pjesničko ćoše, kutak za prozu, i tema o vicevima, ali oni nisu ni izbliza popularni kao definicije. Sem toga tu nema ocijenjivanja, a i komentari su rijetki, pa onda nije ni upola interesantno kao što bi moglo da bude.

I takođe, za sve 4 kategorije bi važili isti kriterijumi moderacije kao i za definicije, dakle nema beslislenih stvari, plagijata, eksplicitnih vrijeđanja (mada bi tu trebala biti veća tolerancija nego kod definicija zbog pjesničke slobode), jedino bi kriterijum "nije definicija" bio promijenjen u "nije vic", "nije pjesma" i tome slično, a smatram da bi se za ove ostale oblike osim definicija trebao ukinuti kriterijum "nekvalitetno" jer o ukusima se ne raspravlja. A tu je zato glasanje, pa rokni minus ako ti se ne sviđa.

I naravno, imali bismo i 4 različita groblja, a ako je to suviše komplikovano, mogli bi se svi na isto groblje sahranjivati, mada bolje je od starta razdvojiti.

P.S. za sve one što se plaše "gubitka identiteta Vukajlije" - "The Coca-Cola Company" proizvodi i Fantu i Sprite i Burn i sijaset drugih proizvoda, pa nije izgubila identitet. Bayer proizvodi hiljade vrsta lijekova osim aspirina i nije izgubio identitet.

Jovičiću, izuzetno dobra ideja. Podržavam. Kaizene, odradi ovo, please.

slažem se, to je i moja višegodišnja želja, ali mislim da su resursi kako prvenstveno vremenski, tako i ograničenja servera ili čak i finansije glavni kamen spoticanja.

odavno se šuška, ali se ništa ne dela na ovom polju koje bi kad tad moralo da bude prirodna ekspanzija ovog sajta.

Postoji dosta manjih stvari koje treba prvo da odradim a koje su po meni važnije (a i drugi ih masovno traže).

Kada se to ostvari, onda možemo da razmišljamo u ovom pravcu.

slazem se ali VICEVI NIKAKO... ti bi bilo previse i za 1000 moderatora, bilo bi 10 istih barem dnevno, bolje samo pesme i price a mozda jos nesto

Viceva već ima dovoljno među definicijama, a i ima par tema na forumu tog tipa...

stvarno ljudi...jel poznajete nekog ko je izmislio vic? :)

u ove rane sate, zelim da podrzim predlog, al bez viceva, toga mi je vec preko glave.