Кеш за прелазак границе

1. Шта ви мислите о овоме?

http://pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/161666/Preko+granice+ne+mo%C5%BEe+bez+bar+500+evra.html

Океј, знам да неке земље имају политику да траже да им се покаже кеш приликом уласка у земљу, нпр. Хрватска, али ово је, бре, превршило сваку меру. Плус... Шта, сад рецимо треба да одспавам у тамо неком жњ хостелу у Немачкој, треба да тражим потврду и да је достављам граничарима? И то кошта. Боље онда да су увели визе опет.

И ајде нека ми неко каже да то није због цигана. Паразитирају у овој земљи и максимално искоришћавају сву помоћ која им пружа, без икакве жеље да заврну рукаве и почну нешто да раде, па им то није довољно, него се селе да паразитирају по другим земљама, а све науштрб моје слободе кретања. Јебига.

2. Више човек не може ни да се искења без дубоког џепа..

3. Mislim da je teško sranje to sa parama.... mada bez 500e skoro da ni ne vredi nigde ni da kreneš. Mislim da se ovo neće strogo praktikovati, već ono, baš ako vide neke debile da će im tražiti da pokažu pare.

Ne verujem da će sad neko ko prelazi kolima granu imati ovaku frku, ili recimo turistički preko agencije ako ide. Ako ide solo, busom, moguće je.... ali da je kurac - kurac je.

4. Cigani se pisu velikim slovom. Mozes da napises bog malim, ali Ciganin je pogresno napisati malim, pa makar ih i mrzeo.
    I da, obavezno su krivi Cigani sto ovde ne mogu ni od prosjacenja da zive. Nikako nije kriva vlada, koja nam je omogucila manji standard i od Bosne. To niposto.

5. Не може се курац. Да ти ја кажем. Педесет евра дневно, не може скоро нико у овој земљи да потроши. Ајде да разумем да се ту радио о 200 евра па ту и тамо. Петсто је иживљавање. Мада и прошле године је било нешто на тај фазон, па не знам да су икога давили. Серу бре. Што се цигана тиче, стварно ништа не раде, боли их курац, лакше им је да жицкају кинту и да на тај начин преживе него да узму мотику и обрађују њиве, беру малине-купине или било шта друго за те паре. Уосталом да чисте. А што је најгоре и ону помоћ што добијају у виду гардеробе, једном обуку, па баце јер неће да је перу. А да ли су они директни узрок овог "закона" јебем ли га. Мада врло је могуће да су стварно гастарбајтери један од разлога.

Cigani se pisu velikim slovom. Mozes da napises bog malim, ali Ciganin je pogresno napisati malim, pa makar ih i mrzeo.
    I da, obavezno su krivi Cigani sto ovde ne mogu ni od prosjacenja da zive. Nikako nije kriva vlada, koja nam je omogucila manji standard i od Bosne. To niposto.

Тешко да можеш Џима да учиш писмености, ако ме разумеш.

6. Cigani se pisu velikim slovom. Mozes da napises bog malim, ali Ciganin je pogresno napisati malim, pa makar ih i mrzeo.

Не мрзим цигане. Циганин ми био најбољи друг у основној школи, али је за разлику од већине својих сународника био нормалан и породица му није паразитирала, него су радили.

Мрзео ја њих или не, остаје чињеница да већину азиланата који одлазе из Србије чине цигани.

Заправо, криви су људи који џабaлебаре. На челу са циганима, наравно. Али то је небитно у овој причи, чини ми се.

7. Брате, сад видех, четворочлана породица ће морати да има у штеку 500 евра за десет дана. Ако ћемо реално, нико не полази на пут без те кинте.

8. Свеједно је понижавајуће да се на мене, као на узорног грађанина, гледа као на потенцијалног злоупотребљивача привилегије безвизног режима због тамо неких малверзаната.

9. Па то јесте, мада искрено не верујем да би ти као такав икада кренуо на пут са 70 евра као што раде цигани. Јебига, то је пре свега због тога онда. Јесте понижавајуће, а и имаћемо све више и више цигана. Сад се неће множити по целој Европи него само код нас. Што даље имплицира, све већа стопа незапослености, све више људи испод границе сиромаштва и све слабија економија. Јебига тако је, ако ме разумеш.

10. mene se čini da jedu govna ovi apokaliptičari iz presa, način na koji se oni bave novinarstvom je neverovatan... istraživačko novinarstvo "ako se zvezde poklope"

11. Тешко да можеш Џима да учиш писмености, ако ме разумеш.

Reme, lepo od tebe sto se solidarises. Ne vidim da je protivrecio, a i nema potrebe za tvojom advokaturom.

Заправо, криви су људи који џабaлебаре. На челу са циганима, наравно. Али то је небитно у овој причи, чини ми се.

Spojio si dve najkontroverznije teme sa foruma, "Cigani drustveni paraziti..." i "posla ima, samo ljudi nece da rade". A obe su vec prezvakane.

Ali ostaje cinjenica da nas ponizava sopstvena vlast. Ovih 500 evra ne menja stvari, sad ce ovi "azilanti" pozajmiti 500 jura pred put da imaju ako ih neko bude cimao za ovo.

12. Брате, Џер, па бре, да ли си ти крштен човече. У 95% државних фирми људи ладе јаја, јер имају сигуран посао и ок плате за наше услове. Цигана знам колико хоћеш, у основној ми је један од најбољих ортака био циган, али опет је он изузетак, човек сад завршава или је завршио средњу (не знам да ли трогодишњу или четворогодишњу), запослиће се и радиће поштено. А велика већина цигана искоришћава то што су цигани, не раде ништа само праве срања. Јебига тако је. А и такви обично покушавају да побегну одавде.

13. Spojio si dve najkontroverznije teme sa foruma, "Cigani drustveni paraziti..." i "posla ima, samo ljudi nece da rade". A obe su vec prezvakane.

Па, ти си први поменуо стандард, ја се иначе не бих освртао на прежвакане теме. :)

Ali ostaje cinjenica da nas ponizava sopstvena vlast. Ovih 500 evra ne menja stvari, sad ce pozajmiti 500 jura pred put da imaju ako ih neko bude cimao za ovo.

С тим се, наравно, слажем. То ће да доведе до ситуације да људи који имају много пара или имају од кога да позајме, могу неограничено да путују, а они који немају толико пара, нити желе да се позајмљују, као нпр. ја, ако хоћу да одем на неки концерт у иностранство и задржим се 3-4 дана, треба да штекам и уштедим дупло веће паре од количине која ми је реално потребна. Плус, цимање око тих потврда о боравку.

Неко поменуо екскурзије, јебига то стоји, али не воли свако екскурзије. :)

Што се тиче малог Ц у циганима, то је неко моје правило, не доживљавам их као народ, шта ћу.

14. videla sam tu vest i poludela!!! šta ako ja kolima idem kod prijatelja i ne nosim keš sa sobom?!?!?! koja smo mi debilna država, ovo je strašno!

editČ najgore od svega je to što nam sad ovo rade zbog šačice cigana i šiptara koji preko srbije pale za eu!!!

15. Putovao sam pre malo manje od mesec dana u Nemačku avionom...reko' biće gospodskije....ma kakvi znaš koji sustav ljudi je bio......mene je bilo sramota kad sam izašao na aerodrom u Nemačkoj sa našim ljudima....Nije ni čudo što se digo tuki Evropljanima da nas jebu.....
    Al' 500 evra je previše.....Ja sam nosio 260 evra za 36 dana. po njima trebao sam da imam kod sebe bar 1750 evra.....

16. videla sam tu vest i poludela!!!

Па, ја је и вид'о код тебе на Фејсу. :))

17. Не знам шта да напишем, а да не звучи као говор мржње и хитлеровски. Па јебему матер. Нису то само цигани, већ и шиптарија, а има и наших људи.

А одакле иде већина тих гована за ЕУ? Па са Косова. Ето вам јебено Косово, требало је да га дамо тим говнима још откад.

Шта сад ако неко иде код родбине на неодређено? Наравно да не намераваш да носиш брдо пара.

18. Не знам шта да напишем, а да не звучи као говор мржње и хитлеровски. Па јебему матер. Нису то само цигани, већ и шиптарија, а има и наших људи.

Слажем се. Јесте, звучи хитлеровски, али је истина.

19. Možda je malo preterano 500, ali isti ti kurac, toliko ti i treba, za svaki slučaj.

šta ako ja kolima idem kod prijatelja i ne nosim keš sa sobom?!?!?!

Imaš dupli, kamionski rezervoar od 1000 litara pa sipaš u Bg-u i samo gas? A putarina?

20. Па, ја је и вид'о код тебе на Фејсу. :))

ja te inspirisala, a? :ponosno se šepuri: ;)))

Ето вам јебено Косово, требало је да га дамо тим говнима још откад.

AU! sad mi pade na pamet - možda su oni namerno ovo pustili kao buvu da bi mi bili u fazonu - evo vam kosovo, nosite ga! :savladava je paranoja:

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.