Кеш за прелазак границе

1. ma nek idu u picku materinu, sad ce verovatno da me fino izdrkaju uvek kad ocu da se vratim u irsku. mada nije to prvi put od nasih da te istiltaju najvise od svih ostalih po aerodromima i carinama.
    a i ko jos jebeno nosi 500e u kesu sa sobom?!? uvek moz poneses neku karticu i da im pokazes, evo imam 500 evra, ko vas jebe.

jebeni evropski cmarolisci!
    i najgore je sto od ovoga uvek najvise najebu oni koji veze nemaju sa trazenjem azila i slicno, a oni koji su resili da idu pa da idu ce pozajmiti 500 evra odnekud.

2. tulum, pa ako npr idem u đarsku, ondak mi ne treba bogznakoliko goriva... ili gasa, zavisi na šta vozim... msm, ne vozim ja na ništa, nemam kola, ali ako bih imala... ili npr kupim kartu u jednom pravcu, odem kod drugarice u bratislavu na 5 dana, njen sa gost, dovoljno mi 200 jura a onda sa njenim kolima se vratimo ovde, pa ona bude kod mene... npr... ima još mali milion kombinacija...

3. Ok, kapiram te, Nego mi malo glupav taj argument "Šta ako ja u zinat neću da nosim pare?".

Pare su ti neophodne u svakom slučaju, naročito ako se nešto nepredviđeno desi, a može svašta das desi. Crkne ti neki modulator, u Nemačkoj, recimo. Šlepanje je minimum 200 evra, plus rad u servisu još 200, plus deo ako je rikn'o.

Evropa - ako nemaš pare, duvaj vuvuzelu.

4. a sta ako ne nosis kes nego imas karticu?
    ja recimo nikad u novcanik ne bi strpao 500e kes. koj ce mi kurac kad bilo gde u evropi i srbiji imas bankomate i moz se placa karicama? samo da se cimam da ce neko da me odzepari...

5. Шта ако идеш код родбине тамо? Ја сваке године одем код бабе у Њемачку, понесем 100-200 евра макс.

Да не причам за екскурзије тек. Деца треба по 500 евра минимум да носе ако иду на 3 дана у Маџарску??

6. Nisam precizirao keš, rek'o sam pare. To je već filozofsko pitanje za karticu, ne znam kako će to da proveravaju.

U svakom slučaju od toga vrlo verovatno neće biti ništa. Standardno, kako carinik proceni, ako mu je do jaja, možeš da preneseš kilo droze u džepovima, ako mu je od jaja(u narodu poznato kao "digne mu se kurac"), pretresa cela kola. Naročito ako je bugarin, o oca im jebem. U pičku.

7. pa jbg, i kad voziš po svojoj zemlji nešto može da crke na kolima, pa valjda bih pre dugog puta proverila auto da li je sve ok...

a to što kaže celt - nikad ne nosim veliku svotu novca sa sobom, zato postoje kartice...

a eto, ja sam pre par meseci išla poslovno u holandiju i kod sebe sam imala samo 300 evra koliko mi je firma dala za dnevnice, i šta bi bilo da je bio ovaj glupi zakon na snazi...? pored toga, ja sam za 4 dana potrošila svega 100 evra, što znači da mi ne treba više od 25 evra dnevno, što znači da je suma od 500 preterana!

8. Због овога се Пресс и чита.
    Узмимо да су у праву, да ли би то утицало на масовно тражење азила албанаца и рома у зап. Европи? Када су спремни да дају 5000 евра да их незаконито пребаце разним копнено-воденим-подземним трасама или којекаквим дуплим гепецима и камионским резервоарима зар не мислите да су спремни да издвоје и 500 евра и да дођу тамо и кажу "Ја сам пољитићки дескриминисан оћу азиљ"

Европа не зна шта да ради са таквима. Да ли су они као такви кривци за своје стање и треба ли им жута трака око руке или је крив систем који није обраћао пажњу на њих док се нису прекотили? Не знам

9. Мрзео ја њих или не, остаје чињеница да већину азиланата који одлазе из Србије чине цигани.

И Шиптари, такође. А сви узимају српско држављанство, а Шиптари највише профитирају на конто тога што Србија не да Косово, тако да и они оће да се сматрају Србима. Па се ви борите за Косово даље, мораћете онда и Шиптаре да прихватите као своје.

Треба нам нови Хитлер, специјализован за такве паразите као што су Цигански, Шиптарски и домаћи лезилебовићи.

10. kolko sranje ovo

ако хоћу да одем на неки концерт у иностранство и задржим се 3-4 дана, треба да штекам и уштедим дупло веће паре од количине која ми је реално потребна.

upravo.
    ja sam i planirao negde tako da odem kad napunim 18.

11. Naročito ako je bugarin, o oca im jebem. U pičku.

Zar i ti brate napaćeni? O, kakvi su bugari ti Bugarski mitničari kosti im se raspale...

Ja se bavim performansom, ponekad dobijem poziv da odem negde tamo u lepe zemlje kao putujući vašar iz zemlje čuda pa mi plate kartu, a tamo mi obezbede smeštaj i/ili klopu. Najčešće nosim paštete i mesni narezak u rancu i pedeset evra za pivo i nedajbože. I do sada mi je bilo teško da odem, sad više neću ni ići. Ovo je skoro najgore rešenje, a već smo ga imali pre nekoliko godina. Najgora je bila Slobina izlazna taksa. Azilanti će i dalje putovati, daće im Šefket Ramadani za put, a oni će mu zahvalno vratiti bubregom ili dupetom kad stignu na odredište. Najebali smo mi golaći koji idemo da izmerimo koliko je visoka Ajfelova kula i da vidimo Rembranta uživo u Mađarskoj. Ako.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.