Citati

1. " Bolje kurac u ruci, nego picka na grani."

Moj buraz.

Razmislite o tome.

2. Andric : „Dođe neko vrijeme kada pametni zašute, glupi progovore, a fukara se obogati.“

... Bogat si onoliko koliko daješ, a ne koliko imaš.

... nije siromah onaj koji nema, već onaj koji bi da ima.

3. "Tražeći ono što mi treba, a što ni sam ne znam tačno šta je, išao sam od čoveka do čoveka i video sam da svi ono zajedno imaju manje nego što imam ja koji ništa nemam, i da sam kod svakog od njih ostavio ponešto od onoga što nemam i što trašim."

Ivo Andrić

"Moram podneti dve, tri gusenice ako hoću da upoznam leptire."
    Antoan de Sent Egziperi - Mali princ

"Dokoni um je đavolje igralište."
    Nepoznati autor

4. jacka, управо си ме 'натерала' да почнем поново да читам Андрића. Хвала...

5. "Нема тог божанства нити проклетства које добар мач не може сасећи" - Конан Варварин.

6. "In my sky at twilight you are like a cloud
    and your form and colour are the way I love them." P. Neruda

---

"The moment you stop to think about whether you love someone, you've already stopped loving that person forever." C. R. Zafón

7. "Ljudi se hiljadu puta više trude da steknu materijalno bogatstvo, mada je sasvim sigurno da našu sreću stvara ono što jesmo, a ne ono što imamo."

Atrur Šopenhauer

jacka, управо си ме 'натерала' да почнем поново да читам Андрића. Хвала...

Jao, em mi milo, em drago! :)

8. '' Izmiče daljina, gubi zvuk, boje mru u sivom: da se vidi i čuje ropsko krvavo srce kako kuca... U grmljavini i oblacima dolaze buduća stoleća i gledaju moj sram... NE, NIŠTA SE NEĆE DOGODITI! NE, PLANINE SE NEĆE OSORITI! NEBO ĆE OSTATI HLADNO I GORDO NA VISINI!''

Ivo Andrić- Ex ponto ( i mene si naterala da ponovo pocnem da čitam Andrića :))

9. "Ostati ravnodušan prema knjizi znači lakomisleno osiromašiti svoj život."
    Ivo Andrić

Sve je tu... :)))

10. "Не дефиниши фејзбук, осим ако не дефинишеш мене"
    Фејзбукманијак

11. Hahahaha
    Ne skrnavi!!! :)

Živeo ti meni sto godina, pa makar i tako narcisoidan!!!

12. Nisam stigla da prelistam sve stranice na ovoj temi ili da nadjem drugu temu za to, ali mogu li ovde i neki stihovi? Posto je Brodski kralj, zao mi da ne napisem neku njegovu pesmu...:))

13. Bog je kao detelina: mali, zelen i trostran. Džonatan Lin.

14. "Jedan odani prijatelj vredi za deset hiljada rođaka."
    Euripid

15. ''... bas kao sto uznose Boga- oca sveg zivota; a ceo svoj culni zivot, na kom zivot i pociva, prosto precutkuju i po mogucstvu proglasavaju za djavolska posla i za gresan.''
    Herman Hese- Demian

@jacka- ok, mozda si u pravu, mogla bih da otvorim temu.:)

16. "Odista, samoće nije nego za izabrane. Velikim duhovima nište ne može da zameni njihovo sopstveno društvo sa samim sobom; veliki duhovi su najvećma usamljeni kad su u društvu drugih i različitijih ljudi nego što su oni sami."

"Ma koliko čovek znao da je uzak krug njegovih pravih prijatelja, on će se ipak družiti sa što više sveta. Čovek traži prijatelje kroz ceo život, i onda kada to čini bez dobrog plana i bez dobrog načina. Ovo je često i razlog najvećaih nesreća, jer padamo na lažne prijatelje koji su opasniji od neprijatelja, zato što nose masku na licu i nož u rukavu."

Jovan Dučić - Blago cara Radovana

17. jacka, опет си ме подсетила да прочитам нешто :) Благо цара Радована сам два пута почињао и увек се, не знам зашто, зауставим код Песника :)

18. Ja sam tek na pola, nisam još došla dotle. Sporo mi ide, ali mi je drago što je tako. Šteta nešto samo protrčati, a da ne zapamtim. Preterana je knjiga. :))

19. Dokon um je đavolja rabota, jacka ja mislim da je Njegoš

LM Bolje biti glup a ćutati nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju-kineska jebem li je.
    Nekad će nam biti drago i ovog se setiti-latinska o nekim mornarima u vukojebini oluje.
    Kad izgubiš čoveštvo u sebi prestaješ biti čovek-Hemingvej
    Andrić i Meša u svim varijantama.

20. и то што кажеш :) ја још који пут овако да кренем да је читам и научићу је напамет, али бар је књига добра тако даа :)

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.