Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Nijedan čovjek ne može da izvrši savršeno ubistvo,međutim,slučaj može.
Vladimir Nabokov
Let Us Think of These Things Always. Let Us Speak of Them Never .
Ovaj citat, sada sam gledala na netu i dobila više kontradiktornih izvora. Čiji je?
Vaša mržnja, pretvorena u električnu energiju, mogla bi osvetljavati gradove i gradove.
Nikola Tesla (Srbima i Hrvatima početkom II svetskog rata)
"Život je igra"
Max Bet
Max Bet
op op op
Bata Zivojinovic
Kurva je prirodna.
Bukovski
Da udarim coveka po nosu, da gurnem starijeg coveka niz stepenice, upucam nekoga ili bilo sta slicno tome - to je moj posao. Ali da se raspravljam sa zaljubljenom zenom? Ne hvala.
Majstor i Margarita
"I spent 90% of my money on women, drink and fast cars. The rest I wasted"
George Best
I find television very educating. Every time somebody turns on the set, I go into the other room and read a book.
Гручо Маркс
"Mnoge stvari odbacili bismo od sebe, kada se ne bismo bojali da ih drugi ne podignu."
Oskar Vajld - Slika Dorijana Greja
"Kao ishod negativnih, bolnih i sramnih iskustava iz detinjstva, plašimo se da učestvujemo, da se borimo za ono što istinski želimo i za čime žudimo. Plašimo se odbijanja, plašimo se da ispadnemo glupi, plašimo se gubitka obraza, plašimo se da će drugi otkriti naše ranjive tačke i povrediti nas. Pasivnost je ishod tih strahova. Pristajemo na manje nego što želimo, dopuštamo da nam sude drugi koji su uzeli ono što mi hoćemo. Nemamo hrabrosti da želimo, niti samodiscipline da nešto stvorimo. Na kraju svu našu snagu potrošimo štiteći sami sebe od raznih demona, proizvoda naših umova, umesto da tu snagu utrošimo na stvaranje onoga što želimo."
Andrić
Boj se ovna, boj se govna, a kad ću živjeti?
Meša Selimović
Azazelo demoniše i objašnjava.
Žarko Popara: Mmmmmmmmmmmm!!!
''Eto, tada se dešavalo da me kao nešto vuče nekud, i sve mi se činilo kad bih pošao neprestano napred, pa da idem dugo, dugo i da zađem eto za onu liniju, baš za onu gde se nebo sa zemljom sastavlja, da bi onda tamo bila odgonetka svemu, i da bih tamo odmah ugledao nov život. ...... A posle mi se, opet, činilo da čovek i u tamnici može naći bogat život.''
''No otkud sam idiot sad, kad sam shvatam da me drže za idiota?Ja ulazim i mislim: ,,Eto, drže me za idiota, a ja sam ipak pametan, a oni to i ne slute.'' Često to pomislim.''
(Knez Miškin) ''Idiot'', Dostojevski
"Neki ljudi osete kišu, drugi samo pokisnu."
~Bob Marley~
"Uz veliku moć ide i mala kita."
Ispovijest jednog moderatora.
"Чак и покварен сат два пута дневно буде у праву."
Чуо сам одавно, нит' знам чији је цитат нит' ђе сам чуо.