Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Слажем се, ако може да се помери за 20:00...
'Oću i ja, ako može?! 16 ljudova me prati.
SBB, žreb je već urađen, i ti bi da se igraš? A-a.
Arei Kuen i ja smo se dogovorili. U 20 časova (tačno, kalibrirajući se po satu na računaru) ćemo poslati i on i ja definicije.
Nema veze, biće novo takmičenje. :)
Pošto se uvek nađu osobenjaci kojima sat namerno kasni ili žuri i do 15 minuta, evo sajta sa najtačnijim vremenom:
http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n=35
Па ел мора баш у минут?Мислим , постоји ваљда нека толеранција од 2,3 до 5 минута ...
Idu li naše teme gospodo?
Ne mora bas u minut. Pogledaj kad su prvi postavili. Razlika je mozda 3 minuta.
E to njega moras da pitas. Mada mislim da ne moras vec moras da najavis kada ste se ti i tvoj protivnik dogovorili da cete pustiti defke.
Ljudi ba,. možemo li ja i kolfild da definišemooo ?
e u kurac, ja svoju vec izbacio, samo sam ispostovao termin.
I ja sam izbacio termin je u 12 jebga... Da linkujem ovde defke ?
to je trebao peki da odradi, a pekija nema..ja sad pojma nemam :)
Nemoj ti. Reko Peki d marmelada da će on. Jeste li mu javili kada ćete?
jesmo.
Sub Fokus i ja u jedan. Ja ću da pustim samo u jedan defku, valjda tako treba...
Ja i šta_htjedoh_reći ćemo verovatno sutra u pet.
'Oće li više te teme za južnjake? :)
TEME ZA JUG:
Za teme za južnu konfederaciju se kao i juče za zapadnu pobrinuo, jedino na ovom sajtu, poznti pevač Dejan Cukić. Teme će za svaki par predstavljati jedna strofa njegovih proslavljenih pesama "Nebo jedino zna" i "Julija". Svaki takmičarski par dobija svoju strofu, kao što možete videti dole u raspodeli. Svaki takmičar iz svoje strofe treba da uzme jedan red ili dva spojena reda, odnosno stih ili dva spojena stiha ukoliko oni spojeni imaju smisla, po svoj izboru:
Ostavljam sve
Vode do nje
Zašto sam te izgubio
Da l' ima me
Dozivam te
tvoje suze, uzalud.
pod nogama al' meni treba tvoja ljubav.
i opet gledam osmeh tvoj.
To bi bilo sve. Bilo bi poželjno da takmičari sa juga čim ovo vide kontaktiraju svog protivnika i tako se što pre dogovore kada će sutra postaviti definicije tj u koliko sati. Kada se dogovorite javite to Peki d džemu!
Srećno takmičari! :)
Едит Пеки:
РАСПОРЕД ЗА СУБОТУ:
Пекку/Крампоном - 17:00 - готово
Суб Фокус/Џони Курајбер - 13:00 - готово
Лупус фром Купус/Пинки 20:00 - готово
Колфилд/Саншајн 12:00 - готово
Ареи Куен/Пранкмастер - 20:00 - готово
Страја/мадафака сит - 14:30 - готово
Чавез/Стивен 18:00 - готово
A ko će da linkuje tek napisane defke i da odredi vreme do kada traje takmičenje?