Ментална хигијена угроженог* сајта – проблем интернет логореје

1. tako je marcipan! čiFHIPUGŠINHAINhgšaoioeigvm7(%&%#"("=!!!!!!!!!!

(a? jesam savladala? :P)

2. ГМ, како ти можеш да процениш да је неко шабанчина на интернет сајту? :)
    Ај се држимо теме, колико сам ја схватила проблем је поводљива маса која је видела да се појединци истичу па их имитирају по ономе што им њихове менталне могућности дозвољавају како би се и они истакли. Значи нису криви зачетници тих трендова зато што се спем развио. Нити се прича о људима који су као Бурзум, Јогурт и Змиа доказали милион пута да могу и сами нешто да смисле и пласирају, а опет учествују у јебању на пример. Јер они и кад учествују тамо, на потпуно излизаној теми, пласирају тотално оригиналне ствари.
    За разлику од Џанкија, који не јебе :)

3. Potpisujem što je Buri rekao na komentar: ''Ovaj sajt je za zabavu''. Gde to piše, mislim da piše samo ''rečnik slenga''.

Jedini lek je sledeći: da ozbiljni ljudi počnu upadaju na jebačke teme i počnu da ostavljaju ozbiljne i smislene komentare, spemujući tako jebanje i arčenje.

Ovo bi moglo da upali.

Ne razumem zašto je toliki problem ljudima da ne loloču na nekoj temi ako ih dotična ne interesuje i nemaju šta drugo pametnije da kažu. Nigde ne piše da je sajt namenjen isključivo zabavi, još, da ne kažem da je vrlo nezahvalno govoriti o tome šta ko smatra pod zabavom, nekima trolovanje ne spada u to. I ja volim da se zezam, ali, brate, ako ljudima smeta da na tih nekoliko ''ozbiljnih'' tema spemuješ dotičnim izrazima, zašto je toliko teško to ne poštovati? Vukajlija je baš zato i uspešna, jer ima raznih ljudi, različitih percepcija humora/ozbiljnosti tako da svako može pronaći nekog ko mu odgovara i koga voli da čita, ne?

4. Mada je cela ova paušalna priča konfuzna jer autora koji ovako surovo uvek i svuda namerno spemuju (a da, pri tome, imaju mozga da napišu i nešto bolje, ali neće) ima do šest komada. Nisu "ljudi poludeli" ili "prololokali" nego neki pojedinci.

5. a sad ozbiljno: aman ljudi, neka svako radi šta oće. pa majku mu staru, valjda modovi banjaju za jebanje/loločenje/pandanisanje itd. na ozbiljnim temama? svi smo različiti, i svi smo ovde iz različitih razloga.

loloči bi trebalo da poštuju i uvažavaju ljude koji ozbiljno razgovaraju na ozbiljnim temama, a ozbiljni ljudi bi trebali da poštuju i uvažavaju ljude koji neozbiljno razgovaraju na neozbiljnim temama. malo tolerancije i međusobnog poštovanja i uvažavanja nas ne bi ubilo, pobogu....

6. ГМ, како ти можеш да процениш да је неко шабанчина на интернет сајту? :)

Па и није нарочито тешко. Нарочито на овом сајту. Између осталог и:

проблем је поводљива маса која је видела да се појединци истичу па их имитирају по ономе што им њихове менталне могућности дозвољавају како би се и они истакли.

7. Сморена, тешко је, зато што неким људима представља забаву да неком другом упропасте забаву. Тим истим људима није занимљиво да долазе на сајт ако им није забавно и у томе их подржавам.
    Некоме је забавно да прави трол постере, некоме да ускрнави лолокањем озбиљну цвећарску тему о хризантемама. На интернету је све подложно исмевању, зато не треба ствари схватати лично и вући модераторе за рукав ко родитеље да ти банују оног или овог. Поготово на оваквом сајту, који је више неозбиљан него озбиљан.
    Него треба наћи другачије решење, наћи начин да и теби буде забавно у том лолокању. Да л' кроз креативно препуцавање са лолочарима, да л' кроз придруживање или једноставно смислиш нешто друго што е да побије то. Ја не знам само како дозвољавате да јебачи имају аргумената и могућности да вас сјебу, па јебање је најбаналнија и најментолскија ствар икада, коју је смислио ЛАКИ. Њему не може ни у теорији да се дигне, од количине стероида коју уноси.

8. malo tolerancije i međusobnog poštovanja i uvažavanja nas ne bi ubilo, pobogu....

Slažem se... Trebalo bi tako da bude i van ovog sajta...

9. Pajvanizacija se sa definicija preselila na forum, što je svakako bolja varijanta.
    Svi "jebači" i "ololol-ači"su prilično inteligentni autori sa odličnim definicijama, što garantuje da se poseta Vukajliji neće smanjiti, naprotiv.
    Neko me je jedared pitao: "a što ti Minže ne dolaziš na "jebanje", ti bi se ekstra uklopio...". Fala, ali u nekom drugom životu. Ono što ja mislim je Tom objasnio u prvom postu. Humor na Vukajliji se sveo ja "ja jebem", "arčim", "svršavam napalm", nema više sekunde kreativnosti i kvalitetne diskusije. Jovičić kada otvori temu prvo što se napiše posle uvodnog posta je "Jovičiću, opet smaraš lolololo". Kada bih napisao da mi je žao što su pojedinci banovani bio bih prokleti licimur, iako sam sa njima imao relativno dobru interakciju.
    Sve u svemu, mislim da je "lolololo" i "ja jebem" fenomen, samo prolazna faza u istoriji Vukajlije. Za nekoliko meseci, možda i nedelja, svemu tome ćemo se samo slatko smejati... ;)

10. Некоме је забавно да прави трол постере, некоме да ускрнави лолокањем озбиљну цвећарску тему о хризантемама. На интернету је све подложно исмевању, зато не треба ствари схватати лично и вући модераторе за рукав ко родитеље да ти банују оног или овог.

Чему онда модератори? Изгледа да је то овде нека титула, не посо.

па јебање је најбаналнија и најментолскија ствар икада, коју је смислио ЛАКИ. Њему не може ни у теорији да се дигне, од количине стероида коју уноси.

Немаш, али, НЕМАШ појма!!!

11. loloči bi trebalo da poštuju i uvažavaju ljude koji ozbiljno razgovaraju na ozbiljnim temama, a ozbiljni ljudi bi trebali da poštuju i uvažavaju ljude koji neozbiljno razgovaraju na neozbiljnim temama. malo tolerancije i međusobnog poštovanja i uvažavanja nas ne bi ubilo, pobogu....

Мало толеранције да. Превише толеранције- бес.
    Наравно, то не важи за кул људе.

12. Чему онда модератори? Изгледа да је то овде нека титула, не посо.

На овом сајту конкретно - да сређују дефиниције и постере, бришу срања, банују за експлицитно вређање, говор мржње чисто да не би дошло до неких тужби или шта већ. То што сте ви бесни што вам дошао зезатор и УНИШТИО тему једним постом је чиста сујета, јер како неко може нешто да ти УНИШТИ мајке ти, онако неповратно на интернет сајту? И ти се као осећаш боље кад се њему забрани да се логује с тог налога с којег је УНИШТАВАО твоју тему? Чиста сујета. Али ајде, брише се и банује и то, јер пола нас модератора познајете уживо и давите нас, претите нам и напушавате нас ако вам случајно не банујемо неког ко вас је ЗАДИРКИВАО на интернет сајту. Сајт неће пропасти због неке срање дискусије на форуму, овај сајт конкретно ће пропасти кад буду престале да се пишу, оцењују, читају дефиниције и постери.
    По мом мишљењеу, модератори и не треба да се зна ко су да би могли лепо без много расправе да уређују и креирају сајт, а не да се цимају на фејсу за неке баналности на сајту. Не кажем, цимала сам и давила и ја, ал то је ето управо зато што сам знала ко су модератори :)

13. setite se onih metalika postera

Mi bismo ih još uvek pravili da nisu zabranjeni.

Evo leka, trebalo je da se ugasi jebanje i u zezanju da ne bi doslo do ovoga, metal'ka sekta posteri su bili zanimljivi ali su ispravno i ubrzo sankcionisani jer se stvarno krenulo sa preterivanjem a i nestalo je primarijusa, da se jebanje ugasilo do sad bi ga preboleli, mozda bi sa druge strane vladala neka druga zajebancija, ali znam sam po sebi koliki broj tema sam zajebao da posecujem zbog preteranog jebolola.
    EDIT: Leka za koji je sad malo kasno.

14. Милице, није проблем у једној особи, него у томе што често на првој страни имаш 4 спемера са 7 постова, потпуно невезаних за тему, најчешће у стилу "пуца ми курац за љубав, Палма увези нам неке Кубанке лололо". Баш сам сад узео Палму за пример, јер Змиа зна како се одвијала њена тема. Превише је и замара, изгубе људи вољу да постују и учествују у расправи.

15. То што сте ви бесни што вам дошао зезатор и УНИШТИО тему

О чему ти то? Зезатора нема већ пар страна, и није уништио ништа. Изразио је неслагање и отишао.
    Ово што си писала о тужакању... јес прочитала уопште шта су, и који људи овде писали?

овај сајт конкретно ће пропасти кад буду престале да се пишу, оцењују, читају дефиниције и постери.

Чему футур?

16. У почетку је било занимљиво. Првенствено због интерности. Али, као што неко написа:

проблем је поводљива маса која је видела да се појединци истичу па их имитирају по ономе што им њихове менталне могућности дозвољавају како би се и они истакли.

И оде све у погрешном правцу (замислите псковку на овом месту).

17. :замишља:

Hipnos

И оде све у погрешном правцу, сто му шаргарепица!

18. Милице, није проблем у једној особи, него у томе што често на првој страни имаш 4 спемера са 7 постова, потпуно невезаних за тему, најчешће у стилу "пуца ми курац за љубав, Палма увези нам неке Кубанке лололо". Баш сам сад узео Палму за пример, јер Змиа зна како се одвијала њена тема. Превише је и замара, изгубе људи вољу да постују и учествују у расправи.

Тако је. И мене такво групно понашање (писање гомиле постова имбецилног садржаја) демотивише да се укључим у било какву расправу.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.