U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Како год да окренете, кола ће се увек сломити на обичном народу, који нема економску моћ као они са врха друштвене пирамиде. А све су то исти људи као и ми, само на врху. Можемо довека кукати због тога, ништа нећемо постићи. Тако да- ваш је избор ком ћете се ''злу'' окренути, али увек гледајте да то буде најмање зло и више се водите чињеницама, узрочно-последичним везама и проценама, него митоманијом, демагогијом и причама од којих би противника у расправи требало да заболи срце (наклапања о цивилним жртвама и сличном- то није аргумент, већ оружје за обарање противника кад се остане без осталих аргумената).
Што, наравно, не треба да значи да треба да окрене гузицу како се ко маши рукама за сопствени учкур и махне вам парама пред носом. Размишљајте, људи!
Јовичић је добро рекао да је доношење резолуције преурањено. Није се још доказало да је почињен геноцид (један од тројице судија у Хагу се не слаже с тим, чни ми се), према томе, изгласавање резолуције је могло да сачека до евентуалног доказивања.
С обзиром да си поменуо Хаг и рекао да је осуђен "и онај Хрват", ево мало статистике за тебе:
За злочине у Хрватској:
Srba: 11 ( 94.5 godina )
Hrvata: 5 ( 7 godina )
Albanaca: 1 ( / )
За злочине у БиХ:
Srba: 66 ( 734 godine )
Hrvata: 26 ( 196 godina )
Muslimana: 10 ( 50.5 godina )
За злочине на Косову:
Srba: 8 ( 96 godina )
Albanaca: 7 ( 6 godina )
Или да изнесем на овај начин:
-У Храватској:
Za zlocine nad Hrvatima : 94.5 godine.
-У БиХ
Za zlocine nad Srbima : 47.5 godine.
Za zlocine nad Hrvatima : 351.5 godina.
Извињавам се на офтопићу.
Fazon je što je zvanična politika vojna neutralnost, a oni puštaju samit NATO. Samo ćemo se zameriti Rusima koji nas podržavaju za pitanje Kososva. Jebem li ga možda vlast i hoće da nas Rusi ispale kako bi imali bolje argumente za priznavanje Kosova, kao niko nas ne podržava i te spike.
Rusu nas lepo podržavaju po cenu NIS-a. Daj, molim te. Nikad nam Rusi nisu ništa pomogli, osim kada je to njima bilo u interesu. Prelistaj malo istoriju.
Čekaj oće nam vratiti NIS???
Kad nam je uopšte neko pomogao, a da to nije bilo iz interesa?
Ovo je diplomatski šamar upućen njima koji mogu iskoristiti da nas jebu na finjaka preko tog NIS-a
Čkama_lama, imaš link za ovo?
Gambi, ma vidiš da se drka kamikaza, 100 posto troluje! Ko još misli da Rusi gledaju nešto sem svog jebenog interesa!
Putina sam slušao pre neki dan kako priča na engleskom, ko neki uplašeni mali zeko, upiš'o sam se od smeha!
Jebaće Rusi Amerikance velikom pravoslavnom kurčinom
Pogrešno je to što radimo jel će samo biti zloupotrebljeno od strane svih ostalih.
Zašto mi koji smo imali barem iste žrtve ne bi zahtevali isto i tražili naša prava.
Jel se desilo nešto značajno time što smo priznali "zločine"? Ne, na nas gledaju kao na najgore izdajice i pičke kojima nikada neće dati mira.
Više cene i poštuju te koji se zaista bore za sebe i svoja prava, nego nas, što bi ti rekao "probuđeni narod".
Čoveče, koliko treba zla neko da ti načini da bi ti shvatio da mu je do tebe stalo kao do lanskog snega?
Čkama_lama, imaš link za ovo?
Данас сам покупио с једног форума.
http://www.diskusije.net/haski-tribunal/haski-tribunal-bilans-11228/
Наведени су извори података. Ако не вјерујеш томе, иди на сајт трибунала. Тамо нису по националностима издвајали пресуде, али имаш списак свих оптужених па ако ти није мука сабирај један по један.
Takođe, vrlo zanimljivi podaci o Srebrenici...Ako vas mrzi da bacite pogled na svaku stranu bar iščitajte poslednju
http://apisgroup.org/apis/srpskezrtve.pdf
Данас сам покупио с једног форума.
http://www.diskusije.net/haski-tribunal/haski-tribunal-bilans-11228/
Наведени су извори података. Ако не вјерујеш томе, иди на сајт трибунала. Тамо нису по националностима издвајали пресуде, али имаш списак свих оптужених па ако ти није мука сабирај један по један.
Hvala.
Gledam ove cifre, deluje mi previše ovo za Bošnjake. Jeste trulo gledati na mrtve kao obične brojke, ali ovo izgleda preterano.
Što se tiče teme, NATO će pući, vrlo je nestabilan. Francuska i Nemačka se okreću Rusiji jer su ukapirali da Ameri zajedno sa potrčkom Britanijom nemaju dovoljno jaku finansijsku podršku da održe NATO, pogotovo što su se proširili na toliko frontova.
http://www.france24.com/en/20101018-france-germany-extend-hand-russia-seaside-summit-deauville
Aj na stranu to, nego što je još bitnije, pljunuli bismo sebi u facu i naguzili se da nas trse još više. Kapiram da bi za ovako nešto bio potreban referendum, mada kako se krupne odluke donose na mala vrata i sa što manje medijske pompe, tako može lako da se očekuje da ovi pioni izvrše naređenja.
To, naravno, ako uđemo u NATO, što nije nemoguće.
Više cene i poštuju te koji se zaista bore za sebe i svoja prava, nego nas, što bi ti rekao "probuđeni narod".
Daj, ovo je skroz genksta iz huda razmišljanje.
Kako ovo kad je samo u Srebrenici pobijeno između 218 i 412 miliona ljudi?
Elem.
NATO nikom nije donio ništa dobro.
Pa da NATO valja Švicarac bi prvi poletio u njega...
Vojna neutralnost je ono što treba ovom prostoru, kakvi kurčevi natoi i alijanse?
Vojsku može da priušti onaj ko je izgradio fabrike, šta ćemo mi jade jadne?
Jedino da se uđe u NATO pa da svi idemo u vojsku, da nas plaćaju i da svi ginemo za naftu u Tunguziji ili za demokratiju u nekoj arapskoj džamahiriji. Kad smo toliko intelektualno osvećeni - zašto ne potpišemo rezoluciju o odbacivanju oružja? Fino se napiše 'NEĆEMO VIŠE PUŠKU U RUKE, OD SAD SAMO DIPLOMATSKI'. Mante više oružja ovom napaćenom narodu, dajte im poslove, sigurno hoće da rade.
Al' ne, jebiga, ne možeš se jebat a da ti ne uđe.
Da je da ližemo čmar Evropi i da uđemo u NATO a da je ne slat' svoje momke u pičke materine...
Прво треба наговорити људе на то. А чиме ћеш боље него пропагандом. Ал прво, имаш неког коме то није у циљу, а друго- у народ је усађено да се мора ''узет' пушка и бранит' поносита отаџбина'' до последњег ткива које мрда.
Ne gamby to je surova istina, a nisam nakurceni huligan i internet patriJota, njima zaista nije stalo nimalo do nas, samo ne znam kako to još ne shvataš.
Meni je zabrinjavajuće kako je loše i primitivno imati
razmišljanje a dobro, pozitivno i pametno: Priznaj sve, i ono što si uradio i ono što nisi uradio, muči se, pati, moli, daj sve uđi u NATO i onda ćeš procvetati (to je izdignuto i demokratsko razmišljanje.)
Jel ti stvarno misliš da ćemo mi imati mira, i da čemo biti ravnopravan član?
Nažalost nećemo, ali ćemo onda težiti Africi, kao što sada težimo Evropi i jednog dana će nam biti bolje...i tako opet i opet.
Mišljenje "braniti kuću do poslednjeg člana familije" više ne može da funkcioniše, jednostavno nema više familija gde si imao preko šestoro dece pa onda pošalji četvoro u bojište, a dvoje sačuvaj za rezervu...
Niti bilo koja druga normalna država. Nema prijateljstava, samo interesi. Tim i mi treba da se vodimo. Da vidimo šta mi nekome možemo ponuditi, šta se dobija zauzvrat.
Vojna neutralnost ne znači nemanje vojske. Naprotiv, tad je trebaš više nego ikad. Vidi samo Švicarce.
A neutralnost postoji samo u bajkama. Eno Švedska šatro neutralna a bombarduju Libiju.
Vojna neutralnost znači da imaš redovnu vojsku, redovno služenje, redovnu rezervu i redovne vojnike ali ne ideš ni u kakve vojne sukobe već eventualno u mirovne misije. Znači sve isto k'o i do sad al' te zabole kurčina za tamo neke dileje što rukaju naftu. To ti je Švicarska.
Pa ja to i govorim, al to što si neutralan ne znači da tebe neće neko da bije.