Prijava

Slob@

Jedino sto mi je dobro u svoj prici o Djindjicu je onaj BMW 525i sto voze one njegove gorile, metalik sivi. Kakva kola jebem ti majku boze!

To je taj tip ljudi koji se zalaže za ukidanje podforuma Politika i društvo.

Gamby izvali lik ide po svim temama i na silu pokušava da troluje!

Poor troll is poor!!!!!!!

Đinđićeva ćerka je 90. godište i dobra je! Kad već pričamo o njemu...

Ја мислим да је он лопов и наркоман у да краде да би се дрогиро.

Шалим се. Немам неки посебан став. Можда ЛДП и Чеда имају и неке добре идеје, али чињеница је да већина људи гледа на Чеду као наркомана који је у талу са мафијашима, па то преносе и на цео ЛДП.

ЛДП.

Лагано
Дрмају
Пајдо

a) I meni je muka da obrazlazem ali ovako je najrealnije..

Čeda je na Soroševom platnom spisku!

jedino što očekujem od savremene države jeste fizička i socijalna zaštita bez daljeg uplitanja u život pojedinca, mogu da ocenim ideje koje oličava čeda i njegova stranka jednom rečju kao dobre.

А како си успео да повежеш социјалну заштиту и странку која проповеда неолиберализам? И то најострашћеније од свих у земљи. Мислим, знам да ту небулозу сам ЛДП покушава да протури, ал некако си ми изгледао као неко ко се не би примио на тако нешто.

Ova tema potvrđuje da treba ukinuti podforum politika. Čeda jebe, vi ne jebete i krivo vam je! To je činjenica! lololo

Треба укинути твоје постове, толико су духовити да ћемо дизинемо од смеха.

Čekaj, jesmo ti Čeda i ja krivi što ne jebeš? Nemoj spemovati, pričamo o Čedi jebo ga ti!

Stiven je u zadnje vrijeme kivan zbog nejebice, da se primjetiti.

А како си успео да повежеш социјалну заштиту и странку која проповеда неолиберализам? И то најострашћеније од свих у земљи. Мислим, знам да ту небулозу сам ЛДП покушава да протури, ал некако си ми изгледао као неко ко се не би примио на тако нешто.

čak i liberali imaju socijalni program, imaš ga na sajtu njihove stranke. neophodni minimum je, što se mene tiče, sasvim dovoljan za uslove savremenog socijalnog darvinizma, ztato sam i naglasio da podržavam minimalnu državu. na kraju krajeva to se svodi na poverenje ili čak veru u marketing te stranke, ali ja ću i pored toga glasati za ldp. jbg, nisam apolitičan, a bolju opciju trenutno ne vidim...

Мајке су вас слагале, обојицу.

А сад сјашите са теме и пустите људе да воде расправу на миру.

Тај социјални програм који имају је само кечап посут по говнету да би га раја лакше прогутала. Обичан популизам. Једно од основних обележја НЕОлиберализма је одрицање од социјалне правде.
Али сад кад спомињеш и социјални дарвинизам, скроз си ме бацио у ребус. Соц. дарвинизам уз соц. заштиту?!

nism mislio na spenserov darvinizam već na savremene uslove tržišne ekonomije u kojoj su najači na vrhu lanca ishrane a najslabiji se prehranjuju pomoću socijalne zaštite i tako to, više sam mislio metaforički.

ne znam zašto insistiraš na NEOloberalizmu, ja ih doživljavam kao liberale u smislu jednakih mogućnosti i ljudskih prava i to je to, iskreno, ne znam ni šta treba da znači neoliberalizam...

a što se tiče programa, slažem se, sve se svodi na veru u marketing, s tim što je to jedini marketing koji me navodi da progutam govno

ne znam zašto insistiraš na NEOloberalizmu

Зато што је то суштина њиховог деловања. Ма колико људи мислили да им је главни циљ либерализам у неком социјалном смислу (који им јесте у првом плану; параван, такорећи).
Неолиберализам је економска школа, да не кажем идеологија. Лонг стори шорт, поента је да се залаже за приватизацију свега, од школа до воде. И све то запаковано у племениту амбалажу слободе. Балтичке земље су имале част да осете све његове благодети после пада зида (нарочито последњих пар година).
Зна се ко финансира странке. Зар стварно мислиш да ће се више борити за циљеве који су битни за мале гласаче њихове, него за интересе финансијера, од којих им живот (на високој нози) зависи.
Мислим, да се не лажемо, свима су им исти спонзори, само у различитим пропорцијама. И који год дође на власт исход ће бити, ако не исти, онда бар сличан.

Да иронија буде већа, главни гуру им је ражалована комуњарка.

Колега ГМ, задовољна сам како сте савладали Макро и поглавље Економске школе и доктрине :)