Rezolucija o Srebrenici

1. Da, Tadić je bio 2010. godine, što njega nisu gađali? Mislim da je ovo ipak više lično protiv Vučića, mada da nema smisla - nema.

Cjelokupan politički i istorijski trenutak ne ide na ruku jednom gmazu koji je nažalost vršitelj dužnosti premijera Srbije. Dvadeset godina od dešavanja u Srebrenici propraćeno domaćom i međunarodnom politizacijom cijelog obilježavanje te godišnjice.

2. Drugarice Katrin, naša mila Skojevko, ubice i drugi bolesnici kao tempirane bombe su dio stanovništva i u razvijenim sredinama, gdje nije bilo ratova. Samo se dobro kriju iza odijela, iza porodičnog života, humanitarnog rada, medijske popularnosti, profesije koja nameće moral i poštovanje, (pop, drot, doktor, sudija i sl.). Dakle, gledaj mirno vjetrenjače, nemoj ratovati protiv vjetrenjača, i spavaj mirno, komesarijat Vukajlije će te čuvati ;-)

3. Bolje da se priča o kamenovanju Vučiça nego o Srebrenici i kao genocidu.

4. Партизанко, највећа нацистичка и хрватска ђубрад су доживела дубоку старост. Након што су их католици преко Ватикана пребацили за Аргентину, они су спокојно доживели десету деценију живота (преко 90 година старости). Никада нису пукли нити су показали знаке кајања. Они живе међу нама сасвим опуштено. И никога не дирају.

5. Granjka, ja sam potomak dvoje ljudi od kojih je jedan preziveo jamu a drugi imao broj na zglobu ruke. Mene samo zanima sta moze imati neko u glavi i nastaviti da zivi medju ljudima praveci se da nista nije bilo.

6. Drugarice Katrin (opet ja!), neko s tim 'ticama u glavi ne može živjeti, ali neko i može. Žao mi je tvojih predaka koje pominješ.

7. Партизанко, како шта може имати у глави? Идеологију, жељу, страст! Алојзије Крапинац је имао страст и без проблема је гледао како усташе одводе људе на клање само зато што нису променили веру. Без трунке савести је опрао руке као Понтије Пилат и потом причешћивао своје вернике од којих су једни били кољачи, а други родбина људи које су ови кољачи побили. Какав човек то може? Острашћен. Фанатичан. Ненормалан. Сада ће га проласити за свеца и то ће скоро 1 милијарда католика поздравити као позитиван чин. Какави то људи могу одобрити? Могу, људи све могу, па и то. А шта имају у глави? Очигледно премало.
    Ајхман није мислио да прави грешку и злочин. Није ни Менгеле. Није ни павелић. Зашто би? То су социопате, болесни људи. Сви они су живели мирно док их рука смрти није стигла. До тада се нису правили да ништа нису урадили, већ су само о томе ћутали. Они нису имали проблем са савешћу, јер исту нису имали.

8. U bivsoj SFRJ nema nikoga da mu barem jedan rodjak nije ubijen u nekom ratu.

9. Rođen sam godinu dana pre te Srebrenice, pa i nemam neko pravo da ostavljam bilo kakav komentar ili mišljenje. Zagolicao me je ovaj Partizankin komentar. Je l' mi sad samo tvoje žrtve treba da žalimo? Kapiram da svaka porodica ima neke svoje gubitke, i ako se svako bude pitao kako ti zločinci danas žive, rane nikad neće zarasti i vazda će postojati neka zla krv. Gugluj Glinsku crkvu ako te zanima šta se tamo dešavalo pre nekih sedamdesetak godina, i to će ti dati odgovor zašto danas moja celokupna porodica broji svega par članova, nemamo s kime slavu da slavimo, nemamo na čije svadbe da idemo, nemamo čije rođendane da proslavljamo... Al' bilo kako bilo, i mi smo nekad nekome zlo naneli, a taj što je nama naneo zlo, takođe je nečije zlo trpeo, ovako kad zlo potisneš, manje ga i bude, kad ga stalno potpiruješ, stalno će i rasti.

10. svi zmo mi dobri ljudi samo nas politicari zavadise

11. Кропмпиру, ако зло потискујеш и заборављаш, онда ћеш га баш као и Срби стално изнова доживљавати. Не треба га потпиривати, само треба знати где може да се живи, а где не. И са ким, наравно.

12. Granjka, valjda Stepinac, ne Krapinac, ako mislimo na istog?
    Većina zločinaca su psihopati ili ljudi zaslepljeni osvetom. Ja bih lično mogao da ubijem nekoga ko je ubio nekog mog - glavu za glavu. Ali na ovaj način, kad ubijaš iz osvete nekoga samo zato što pripada strani koja ti je ubila nekoga. Moj stric je proveo u Srebrenici ceo rat, familija mi je odatle, nikad nije hteo da strelja zarobljenike, samo u borbi koga je pogodio. Mogu garantovati da obični borci nisu to radili. Većina običnih boraca se čak i ne trudi da pogode neprijatelja, pucaju mu malo iznad glave, osim ako nije baš "ili on ili ja".

Ima ljudi kojima je ubiti čoveka isto kao zaklati pile. Nek ih je pola procenta, takvi ljudi ubijaju i u miru, a u ratu isplivaju u prvi plan baš zato što su takvi: korisni su jer nemaju sažaljenja. Drugo, Imam malo vojnog iskustva u našim južnim krajevima, dosta ljudi, ako oficir nije takav da sprovodi striktnu disciplinu, je ili pod dejstvom alkohola ili neke droge, tableta, nečega. Teško možeš ostati priseban dok se oko tebe puca, to jest u tom trenutku si priseban, gledaš kako da preživiš, ali iščekivanje sledećeg je ono što te uništava. Tu pucaš i pribegavaš alkoholu i drogama. Moguće da zločine vrše i ljudi koji nisu sasvim svoji na taj način.

A ta priča da ih je osam hiljada poginulo prilikom pokušaja proboja - to ne pije vodu. Suviše je to. Znam konfiguraciju terena, idem tamo često, ne znam kako bi mogli da izvrše masovni proboj, ne postoji način. Grad je u kanjonu sa svih strana, potpuno blokiran.
    EDIT A da ne pričam šta sam čuo od ljudi, Srba, tamo, iz prve ruke. Ne ide u prilog teoriji da zločina nije bilo.

13. Granjka, hoću da kažem da čovek ne treba da živi s nekim predumišljajem da mu se želi zlo. Bilo je šta je bilo, što bih ja danas mrzeo i negodovao nekog Hrvata ili Muslimana, jer ako bih se tako postavio, samo bi nastavili ono što se neslavno završilo. Naravno, to bi sve trebalo biti obostrano pretpostavljeno.

14. ahhahahah ali i dalje se smejem koji je vuchic degenko,otisao u srebrenicu jebeno na jebeni pomen zrtvama srebnice pahhaha a on je fazon UCHESTVOVAO u tome hahahah i jos hteo da otvori bulevar ratka mladica hahahahahh

15. pa jbt mogao je dobiti snajper u glavu nek je sracan sto je smao ovako prosao

16. Јесте, мало q. Кад ће да се покаје за ово што сад ради?

17. hahaah pokajao se...kako ga to nije izvuklo iz situacije,jbt,zar ne bi to trebalo svugde da prolazi...

18. Лимени, на истог мислимо, само Крапинац му је погодније јер је земља Кроација, а и не треба га призивати, то је сатана лично.

Обичан човек не може убити ни пса, камо ли човека. Међутим, ако човек доживи страхоте рата, онда може да уради оно што не би урадио ни пас, то је ваљда јасно.

Дакле, пије воду да је приликом покушаја пробоја Нормандије у 1 дану погинуло 200.000 људи, али не пије воду да је приликом пробоја у Сребреници за 1 дан погинуло 8.000? Јеси ли сигуран?

Друго, није 11. јула погинуло 8.000. Стрљано је преко 2.000 ратних заробљеника на различитим локацијама. Остали су покушали пробој ка Тузли и Жепи, у колонама, данима. Не у 1 дану.

То што је град у кањону и блокиран није спречило На-сера орића и компанију да 3 година убија по околини, зар не?

Злочина је свакако било, то је био рат, није био пикник. Ако знаш за злочин а исти не пријавиш, ти си саучесник и питање је како моралан човек може да ћути о томе. Али, ти ниси сведок, већ само разносач прича, па ту бригу немаш.

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.