Đorđe Balašević

1. Da, znam dosta pjesama. Procitaj defku od remea sto sam postavio on je objasnio dosta toga.

Reme je svojim postom rekao da zna 2 pjesme: "Priča o Vasi Ladačkom" i "Devojka sa čardaš nogama". Da je spomenuo još nešto, možda bih i uvažila, ovako.. Mogu i ja da ocrnim bilo koga na osnovu 2 pjesme, a da on ima još 100 dobrih. Ljudi su takvi, šta'š.

2. А морам да одговорим на Видрин пост. Јебига, омашила је скроз.

Истина, не знам ни једну Ђокину песму која по неким мојим критеријумима није патетична. И не ради се о самом тексту, већ о музици и свему осталом у његовим песмама.

"Намћор", "Прича о Васи Ладачком", "Малиганска", "Д мол", "Ћалетова песма", па чак и "Лузер", "Свирајте ми јесен стиже дуњо моја", "Отилија", "Девојка са чардаш ногама" па чак и јебени "Тома Сојер".
    Све имају тај патетични призвук. Музички, по мом мишљењу, су доста слабе, шаблонске. Текстови нису лоши, али превише вуку на патетику и на ту црту. У суштини, сврставам га у онај ред музичара који су јебали због тога. И то је ок.

3. To u onom postu na koji se svi izvlače nisi rekao.
    Ne kažem da je čovjek savršen, mrzim i da spominjem bilo šta u vezi njega i politike, nema neki glas, al' ako iko zna da napiše nešto, to je on.
    Muzički jesu bile šablonske do prije 20ak godina, al' ti da znaš kakvi sve muzičari rade za njega, ne bi vjerovao.
    I mrzim ova prepucavanja o Balaševiću, svjesna sam da ga il' vole il' mrze, nema sredine, dođem, postavim pjesmu, odmah se stvori milion ljudi koji će reći kako on ne valja.
    Okej, vaše mišljenje, al' time što ste nešto rekli, ne znači da ćete ubijediti druge da ste u pravu i da ćete promijeniti nešto. Znam, sebično, al' svi se tako ponašaju. Meh.

4. al' ti da znaš kakvi sve muzičari rade za njega, ne bi vjerovao.

Нико није оперисан од срања, ни Моцарт, а вала ни ови данашњи музичари. У суштини, покушавају да остану доследни том његовом стилу. И да, става сам да по неким данашњим мерилима, добар музичар није онај ко ствара квалитетно него онај ко најбоље прода своје дело. Што опет не одобравам, али тако испада. И да, далеко од тога да кажем да је Балаш голо говно од музичара, али је доста прецењен.

Елем, веровала или не мени је он Дејан Цукић. Ништа не мислим о њему.

И да тема је предвиђена за дискусију и расправу о Балашевићу, тако да је нормално да постоје два мишљења и да је и једном и другом мишљењу место на овој теми.

5. a misljenje tog profesora ne bih zelio dovesti u pitanje jer je taj covjek magistar i procitao je vise knjiga nego svi vukajlijasi zajedno.

Нисам прочитао глупљу реченицу има пар година. Одушевљен сам. Магистар, сереш? Откад је релевантан број прочитаних књига у компетентности за оцењивање нечијег музичког стваралаштва? Надам се да не тролујеш.

6. И да тема је предвиђена за дискусију и расправу о Балашевићу, тако да је нормално да постоје два мишљења и да је и једном и другом мишљењу место на овој теми.

Često to zaboravim, jbg. Valjda mi je teško vidjeti koliko su ljudi nacionalistički okrenuti, pa se to pokaže kad pričaju o njemu.
    Otišla sam. :)

7. Знам ја, Гаскоињ. Јебе.

8. E, begaj sa tim sa ove svete teme! Iš!

9. Balasevicu smrdi ti iz usta

Vrlo moguce, zbog svih govana koja je izasrao o svima, samo na razlicitim teritorijama. Beskicmenjak. Politicki oponent svima i nikome. Provocira sve nacije od Vardara do Triglava, a opet se svima stigne uvuci u dupe.

Ali da umije sa rijecima, umije. I svaku pravilno izvaga i umetne dje joj je mjesto. Tu mu kapu skidam.

10. Gotivim neke njegove pesme.

11. Bravo, Vučice, najljepša verzija! :))

12. Najlakse je pljuvati po nekome, a bas bih volela da ti sto ga pljuju mogu bar nesto slicno kao on da stvore.

13. Najlakse je pljuvati po nekome, a bas bih volela da ti sto ga pljuju mogu bar nesto slicno kao on da stvore.

Realno.

14. А зашто човек, у недостатку валидних аргумената у одбрани свог миљеника, покреће спику "направи ти нешто па причај"? Који је то курац? Зар треба да стварам музику да бих имао музички укус? Излизано и инфантилно. Класична ретардирана шупља прича. Тема је створена за дискусију две супротстављене стране кроз дијалог, а не за мењање туђег мишљења и напад на неистомишљеника, не будите стока јебена. Човек је велики говнар, али врстан музичар, наравно, моје мишљење.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.