U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Odmah da kažem da ni jednu nisam gledao, ali zato jesu svi ženski članovi moje šire porodice. Od ljudi sam čuo da te serije uopšte nisu loše, da su realističnije i životnije od španskih sapunica. Ali ja nisam ni jednu gledao jer me prosto nije interesovalo, nije mi se dalo, ružan mi je jezik i iritantan, a imao sam i potpuno neosnovanu i neopravdanu predrasudu prema tim serijama.
E sad, mene interesuju sledeće stvari - kako su i zašto te serije postale trajan fenomen na našim televizijama (a ja sam u početku mislio da je to samo prolazan trend). Dokle će sve TV stanice biti preplavljene tim serijama?
I dalje nemam namjeru da pratim te serije, ne toliko zbog njihovog pretpostavljenog nekvaliteta, koliko zbog moje ljenosti i želje za slobodom, ne želim da me bilo koji TV program veže i da moram svaki dan u određeno vrijeme biti ispred ekrana.
Oni koji su gledali, šta mislite o tim serijama?
Pitanje za sve, ZAŠTO, i DOKLE?
I dodatno pitanje, više ekonomsko - da li je izvoz takve vrste kulturnih sadržaja znak jačanja neke ekonomije (ja mislim da jeste)? To znači da je već sad Turska daleko ispred Srbije po ekonomiji i standardu. Da li će ikad doći dan da i mi masovno izvozimo bilo koju vrstu svojih kulturnih proizvoda u inostranstvo (osim BiH, Hrvatske i Crne Gore) ?
Ја сам гледала. Мени се само једна допада, ова што иде у 20 на Првој, остале су ми безвезније од латино ... ;)
Наравно да извозимо. Нема штајге од Вардара до Триглава а да се не чује неко наше крештање. А што се Турака тиче, знају они шта раде. Погледај глумце који играју. За већину њих никад не би рекао да су Турци. Контам да намерно бирају глумце који ће бити допадљивији европском тржишту. Затим, свака таква серија прати исту формулу, и не видим чему чуђење успеху истих. Док не досаде народу, биће их. Дајем им једно пет, шест година.