Ideje za definicije - bez linkovanja napisane definicije - pravila u 1. postu

1. Nešto ću izmeniti časkom, ima jedno što nisam uhvatio da je definisano.

EDIT: Sredih ovo...

EDIT 2: Jeste bupnuti. Dopunio sam i značenje.

EDIT 3: Loksi, imaj u vidu samo pravila teme, mojne sve odjednom :D

2. Hahahaha, neću, neću, opušteno. :)

3. Eo moi prvenac u predlozima:
    Pitam ja vas - za kraj recenice.

4. čiler i blejač, pre neki dan sam ih koristio u defki a vidim nema definisano.

5. Ја ћу блејача ак' може. :Д

6. У ствари, блејач има под блејачи. :Д

7. fala na inspajresnu, evo da se oduzim.
    ekspirijens - nema definisano ni pod experience. elem, ovaj gejmerski termin nekako povezati sa iskustvom u ril lajfu.
    ubavo ime - ona zenska imena koja su pre mozda 100 godina bila lepa, ali sad samo zvuce rogobatno (Leposava, Tankosava, Smiljka itd.)

8. Migza, ima definisano "Nema ekspa". Šta znam, u slengu je "eksp", nikako pun naziv na engleskom :)

9. Vid' stvarno ima i to odlicno definisano. Nista deco, zaboravite ikspe.

10. Ајд да вам бачим пар идеја,стоје у тефтеру,а никако да их дефинишем...
    Translokacija
    Onda mogu da umrem

11. Slengeri, evo ovo:

Nafatirati se - ali u smislu toplog oblačenja (sticanje para već ima). Mene mrzi, pa ako neko 'oće...

12. Lokaliteti - Локални ћошкароши што лочу, у том фазону нешто...
    Čobansko dozivanje - Кад се маторци дерњају у слушалицу попут Чкаље...
    Flešbek transfer - Трансфер који је потиснут, па си се јелте сетио тога и истрансферисо...

13. Учитељ - боготац, објашњавач и тако то...

14. Čelični nervi - да се опише неко ко има висок праг толеранције, јелте....
    ..Оплет'те...:)

15. Volim tvoje ideje Secerni :D

16. Igra koruga

Probao ja al sam obrisao. Fazon je toliko glasno hrkanje da koruga na krovu odskakuje.

17. Prebacivanje loptice - odbacivanje krivice, ono, nabrzaka svališ na sagovornika
    Ne da mi se da odradim zglavan primer...

18. Jacka, ima već "Prebacivanje lopte".

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.