Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Nešto ću izmeniti časkom, ima jedno što nisam uhvatio da je definisano.
EDIT: Sredih ovo...
EDIT 2: Jeste bupnuti. Dopunio sam i značenje.
EDIT 3: Loksi, imaj u vidu samo pravila teme, mojne sve odjednom :D
Hahahaha, neću, neću, opušteno. :)
Eo moi prvenac u predlozima:
Pitam ja vas - za kraj recenice.
Evo nekih predloga sa mog spiska za definisanje, kontam da će neko odraditi sposobnije od mene.
Pušnica
Maher
Oduzeo se kao vozačka dozvola
Šamar koji briše gradivo
Nije jebo koga je mrzelo da pita, ili je žurio na bus
you tube prodakšn
ispravljač (gugl)
imam trudove
kipućino
Параскева
čiler i blejač, pre neki dan sam ih koristio u defki a vidim nema definisano.
Ја ћу блејача ак' може. :Д
У ствари, блејач има под блејачи. :Д
fala na inspajresnu, evo da se oduzim.
ekspirijens - nema definisano ni pod experience. elem, ovaj gejmerski termin nekako povezati sa iskustvom u ril lajfu.
ubavo ime - ona zenska imena koja su pre mozda 100 godina bila lepa, ali sad samo zvuce rogobatno (Leposava, Tankosava, Smiljka itd.)
Migza, ima definisano "Nema ekspa". Šta znam, u slengu je "eksp", nikako pun naziv na engleskom :)
Vid' stvarno ima i to odlicno definisano. Nista deco, zaboravite ikspe.
Ајд да вам бачим пар идеја,стоје у тефтеру,а никако да их дефинишем...
Translokacija
Onda mogu da umrem
Slengeri, evo ovo:
Nafatirati se - ali u smislu toplog oblačenja (sticanje para već ima). Mene mrzi, pa ako neko 'oće...
Lokaliteti - Локални ћошкароши што лочу, у том фазону нешто...
Čobansko dozivanje - Кад се маторци дерњају у слушалицу попут Чкаље...
Flešbek transfer - Трансфер који је потиснут, па си се јелте сетио тога и истрансферисо...
Учитељ - боготац, објашњавач и тако то...
Čelični nervi - да се опише неко ко има висок праг толеранције, јелте....
..Оплет'те...:)
Volim tvoje ideje Secerni :D
Igra koruga
Probao ja al sam obrisao. Fazon je toliko glasno hrkanje da koruga na krovu odskakuje.
Prebacivanje loptice - odbacivanje krivice, ono, nabrzaka svališ na sagovornika
Ne da mi se da odradim zglavan primer...
Jacka, ima već "Prebacivanje lopte".