Naoružanje (tenkovi, avioni, puške, itd.)

  1. Sramota za onoliko gvožđurije da propadne.

  2. Valjda je od titanijuma podmornica, al' jeste zamisli to čudo koje može u jednom napadu da zbriše pola kontnenta...

  3. Mhm ne znam da li je od titanijuma, pošto se on dosta teško vari. Znam da su ameri imali plan da prave poklopce na kupolama tenkova od titanijuma ali su odustali. Možeš da zamisliš tek koliko je komplikovano spojiti jednu podmornicu. Ali opet to su Rusi.

  4. Rusi za sve koriste titanijum, pravili su klipove za Moskvič od titanijuma :)

  5. Dobro ali kod klipa nema varenja, jednostavno ide na glodalicu. A da spajaju ploče šrafovima, to već ne ide.

  6. akula je legenda hladnog rata...

  7. titanijum je jako skup i težak za obradu. u vojnoj industriji se jako slabo koristi. on treba da zameni aluminijum ali nešto mu ne ide.

  8. Ovaj mališan je u vreme kad se pojavio pre par godina koštao oko 6000 dolara. Ceo je izrađen od titanijuma, a planirana je i površinska zaštita sa nečim što veoma podseća na dijamante (DLC - diamond like carbon). Ovaj postupak se koristi za zaštitu sočiva na skupljim kamerama i opremi koja se koristi na spejs šatlovima valjda.

    http://www.securityarms.com/photos/1276103609.jpg

  9. Rumunski dragunov je najbolji, i ovo uopšte nije zajebancija... Čitao sam o tome u Odbrani.

  10. Mhm bem li ga, čitao sam u Kalibru o tome, fora je što ima nekih kozmetičkih izmena u odnosu na original, pa ga često mešaju sa Dragunovim. Inače zastava M91 je kopija Dragunova, mada prednost dajem M76-ici.

  11. Ma Rumunski ima najbolji šaržer, ostatak je na svima isti, i ima bolji mehanizam zatvarača malo i dužu cev, pa je precizniji valjda, ili tako nešto. Ne sećam se sad.

  12. Pazi dužina cevi nije presudna za preciznost, praktično dokazano sa jednom snajperskom puškom kada su skraćivali cev za po inč dok nisu došli do krajnje zakonske granice za to oružje. Mnogo bitnija je obrada cevi.

  13. Слажем се, дужина цеви - до извесне границе, али завршна обрада и квалитет цеви на првом месту.

    Код ваздушних пушака, рецимо, можеш код неких модела да наручиш посебну (не серијску) цев, која је скупа у ПМ, али и квалитетније израде од серијске.

  14. Pa znam da nije presudna, ali pošto kod Dragunova materijali nisu neki posebni, onda ima učinka dužina.

  15. http://msp282.photobucket.com/albums/kk241/Swatowsky/flamethrower.jpg ovo mi je bio san kao detetu, mada danas bi mi zaista trebao...

  16. Dušu dalo za roštilj.

  17. http://blogs.courant.com/itowns_ec/luger.jpg
    od svih najviše bi voleo da imam lugera,nekako su ozbiljni.
    Jedino oružje iz kojeg sam pucao je iz matore Zorke. Koja je to puška uopšte? Stavlja se jedan po jedan metak. Mislim da je ta pucala i u Prvom i u Drugom svetskom ratu. I zvuk jebe kevu, čuje se kao top. Vadzušare ne računam.
    Inače znam jednog čoveka kolekcionara koji na svom placu ima Nemački bunker i jedini je u Srbiji koji je registrovao bunker, dao dosta para za to. Sad ga obnavlja da bude identičan, valjda će staviti i MG 42, barem replike. To mi baš kul

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.