![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Зашто?
SKK?
od vojne obaveze dodjoste do postojanja RS...stvarno ste doktori...kapiram da ce se rasprava nastaviti i evoluirati u debatu o ozonskim rupama i ko je ubio Loru Palmer
Hahaha...princip po kom funkcionišu kafane od kad je gavran pocrneo. :)
Ti se zajebavaš, zar ne? Ladno ne vidiš da je ovo još jedna budjava racionalizacija?
Meh, ja mislim potpuno obrnuto. Da je Srbija ovakva jedna velika sramota za Republiku Srpsku. Ako se, ne daj bože, dogodi da ista u nekoj budućnosti bude nezavisna, nadam se da se nikada neće spojiti sa "maticom" iliti srbijanskim govnarima.
Врати нас на прави пут. Да опет онтопичимо о избегавању војне обавезе која је укинута пре пола године.
Tema je sama po sebi izlisna, tako da ne bih da te vracam na pravi put. Poenta nije u tome, vec u cinjenici da 99 posto nekih tematika morate da pretvorite u cetnicko-ustasko-izdajnicke debate. Sto realno smara. Koliko god da ti imao argumente, takve teme same po sebi vode samo u pizdu materinu, jer ce se uvek naci degeni sa nekom inteligentnom izjavom koja ce te vratiti u realnost i kada ces skapirati da ih je previse oko tebe. Nema svrhe palamuditi o tome i stvarno mi nije jasno zasto svaka rasprava mora da se svede na to. Kapiras sada?
"Meh, ja mislim potpuno obrnuto. Da je Srbija ovakva jedna velika sramota za Republiku Srpsku. Ako se, ne daj bože, dogodi da ista u nekoj budućnosti bude nezavisna, nadam se da se nikada neće spojiti sa "maticom" iliti srbijanskim govnarima."
Vidis, GM, o ovome ti pricam. I sad ti meni kazi, ima li smisla uopste komunicirati sa ovakvom pojavom? Daj, ne zajebavaj me covece. Pusti ga da pleni.
Немам појма о чему причаш. Какви четници и усташе? Јеси уопште читао тему?
Tema je sama po sebi izlisna, tako da ne bih da te vracam na pravi put. Poenta nije u tome, vec u cinjenici da 99 posto nekih tematika morate da pretvorite u cetnicko-ustasko-izdajnicke debate.
Не бих се сложио да је тема излишна, војску јесу укинули, али то је реверзибилна операција. Када се говњивом мотком најури миље који је од, како рече Гвозденовић, младих мушких Срба направио млохаве пичкетине, ситуација ће бити доста другачија. А и нисам оптимиста да је уопште, глобално, негде на мајчици Земљи могуће зауставити рат, војску, наоружавање и убијање. Поента је кад до тога (поново) дође, не будеш к'о домаћа животиња без отпора одведен на клање.
Moje mišljenje je da onaj ko neće da služi,nek sedi kući i troluje po Vukajliji :)
Mi samo trebamo da molimo Boga da ne dođe do nekog rata,jer ćemo se razbežati k'o pilići,mada kontam da smo sad jedno 20 godina mirni što se ratova tiče.
Ma, pusti ti mene budalu, dete. Malo serem dok mi ne uteraju dolare u dupe.
Uzgred, citira se tako što staviš citat, pa tatic na kraju citata velikim slovima. Ali ne ohrabrujem te da me citiraš, ne d'o bog.
Ковач, морам ово да те питам, када излазиш на улицу на којој фурају лака и тешка моторна возила брзинама преко 50 - 60 км/х , у ситуацији када мораш да је пређеш, да ли се ослањаш на мољење Бога да те нека од њих не скењају или се дебело ослониш на чуло вида, слуха и локомоторни апарат (нервно-мишићно-коштана целина која врши померање екстремитета) ?
аје ми молим те одговори на то
Kontam da je pitanje retoričko,mislim da je teško porediti čekanje na pešačkom prelazu i bojni front.
А што је неко по дифолту пичкетина ако неће да иде у рат?
Ја баш мислим да је ефикасније водити рат дипломатијом, него оружјем. У суштини, већина ратова у историји, да не кажем сви, су последица лоше дипломатије.
GM, zao mi je sto ne kapiras, ne mogu plasticnije da ti objasnim. Citao sam pocetak teme i video dokle ste dogurali. Nije niko ovde pominjao cetnike i ustase, ne budi bukvalista, znas sta hocu da kazem. Ako ne znas, onda ne znam kako drugacije da ti objasnim. U tom slucaju nastavi raspravu sa nus pojavama koje ne zele da imaju nista sa "srbijanskim govnarima" :) Uzivaj.
Elem, meni nije jasno zasto mi se ova pojava obraca i pokusava da me prosvetli kako se citira. Ja se njoj nisam obratio, niti planiram. Fino vaspitan mladic nikada ne ulazi u raspravu sa nedoraslim entitetima.
Па на пешачком прелазу судбину не даш баш "Богу у руке". Не идеш логиком "само треба да молим Бога да не дође до неког возила преко мене".
Ripli,poređenje ti u svakom slučaju nije na mestu.
A kada sam rekao da trebamo da molimo Boga da ne dođe do rata,mislio sam na to da nam tako nešto nije potrebno,i pod tim podrazumevam da nam vojska nije ni za ocov,jednostavno sredstva su zastarela,od civila niko nije spreman da se lati oružja(a ni ne treba),zato vojska i treba da bude profesionalna,da im posao bude da nas zaštite od tuđe vojske,no kontam da neće biti potrebe za tom zaštitom,bar ne u neko skorije vreme.
Ја баш мислим да је ефикасније водити рат дипломатијом, него оружјем. У суштини, већина ратова у историји, да не кажем сви, су последица лоше дипломатије.
Па није, али превиђаш да нису сви ратови по систему "ај идемо да се кољемо мало са суседним племеном, баш је смор данас". Имаш ситуација кад нема шта да оћеш или нећеш. Дође неко ко хоће да те истреби, па ти види шта ћеш.
Е, ал' и то је последица лоше дипломатије.