Izbegavanje vojne obaveze:kukavičluk koji praktikuju pičkice ili nešto drugo

1. Mnogo ga bre tupite.

Kakva bre vojska, kakvi bakrači...To je danas samo naoružana grupica čistača snega i lišća.

Što ne znači da ja možda neću da odem u vojsCI. Bar mogu da zaradim petnaest iljada, puta tri meseca: 45 iljada...a dalje Bože moj...
    a inače ne mogu više da slušam o tome kako: Vojska pravi od dečaka muškarca, i sve one dosadne priče o vojnim drugovima i sličnim glupostima. Pa po vama ko ne služi minimum godinu dana pod teškom opremom je i dalje dečak. Tako da se meni isto vata, a služio, a ne služio, opet ne mogu da budem muškarac po vama.

Imam dovoljno iskustva u samodisciplini i radu da mogu slobodno da kažem da mi ne treba vojska da me tome uči.
    Drugo, imam neverovatan strah od pušaka i bilo kog drugog oružja. Strah me da SLUČAJNO ne ubijem nekog, jer sam trapav i uvek, ama uvek kad vidim pištolj dobijem poriv da pucam. Ja ne znam kako ljudi drže ta govna blizu dece, mada realno deca više stradaju od bazena i kupanja, nego od pištolja.

2. Zao mi je to sto su najveci protivnici sluzenja vojnog roka,oni koji nisu imali muda da ga odsluze.Oni koji su ga odsluzili,o vojsci nikada nece reci bilo sta lose,ali ce zato veoma rado pricati o dozivljajima iz iste.Sustina je d asu pickice uskracene za jedno jako bitno i lepo iskustvo,koje u zivotu itekako znaci.Tamo se sticu mnoga prijateljastva koja ti u zivotu i u poslu mogu puno znaciti,jer kada sa nekim gulis istu koru hleba godinu dana,to stvara veliko poverenje medju ljudima.....

3. Izbegavanje vojne obaveze:kukavičluk koji praktikuju pičkice
    Ова половина наслова је објаснила.
    Разлози за избегавање су Вам мало јачи од киселе воде.

4. Čudna mi ta vaša logika, pa ja znam gomilu pičkica koje su odslužile vojsku.

5. ja sam odslužio vojni rok, a realno sam pičkica - jedino što mi nisu čupave grudi pa se to ne vidi odmah... eno tamo negde na četvrtoj strani moj post sa objašnjenjem

6. Taлентовани, зашто одбијаш да учествујеш у расправи, него само тераш неку своју причу која је неоснована?

Zao mi je to sto su najveci protivnici sluzenja vojnog roka,oni koji nisu imali muda da ga odsluze.

Што мислиш да нисам имао муда за војску ако нисам ишао у војску?

Oni koji su ga odsluzili,o vojsci nikada nece reci bilo sta lose,ali ce zato veoma rado pricati o dozivljajima iz iste.

Нетачно, јебига. Моје искуство са људима који су служили војску показује супротно.

Sustina je d asu pickice uskracene za jedno jako bitno i lepo iskustvo,koje u zivotu itekako znaci.

Ево га опет.

Tamo se sticu mnoga prijateljastva koja ti u zivotu i u poslu mogu puno znaciti,jer kada sa nekim gulis istu koru hleba godinu dana,to stvara veliko poverenje medju ljudima.....

А ван војске је тешко створити пријатељство... Па, да.. :/

--------------

Čudna mi ta vaša logika, pa ja znam gomilu pičkica koje su odslužile vojsku.

Штамбиљ на ово.

7. sluzenje vojnog roka je prakticno gledano, u sadasnjoj situaciji, trosenje novca i vremena.
    aj bar da iz svega toga ko nekad, ili ko u bogatijim zemljama, dobijes i neko prakticno znanje (sta ga znam, od da vozis kamion, avion, preko koriscenja racunara ili statiznam do cuvanja i treniranja kucica), ti u nasoj vojci, realno, si imao najvecu verovatnocu da naucis kako se pravilno roka u venu.

8. Mislim da je u vojsci besmisleno volontiranje, osim ako si seljačina koja od osme godine čeka da kolje (ubaciti nacionalnost/religiju). A ako jesi, onda i valjaš samo za topovsko meso. Inače, jedina smislena vojska je plaćena, stalna i obučena vojska(ne mogu goli ratovati).

9. To je danas samo naoružana grupica čistača snega i lišća.

Tačno tako. Pre podne, uparađeni bataljon Garde pozdravlja neko belosvetsko mudo, posle podne naoružan brezovim metlama paradira ulicama na putu do Generalštaba jerbo mora da skuplja lišće. I tako iz dana u dan. Imao sam to zadovoljstvo i da kopam kanal za toplovod, a to kao civil nisam radio.

10. ja sam gasio požar na Veležu i čistio kontejnere na deponiji... o kopanju prokletih rovova i teranju ovaca sa livada na koje se postavljaju mete za vojnu vežbu da ne pričam... još uvek imam alergiju na koncentrovane deterdžente od glupog drnča... kad sam posle godinu dana video jaje prženo na oko, hteo sam da plačem...

11. Njega sam gledao u toku obaveznog gledanja YUTEL-a u kasarni. Pitao dežurnog oficira kakva je to vojna vežba u Sloveniji, on mi rekao da gledam svoja posla i od sutra nam zabranili TV...

12. Njega sam gledao u toku obaveznog gledanja YUTEL-a u kasarni. Pitao dežurnog oficira kakva je to vojna vežba u Sloveniji, on mi rekao da gledam svoja posla i od sutra nam zabranili TV...

Ne mogu ni da zamislim kako ti je bilo. Jebote, ja se prosto naježim kad ovo vidim...jao što mrzim vojsku, niko normalan i nehalapljiv neće ići da ubija nekog preko sedam mora i gora, to se sve radi za interese moćnika..."to nije rat radnika nego buržoazije"...

Ima, bruce, na jutubu i onih klipova sa opsadom Splita, gde ni kriv ni dužan gine neki makedonski vojnik...neću da gledam, jer mi padne muka šta se sve dešavalo.

13. jao što mrzim vojsku, niko normalan i nehalapljiv neće ići da ubija nekog preko sedam mora i gora, to se sve radi za interese moćnika..."to nije rat radnika nego buržoazije"...

Да извинеш, ал ко ће да заустави тог алавца што иде да убија преко седам мора и гора? На брзину извајани големи? Није него.
    Из стране у страну се прича о некој straw-man војсци коју нико овде (на теми) није подржавао.

14. Да извинеш, ал ко ће да заустави тог алавца што иде да убија преко седам мора и гора? На брзину извајани големи? Није него.

Zaustaviće ga njegova kočnica na tenku. :)

15. Dzimi,
    onaj koji nije sluzio vojsku,nije kompetentan da prica bilo sta o njoj i o tome kako je sluziti istu.Tudja iskustva za koja kazes da si samo slusao,nisu dovoljna da bi formirao svoj sud o necemu kao sto je sluzenje vojnog roka.Od '45 do 2010,vojsku je odsluzilo veoma puno muskaraca,kojima nista nije falilo zbog toga,sta vise,samo im je to iskustvo koristilo u zivotu,ako nista drugo zato sto su naucili da je svaka prepreka savladiva ako se potrudis.Necu ulaziti u glupe price o tome da li je glupo pucati iz pusaka i bacati bombe ili slusati naredjenja od klinaca mladjih od tebe,jer je to samo jedan aspekt vojske i prepreka koju normalni i pametni ljudi veoma brzo prevazidju i nauce da se snalaze u sistemu.
    Vojska ima jedan termin za one koji su se skidali iz nje,a to je "emocionalno nezreo",sto u prevodu znaci pickica koja ne moze bez majcine suknje!
    Ja sam sluzio u 63.padobranskoj brigadi,koja je jedna veoma zahtevna jedinica,koja zahteva fizicku spremnost,a upravo je to ono sto nisam imao,iako su gotovo svi oko mene bili sportisti,tako da sam prva tri meseca umirao na obuci dok nisam stekao kondiciju...i preziveo sve to!Na padobranskoj obuci smo samo trcali i to dok ne padnemo u nesvest,pa sam i to preziveo...Sa oficirima nikada nisam imao problema,sto zbog specificnosti jedinice,sto zbog toga sto sam provalio kako stvari funkcionisu i nasao nacin da se uklopim u sve to,ali tako da sebi stvorim uslove da mi bude lepo...i bilo je!Ono sto je bitno da pomenem je to da je u brigadi bilo likova koji su bili moje godiste i koji su bili zaista spremni na sve,sportisti,jaki kao zivotinje,ali zato mentalno slabi i nisu bili u stanju da izdrze to sto nisu kod kuce.Takvi jadnici su bili izbacivani od strane psihijatara zato sto su pickice!

16. Pre je vojska bila nešto. Morao si da ostaješ po godinu i kusur meseci, retko kad te puštali kući, disciplina na nivou. Danas je vojska golo govno, par meseci, možeš kući kati se ćefne. Znam da nije obavezna ali bih voleo dodem u vojsku. Ono kate neko pita sbijo u vojske? Ati sponosom odgovoriš jesam prijatelju, ja sam vojnik, ja sam mudo, držo sam pravu pušku.

17. Ovo što kaže Vajskrstese.

18. I ja se slazem sa Vajskrsteseom.Sluzenje v.roka od 6 meseci je sviranje kurcu,posto to nije dovoljno dugo vreme da se potpuno adaptiras na uslove zivota i naucis sve ono sto ce ti u zivotu itekako koristiti.
    U Izraelu svi sluze vojsku,muskarci i zene i to ,ako se ne varam muskarci sluze 3 godine,a zene dve.Svi koji se nadaju dobrom poslu tokom zivota,morali su prvo da se dokazu u vojsci.Svako ko radi u drzavnoj sluzbi,mora da ima odlican vojni dosije nebitno da li je cata na salteru ili rukovodilac u nekom od drzavnih odseka.
    Ono sto meni nije jasno je to zasto je omladina srbije pretvorena u pickice,kojima je tesko cak i u vojsku da odu,iako je to tradicionalno velika cast,jer se to smatralo kao dokaz muskosti.
    Ja imam sina koji ima 6 godina i koji nece docekati da vojska bude obavezna,ali ako bude pokazao zelju da ide da sluzi,veoma rado cu ga podrzati.Ako bude bio neki rat za Kosovo,taj rat nece videti ni mene ni mog sina u njemu,zato sto necu davati zivot za idiote koji zele da im se vrati zemlja,samo da bi mogli ponovo da je prodaju!!!

19. Ima, bruce, na jutubu i onih klipova sa opsadom Splita, gde ni kriv ni dužan gine neki makedonski vojnik...neću da gledam, jer mi padne muka šta se sve dešavalo.

Ubijeni vojnik je Sašo Gešovski, nikad to ime neću zaboraviti. Njegov školski drug je služio vojni rok u mojoj četi, a njegovog se imena ne sećam, plakao je kao malo dete. Tad su digli moju jedinicu i poslali nas da "smirimo" situaciju. U Lištici izađe pet baba i stane ispred kolone, a general Milovan Zorc nas sve zaustavi, ni njegovo ime ne mogu da zaboravim, malecko govno meni do ramena, a srao nam je kad nemamo sedam listova toalet papira u džepu i iglu i konac u kapi pred izlazak u grad - kao da ću nekom da krpim kaput i brišem dupe u kafani. Negde sam to već pisao, ne bih da se ponavljam...
    EDIT: evo setih se Makedonca - Efremov Sašo... jebemti, pre 20 godina je bilo...

talentovani, 63. ima moje poštovanje oduvek, ali seti se samo da je to jedinica u kojoj su 99% ljudi koji ŽELE i VOLE da budu vojnici - elitna jedinica u kojoj nema slučajnih prolaznika...

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.