Izbegavanje vojne obaveze:kukavičluk koji praktikuju pičkice ili nešto drugo

1. a što se ti nerviraš? je li? u čemu je konkretno tvoj problem dechko? gadiš mi se neki put....

ШКК? Одакле ти да се нервирам?
    Требало да ставим смајли, али авај...

Ево, може сад: Фак јеа, Лемајо, фак јеа! :)) :)) :Д

Ал добро, макар сам сазнао корисну чињеницу, а то је да ти се гадим. Нека, нека...

2. Dub mogo si do Amerike :]

3. Melk, komičan si dechko.

4. Nisam dechko, ja sam sedmica tref.

5. Meni slali za regrutaciju, i tamo otisao, sve ono popunio, i kad sam isao do opstine kasnije, rekli mi da moram do novembra da donesem potvrdu da sam student ili idem u vojsku. Naravno ja sam zaboravio i nisam odneo i nikom nista.

6. Ali mi mrzimo Ameriku, to je tako. Od rođenja nas uče da je Amerika neprijatelj, a Rusi braća. Tako je zapisano.

7. Ko je studir'o na nekom težem fakultetu, i živeo sa 180-200 evra što mu roditelji sa sela odvoje i pošalju (ko ja što sam) ne treba mu vojska - to je život kao u legiji stranaca.
    A pucati iz puške sam naučio u sedmoj godini, jer sam iz sela kod Brčkog, 1 km od ratne linije odrastao. Stoga - boli me kurac za vojsku!

8. Ja sam manje od 1 km od prve linije bio, i još nisam pucao iz vatrenog oružja. Al mlatim sikirom ko gorštak. Ti si malo stariji, pa su te naučili na vrijeme.

9. Тако је, мислим, у Швајцарској. Неколико дана обуке и по један дан војне вежбе сваке године. Паметни људи.

Јесу паметни људи. Али твоје виђење њихове војске је далеко од стварног стања.

10. Svidja mi se apstraktnost teme i kvalifikovanost ucesnika u diskusiji.

Ne mozete gledati na vojsku, tj. na rat 90-ih iz danasnje a posteriori pozicije. Lako je danas kenjati o ratnim profiterima, politicarima koji su sve to izazvali, stranim silama i slicno. To se danas ZNA, i zato je smesno praviti se pametan i perpetuirati nesto sto je maltene aksiom.

Ovde jedino postoji pitanje da li smatrate pickicama one koji su izbegavali sluzenje vojske za vreme rata u Hrvatskoj i Bosni. '99 ne bih racunao ovde, tad je vec odavno bilo jasno ovo sto se i danas zna.

A naravno da ce svako normalan u neratnim okolnostima izbegavati sluzenje vojske, pa makar i civilno, cemu to gubljenje vremena?!

11. Al mlatim sikirom ko gorštak.

hahaha Tehnika je za pičke, samo brute force +

12. Требало да ставим смајли, али авај...

možeš komotno da uzmeš te smajlije i nabiješ ih sebi tamo gde sunce ne sija :P ;))))))

13. Kakva vojska kakvi kurci. Koja god jača sila da dođe, sve će ' vojske' bivše Jugoslavije skrckat. A ako je plus za vojsku, pucanje iz puške, Hell yeah,woo hoo! Mačizam glupi. Profesionalna vojska i to je to. Da mi đevojka soldatuša postane, kaeko ne..

14. A naravno da ce svako normalan u neratnim okolnostima izbegavati sluzenje vojske, pa makar i civilno, cemu to gubljenje vremena?!

Ne može to tako. Svi treba da idu da služe vojni rok i gule krompir. Da vide ljudi šta je vojna muzika i što se sajt nekad zapuca.

15. Jebo vojsku, ionako ću da dezertiram ako se zarati. Jedan rat, sasvim dovoljno u jednom životu.Voljno!

16. Ne može to tako. Svi treba da idu da služe vojni rok i gule krompir. Da vide ljudi šta je vojna muzika i što se sajt nekad zapuca.

Evo ja nijedno od ta dva nisam iskusio, a izgubio 8 meseci zivota. Najpreciznije receno, sluzenje vojske je bila robija bez prethodno ucinjenog zlocina. Sve je identicno zatvorskim uslovima - spavanje, ishrana, disciplina, dril. Ne smes da napravis sranje, jer ti se robija produzava.

17. Јесу паметни људи. Али твоје виђење њихове војске је далеко од стварног стања.

Зато сам написао ''мислим''. Да сам ЗНАО, вероватно не бих тако написао.
    А мрзело ме да копам по Википедији и да се правим паметан, као да поседујем много тачних информација.

18. Evo ja nijedno od ta dva nisam iskusio, a izgubio 8 meseci zivota. Najpreciznije receno, sluzenje vojske je bila robija bez prethodno ucinjenog zlocina. Sve je identicno zatvorskim uslovima - spavanje, ishrana, disciplina, dril. Ne smes da napravis sranje, jer ti se robija produzava.

Па ту је онда проблем стање војске, а не обавеза служења.

19. Зато сам написао ''мислим''. Да сам ЗНАО, вероватно не бих тако написао.
    А мрзело ме да копам по Википедији и да се правим паметан, као да поседујем много тачних информација.

Па добро, нисам ја ни рекао супротно.

20. Па ту је онда проблем стање војске, а не обавеза служења.

Nije bilo drugacije ni ranije, samo je disciplina bila jos stroza, a robija jos duza. Sikaniranje je bilo daleko gore nego danas.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.