Партибрејкерс - музика & афоризми

1. Koncert u Nisu, Cane izlazi na binu i vidi neke blago ruralne tipove u prvim redovima. Pogleda ih onako popreko i kaze: "Gde ste, seljani. Dosli ste koncert, a? Sto ne idete na njivu, da orete?"
    I ovi ga razbiju.

2. Realno njihova muzika je kopija MC5, a CANE nema veze sa pevanjem. Jedino ih vadi što je debil, pa su zanimljivi za gledanje uživo!

3. Ne znam gde je ovo bilo ali sam čuo priču:

Koncert traje svi pevaju, neka debela počela da djuska i igra i Cane je vidi kaže muzici da prekine i reče: E debela aj malo iskuliraj..

4. Negde '99 ili 2000 na koncertu u Beogradu neka devojka iz prvog reda pokusla da se popne na binu i da uruchi cvece Canetu. I kako se penjala Cane pochne da viche u mikrofon "Akrepe sidji sa scene"

5. a znate za ono na koncertu u Sloveniji: STA JE BRE HRVATI?
    ili kad mu se na binu popela neka debela i on joj rekao: IS BRE SVINJO JEDNA

6. svirka sredinom 90 u nekom malom mestu u Vojvodini
    malo mesto, mala sala za sviranje, u sred koncerta u prostoriju ulazi neki ciganin,
    Cane prestaje da peva i (kroz nos, odugovlaceno)
    "e ganac, ovde si stranac" ....

7. Ja znam za onaj kult kad je došao u neku selendru da peva, ono sve seljaci, on se penje na binu i viče - dobro veče, sinovi paora, onako kroz nos! Ugaz.

8. Цане је кућни пријатељ наше породице, а са његовим сином сам ишао у средњу школу. Мало је напоран али у суштини прејак лик.

Једне од његових омиљених изјава мени су када је једном био у Ваљеву или Краљеву не знам ни сам па је рекао после песме - Браво Краљево!, а ови му из публике добаце,-ово је Ваљево бре! тек он-Ма исти курац!!!

Друга је када су имали наступ негде у Хрватској... Каже Цакани пред почетак - Јесте спремни!!! И ту ти се неки момци направе паметни и кажу - Нисмооо! А Цане ће њима - Па спрем`те се, спрем`те!!!

9. Има оно кад је у Краљеву рекао: Добро вече, Ваљево! А ови почну да се деру: Није Ваљево, Краљево!
    Цане: Исти курац!

10. ахахаха Шерифе, претекао си ме :) Да не останем дужан, једном је жени ваљда рекао: Марш из моје куће!
    Ово је моја кућа.
    Добро, марш из ТВОЈЕ куће :)

11. U Zaječaru na zajebavanje publike, publika odgovori kamenom, a Cane će: Šta je bre Vlasi Kameno doba, a?

12. Sredinom devetesteih na koncertu u Leskovcu, ide koncert, atmosfera mrtva nekako, a tek će Cane ludak:"Ajmo paprikari...paprikeee...
    Inače Partibrejkerse gotivim ono baš,baš i idem prekosutra na koncert iako tog dana dežuram ceo dan.
    http://www.youtube.com/watch?v=CYUvIGGLjqI

13. ахахаха Шерифе, претекао си ме :) Да не останем дужан, једном је жени ваљда рекао: Марш из моје куће!
    Ово је моја кућа.
    Добро, марш из ТВОЈЕ куће :)

Цане је увек знао да доскочи!! Хахахах

U Zaječaru na zajebavanje publike, publika odgovori kamenom, a Cane će: Šta je bre Vlasi Kameno doba, a?

Ово исто кида!!!

14. ЦАНЕ ЏИБЕР ЈЕБЕ УСТА!

15. Bio sam brat-bratu na deset svirki Partibrejkersa i uvek je bilo do jaja. Realno, najveća srpska hard-rok grupa svih vremena.
    Prsten mi je oduvek bila jedna od najboljih...
    http://www.youtube.com/watch?v=v43oGjwxQss

a ovako se Cane bori protiv pokvarenog sistema u kome se nalazi naše društvo... :DD
    http://www.youtube.com/watch?v=mHfHH-gi-G4&feature=related

16. MOŽDA ANTONA ILI VAS ŠTO ŠILJITE NANJ

17. Koliko god da ima dobre doskočice, ipak ću da mu skandiram "Cane pederu".

18. У Загребу су имали част да наступе као предгрупа ћалету рокенрола Чак Берију а свједоци причају да је историјски сусрет изгледао овако:

Долази Чак Бери, пружа руку Цанету и каже:
    -Hello, I'm Chuck!
    A Цане одговори:
    -Hello, I'm Cak!

Партибрејкерс су за мене наш најбољи рок бенд свих времена: нико им није близу ни по текстовима (у мало ријечи казано много) ни по гитарским рифовима и чврстини звука. Антона је часопис Рок Експрес изабрао за најбољег РОК гитаристу(пазите, рок - не блуз или џез), испред Точка и Стефановског.
    Ја имам један Џубокс из 1980. године у ком водећи гитаристи старе Југе бирају најбољег између себе, и док сви гласају за Точка, Бреговића или Стефановског, Милан Младеновић као првог наводи неког анонимуса Небојшу Антонијевића из тадашње групе "Бутик" а потом Давора Сламинга из Булдожера и Џонија Штулића из Азре.

П.С .- Антон је и једини гитариста чију трзалицу сам добио на поклон. :)

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.