Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Koncert u Nisu, Cane izlazi na binu i vidi neke blago ruralne tipove u prvim redovima. Pogleda ih onako popreko i kaze: "Gde ste, seljani. Dosli ste koncert, a? Sto ne idete na njivu, da orete?"
I ovi ga razbiju.
Realno njihova muzika je kopija MC5, a CANE nema veze sa pevanjem. Jedino ih vadi što je debil, pa su zanimljivi za gledanje uživo!
Ne znam gde je ovo bilo ali sam čuo priču:
Koncert traje svi pevaju, neka debela počela da djuska i igra i Cane je vidi kaže muzici da prekine i reče: E debela aj malo iskuliraj..
Negde '99 ili 2000 na koncertu u Beogradu neka devojka iz prvog reda pokusla da se popne na binu i da uruchi cvece Canetu. I kako se penjala Cane pochne da viche u mikrofon "Akrepe sidji sa scene"
a znate za ono na koncertu u Sloveniji: STA JE BRE HRVATI?
ili kad mu se na binu popela neka debela i on joj rekao: IS BRE SVINJO JEDNA
To je klasik.
svirka sredinom 90 u nekom malom mestu u Vojvodini
malo mesto, mala sala za sviranje, u sred koncerta u prostoriju ulazi neki ciganin,
Cane prestaje da peva i (kroz nos, odugovlaceno)
"e ganac, ovde si stranac" ....
Ja znam za onaj kult kad je došao u neku selendru da peva, ono sve seljaci, on se penje na binu i viče - dobro veče, sinovi paora, onako kroz nos! Ugaz.
Цане је кућни пријатељ наше породице, а са његовим сином сам ишао у средњу школу. Мало је напоран али у суштини прејак лик.
Једне од његових омиљених изјава мени су када је једном био у Ваљеву или Краљеву не знам ни сам па је рекао после песме - Браво Краљево!, а ови му из публике добаце,-ово је Ваљево бре! тек он-Ма исти курац!!!
Друга је када су имали наступ негде у Хрватској... Каже Цакани пред почетак - Јесте спремни!!! И ту ти се неки момци направе паметни и кажу - Нисмооо! А Цане ће њима - Па спрем`те се, спрем`те!!!
Има оно кад је у Краљеву рекао: Добро вече, Ваљево! А ови почну да се деру: Није Ваљево, Краљево!
Цане: Исти курац!
ахахаха Шерифе, претекао си ме :) Да не останем дужан, једном је жени ваљда рекао: Марш из моје куће!
Ово је моја кућа.
Добро, марш из ТВОЈЕ куће :)
U Zaječaru na zajebavanje publike, publika odgovori kamenom, a Cane će: Šta je bre Vlasi Kameno doba, a?
Sredinom devetesteih na koncertu u Leskovcu, ide koncert, atmosfera mrtva nekako, a tek će Cane ludak:"Ajmo paprikari...paprikeee...
Inače Partibrejkerse gotivim ono baš,baš i idem prekosutra na koncert iako tog dana dežuram ceo dan.
http://www.youtube.com/watch?v=CYUvIGGLjqI
Ово је моја кућа.
Добро, марш из ТВОЈЕ куће :)
Цане је увек знао да доскочи!! Хахахах
Ово исто кида!!!
CANE DŽIBER
ЦАНЕ ЏИБЕР ЈЕБЕ УСТА!
Bio sam brat-bratu na deset svirki Partibrejkersa i uvek je bilo do jaja. Realno, najveća srpska hard-rok grupa svih vremena.
Prsten mi je oduvek bila jedna od najboljih...
http://www.youtube.com/watch?v=v43oGjwxQss
a ovako se Cane bori protiv pokvarenog sistema u kome se nalazi naše društvo... :DD
http://www.youtube.com/watch?v=mHfHH-gi-G4&feature=related
MOŽDA ANTONA ILI VAS ŠTO ŠILJITE NANJ
Koliko god da ima dobre doskočice, ipak ću da mu skandiram "Cane pederu".
У Загребу су имали част да наступе као предгрупа ћалету рокенрола Чак Берију а свједоци причају да је историјски сусрет изгледао овако:
Долази Чак Бери, пружа руку Цанету и каже:
-Hello, I'm Chuck!
A Цане одговори:
-Hello, I'm Cak!
Партибрејкерс су за мене наш најбољи рок бенд свих времена: нико им није близу ни по текстовима (у мало ријечи казано много) ни по гитарским рифовима и чврстини звука. Антона је часопис Рок Експрес изабрао за најбољег РОК гитаристу(пазите, рок - не блуз или џез), испред Точка и Стефановског.
Ја имам један Џубокс из 1980. године у ком водећи гитаристи старе Југе бирају најбољег између себе, и док сви гласају за Точка, Бреговића или Стефановског, Милан Младеновић као првог наводи неког анонимуса Небојшу Антонијевића из тадашње групе "Бутик" а потом Давора Сламинга из Булдожера и Џонија Штулића из Азре.
П.С .- Антон је и једини гитариста чију трзалицу сам добио на поклон. :)