Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
i da pogledati zadatak broj 10!!!!!!!!!!!!!!!
Нација је у хаосу.
Најбоље што можеш да урадиш за себе у ово време је да НИКОМЕ не веујеш (до родитељима и пар пријатеља), трудиш се у животу и гледаш своја посла...
7 i 9!!!11
!?
TU bre sve reseno samo treba da se procita
pri upisu u srednju školu nije ulazilo u prosek, ali ove godine imaš vladanje i izabrani sport u proseku, a to su dva predmeta iz kojih malo ko ima ispod 5, jedna ocena više ti je 0,15 u proseku što množiš sa 4 za bodove na prijemnom tako da ko ima petice iz ova dva predmeta ima više od boda dodatno za prijemni... moja sestričina prošle godine nije upisala medicinsku srednju za 0,74 boda...
Strajo, tako je isto bilo kad sam ja upisivala. Samo tri godine posle, kada je moj brat upisivao za prirodni gimnazike je trebalo svega 64, brate više je za hemijsku trebalo gde kod nas tradicionalno idu loši učenici. Pa je kod brata u razredu tona duduka.... MOGU MISLITI KAKO JE AKO TREBA ČETRDESET BODOVA! Te škole treba da zadrže standard makar upisivale po pet učenika, a ne da tu dolaze idioti koji ništa neće da rade i koji ti samo gube vreme, Megatrend mogu da upišu i sa drugim školama.
Nego, malo oftopikujem, oprosti, poznaješ li možda Nikolu Vušurovića, on mi je dobar kolega farmaceut. :)
Ja sam mogao da upisem gimnaziju bez prijemnog :) (sto se tice bodova)
Ја дајем руку да би свршени гимназијалац природно-математички смер могао да разнесе у знању из хемије неког ко је завршио ту хемијску школицу...Под претпоставком да су имали исти просек.
Kilervgmmm, hahaha, bio si skroz odličan? I ja. ;)
Mogao bi, na žalost. A gimnazijalac ima samo jedan predmet hemiju dok ih oni imaju milion. Tužno. Ja sam se ubijal od hemije, imala sam i najstrožu profanku, bez frke sam imala maksimum na prijemnom i imala desetke iz analitičkih i neorganskih hemija.
Što je još žalosnije, ne moraju ni da imaju isti prosek, gimnazijalac sa trojkom bi realno nadmašio peticu u hemijskoj. A takvi treba da rade u industriji lekova, hrane i kozmetike...
Зато и имамо увоз хране већи од извоза, што је у земљици која има Шумадију прилично тужно...Зато имамо пропалу индустрију лекова, зато се смењују сви из Галенике...
А можда и није зато ?
У сваком случају лоше је за нас.
To je samo jedan od razloga. Glavni razlog je što su naši upravnici datih fabrika idioti koji misle da kvalitet pobeđuje estetiku. Recimo ima jako puno kvalitetnih proizvoda (u Luksolu, kozmetičkoj fabrici u ZR imaju ruževe, malte ne jedini u evropi gde se kao podloga koristi pravi pčelinji vosak), ali to ne potenciraju i takođe ih pakuju u katastrofalnu ambalažu od pre pedeset godina koja i meni izgleda gadno iako znam koliko im je dobar sastav. Prostop te sramota da to mažeš na usne u društvu. Sve ambalaže su im zastarele, a i tekstilna industrija takođe nije uvodila nove modne trendove, to je glavni razlog. 90% kupčeve pažnje je fokusirano na to da li je lepa ambalaža i eventualno poznati trend.
Ali da se vratimo na temu, znanje je u konstantnoj degradaciji, a takođe se potpuno nekompetentni ljudi dovode na ministarske položaje, preko veze naravno...
I zato je, kako ti kažeš
Ja sam se frapirala kada sam videla da po knjižarama uvoze jebene sveske i rođendanske čestitke iz Švedske!
nemamo bre pišljivu fabriku šibica i čačkalica, uvozimo drvca iz drugih država...
Чак и из Хрватске, веровала или не...Имам пар свезака...Туга, ништа друго...
Све док постоји ММФ да глуми краву музару и све док има нових нараштаја који ће за 20 година да враћа помужено, за власт нема зиме...
E, a ovo, što je najgore IMAMO! Ali u knjižarama prodaju nekakve jebene Vinx sveske sa šljokanderima i koječim, ne mogu ljusku svesku da nađem, samo te od 120 dinara! A ove obične ''Grafos štampa'' zabiju negde, zature... Više od pedeset procenata robe u knjižarama je strano, a imamo naše. Razumem za olovke i hemijske tipa ''Rotring'', ''Štedler'', ''Faber Castel'', ''Parker'', to su brendovi, ali sveske, ukrasni papir i čestitke! Što kažeš ni šibice nemamo svoje...
Још мало сачекај...Почећемо масовно да извозимо омче за око врата...Ценим да ће се то фино продавати у Србији.
Курац палац Купујмо Домаће !
Upravo. A još smo im mi baš ono uz zub i manje su tolerantni i znatno pooštravaju kriterijume za nas. Eto, Grčka je živela baš kao što si ti naveo... Još tada je važila ona ''zadužen k'o Grčka'', ne znam ni sama koliko duguju, valjda dvesta milijardi (ispravite me ako grešim), sad kad im sve ukidaju ode država možda čak i u totalni bankrot. Ne može se od tuđih para, mora čovek sam i da bude strpljiv i uporan, nikakav boljitak neće doći brzo (treba bar deset godina i više da prođe za to). Nažalost bili smo kroz toliko kriza da je i razumljivo što više nemamo živaca da čekamo.
Ja mislim da opadaju kriterujumi u prosveti.
E, a pazi što nam Straja otvorio temu da pljujemo po državi i onda otišao da spava :)))
Hvala Frenki, dobio sam odgovor lock :D