Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
zato što su banovani
al zato vučica u temi ispod daje recept za svekrvin kompot. barem neko da održava ovaj sajt zanimljivim.
Gde peva Rade za Novaka? Čisto da odem i proslavim uz rasnog i tradicionalnog domaćina.
Ja znam jednu trebu što je jebo Rade Lacković, i kaže ona da je neviđen zagondžija
још један раб радов у налету инспирације. ех, то су била времена
UČIMO BROJEVE SA LACKOM
Eins, zwei, špricer daj,
drei, vier, pragnje, sir,
fünf, sechs, žene, seks,
sieben, acht, pjan u šaht,
neun, zehn, preljut ren.
Хахахах каква колосална поема!
ahahaha
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/20143_1288378377255_6919335_n.jpg
Rade je onomad odsvirao Odu radosti na usnoj harmonici.
Rade najviše žali što Novu godinu ne može slaviti kod kuće, jer je domaćin.
Ipak, njegovo dobro srce tera ga da Novu godinu provede po diskotekama u Paderbornu gde deli besplatan špricer i baca srećnike u bazen pun ćevapa.
Rade dobrotvor.
Kad se Rade kroz Srbiju šeće
svaka cura traži da joj meće
al je Rade veran svojoj ljubi
neće druge curice da ljubi
раде подари ми среће у новој години. пуштаћу песме твоје, проповедаћу реч твоју, јешћу прагњад по свету
''Upoznati smo sa time da je Lacković začetnik huliganizma u Engleskoj jer je on u pijanom stanju započeo čuvene nerede u Mančesteru 1890- tih, i to iz obesti jer nije došao kec na Siti. Pored toga što je alkoholičar i huligan, vidimo da je on i kockar pošto su tada u igri bile brutalne pare. Najgore od toga je što mu se u njegovom uništavanju grada pridružila masa ljudi tako da mu se slobodno može pripisati i kvarenje tradicionalno kulturne engleske omladine. Naša zemlja se od tog udarca nikada nije oporavila. Hapšenje ovog razbojnika i njegovo izručenje Međunarodnom sudu pravde u Hagu će biti moj primarni cilj.''- Dejvid Kameron, prilikom stupanja na funkciju.
ja i mala sami smo u stanu,
nestalo nam vode, pa joj ja sapunam đanu,
sa radija Rade zbori
da mi malu udobrovolji
možda noćas bude sreće
pa mi dade u dupe da mećem
''Dobro bre, Rade, je l ti hoćeš da se ja obesim zbog ove pesme?''- Juda Iskariotski, pošto je odslušao 'Ne plačite oči'.
Једном приликом док је рат у Босни трајао примјећено је да ради једног џипа који пролази ту стално почињу обуставе ватре, скидају се барикаде да би само он прошао. И српски и муслимански народ био је радознао ко то пролази у џипу па се силни рат прекида ради њега. Једном приликом тај исти џип пролазио је кроз ратно подручје и ватре су прекинуте, војници су из радозналости покушали прићи џипу али нису успјели ради свјетлости која их је одбијала, само Радивоје приђе џипу и угледа фацу у њему. Особи која је већ 2 године провела на првој линији ратишта, особи којој смијех није виђен на лицу 2 године нешто се чудно десило. Остао је као укопан у земљи са благо насмјешеном фацом, особа из џипа му је пружила руку, руковала се са њим и нестала убрзо. Он је остао тако непомичан неколико минута, иако је рат наставио да постоји пуном паром њега ниједан метак није погодио, иако се налазио усред ратне зоне. Након 15-ак минута вратио се свом одреду прошетајући се кроз минско поље. Сви су га питали кога је видио али било је узалуд. Касније те године десила се опсада града Сребренице, српске снаге су покушавале да пробију муслимански штит али нису успјевале. Многи војници су погинулу. Радивојев вод је био опкољен и претила им је сигурна смрт. Радивоје је био тога свјестан и бацио је пушку, погледао у небо и запјевао неку мелодију која је опчинила све остале војнике. У том тренутку муслимани су их опколили и наредили им да легну на земљу. Сви су легли сем Радивоја, који је изустио Раде опрости им, не знају шта чине. Један војник упери пушку и њега и испали метак, али је метак остао као замрзнут у простору. Пођоше и остали да отворе паљбу али су и њихови меци пролазили исто. Радивоје је био бесмртан. У том трентуку појави се нека необјашњива свјетлост која је заслепила све присутне људе. Дошао је Раде. Сви су гледали у њега са чудом, нису знали шта следи. Он се само благо насмјеши, загрли Радивоја, склони руком оне метке испред њега и благим тоном рече, ЈЕ ЛИ БРЕ ? КО СЕ ТО УСУЂУЈЕ ДА ДИРА МОГ ДРУГА РАДИВОЈА ? у том тренутку Муслимани се разбјежаше. Раде тада нареди Радивоју да набави нож и жицу што он и учини. Тада Раде из Мерцедеса са Дојч регистрацијама извади велики ражањ и јагње. Ножем га прикла, жицом завеза за ражањ и окрену га. Док се јагње испекло Раде је божанским гласом излечио рањенике. Затим је узео онако ражањ са ватра и са ражњом у руци побједио све муслиманске снаге у Сребреници. У том тренутку је Радивоје запјевао Нож, жица, Сребреница ради ножа и жице које је Раде тражио. Ето, то је права прича иза чувеног слогана "НОЖ ЖИЦА СРЕБРЕНИЦА"
Чујте и почујте ову поезију обојену чика Радетовим милозвучним гласом. Он овом песмом поручује да свака жена која макар једном буде са чика Радетом, проклиње га до краја живота што није заувек остао покрај ње.
http://www.youtube.com/watch?v=dM9Ysvjojcc
''Tvoju sliku čuvam pored ikone''- Era Ojdanić, nakon što ga je Rade spasao učenika srednje metalostrugarske koji su hteli da ga izbuše šrafcigerima jer im je ovaj presretao ribe i muvao ih.
Rad brata Devetara.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/603062_379301802164956_752062588_n.jpg
Ако имате какву фб страницу, шерујте Рада! просто морате !:)