Ženski kutak za sporadični trenutak (samo za žene i one koji se tako osećaju)

1. E,da ti delaš zaista koliko si na rečima opasan,hahahaha!! :)))
    Aj' bež' na mušku temu,oću da se pričam sa vučicom.

2. Па што бих то радио??
    Мислим да смо се договорили ко дела, а ко командује.

3. Ma i to što kažeš-bolje da gledam na tvoje prisustvo kao da je tu neki kućni ljubimac.. :))

4. Шта би било да сам тражио да ми направиш те коре...

5. Štrudle.
    250g masti
    800g brašna
    4 cela jajeta
    pola kvasca
    izrendana kora od limuna, dobro operi limun
    250ml mleka
    250g mlevenog oraha ili maka
    Priprema:
    Umutiti 4 cela jajeta, dodati mleko, kvasac, mast, mutiš, polako dodaješ brašno. Ostaviš da kisne (naraste). Podeliš na 4 dela i svaki deo oklagijaš tanko u pravougaonik. Filuješ poparenim makom umešanim u šećer ili mlevenim orasima, urolaš, ređaš u podmazan pleh. Ubaciš u rernu prethodno zagrejanu na 250 stepeni i pečeš.

6. Ок, то је нешто што личи на рецепт... Танко није СИ мерна јединица. Колико танко??? Не пише да треба да млеко буде млако, нити да се дода шећер због квасца... Зашто на 250, а не на стандардних 200?
    Моја подпитања су у најбољем интерсу кора и штрудли.

7. Tanko k'o vrh ženskog malog prsta. :))
    Dodaj šećer. Baš me čudi da ovde ne piše da treba šećer. o.O
    Može i na 200.

8. Еееее! Нема најбитнијег бре! Да ли је млеко целокупна течност која се додаје или иде у обзир и вода? 800 грама брашна и 250 милилитара течности је екстремно густо тесто и оно споро и тешко нараста...

9. To je onaj recept za one male, prilično tvrde štrudle. Ne volim te.

10. Samo mleko. Tako piše u receptu. Ako ti je previše gusto, dodaj malo vode. Jebem mu, ko je pisao ovaj recept!
    'Ajd napraviću sutra štrudle pa ću te obavestim kako su moje ispale.

11. А ја рекох оне мекане, пуфнасте... Коме и што писах песму, јој мајко моја!

12. Vučice,ti si napisala recopis za "Štrudla šes' nedelja" :))

13. To Gogo. Kopala sam po receptima i nađoh nešto što liči na recept za štrudle i ispade kao da je recept za hleb. :)))
    Nešto ovde nije kako treba.
    Baš dugo nisam pravila štrudle pa sam zaboravila. A recepti su svekrvini. Moram da kontaktiram kevu. Jebem li ga ona najbolje zna. :)

14. Проклета да си! Нико никада да ти више не напише поему! Преварен сам! У КАЗАН СА ТОБОМ!

15. Meni kiselo testo ič ne "ide".U stvari,hoće,ali ja znam samo na velike količine da pravim :)
    Prvi put,kad sam pravila krofne,ispalo 72 ili 75-ne sećam se.. :))
    Al' ne da su bile..ceo komšiluk i rodbina me blagosiljali :))

16. vidi vi ovde stvarno ramijenjujete recepte.... :DDDD

17. Pa,lepo ti kažem,Bronte! :))

18. pa ekstra.... kad smognem vremena ima da iščitam sve vaše kuhinjske mudrolije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.