Prijava

Можда на први поглед само.

Moždamenijesamodosadno

Ма хајте молим вас. Клептонова соло каријера је само деградација онога што је радио са Кримом и Дереком. Каква бре Лејла и Вандрфул тунајт?? Папучарење најобичније.
Ја сам велики поштовалац Клептона и мислим да му је соло каријера само силазна путања.

Највећи рокенролер икад.

Јакав црни рокенролер? Јесте био црн, ал' највећи рокенролер је Чак Бери. Не паламуђајте, Хендрикс није свирао рокенрол. Свирао је блуз, блуз-рок, есид-род, психоделични рок.

Него, кад смо код Хендрикса, да ли вам се више свиђа Бенд оф Џипсиз или Икспиријенс?

БоЏ ми некако дражи у последње време. Више зато што сам се наслушао Икспиријенса, него због квалитета. За квалитета и нисам компентентан, уосталом.

И ја у последње време доста преслушавам БоЏ. Опаснија ми је ритам-секција, имају преболесне песме, убише уживо, а и контам да се Џими тада још више уништавао од есида.

Јел имају они још нешто издато сем оног живог албума? Неки бутлег?

Odličan je, ali me nervira što ga svi uzdižu kao prvog velikog levorukog gitaristu, a pre njega je Dik Dejl arčio po fenderu koji je pravio lično g. Leo Fender.

Ево једног лепог цитата из РолинСтоуна:

I feel sad for people who have to judge Jimi Hendrix on the basis of recordings and film alone; because in the flesh he was so extraordinary. He had a kind of alchemist's ability; when he was on the stage, he changed. He physically changed. He became incredibly graceful and beautiful. It wasn't just people taking LSD, though that was going on, there's no question. But he had a power that almost sobered you up if you were on an acid trip. He was bigger than LSD.
---
He managed to build this bridge between true blues guitar — the kind that Eric Clapton had been battling with for years and years — and modern sounds, the kind of Syd Barrett-meets-Townshend sound, the wall of screaming guitar sound that U2 popularized

Не паламуђајте, Хендрикс није свирао рокенрол. Свирао је блуз, блуз-рок, есид-род, психоделични рок.

Човече, Хендрикс је рокенрол. Његова музика, наступи, живот... рокенрол.
Ел гледо неко онај порнић? Је л Црња или неки други црња у главној улози?
Мени је убедњиво најјаче кад сам гледо неки клип везано за то, и једна маторка прича као у фазону : ''Нема сумње да је то Џими, ја добро познајем тај курац.''

Ел гледо неко онај порнић? Је л Црња или неки други црња у главној улози?

Негде до 7. минута сам мислио да су га ископали из гроба и снимали рнић. Толко је живахан био.

jel ste gledali bregin pornic? brega ima palamar ko vrat fendera sine...

Inace tocka je neki kuropacenik pitao ko je najbolji gitarista,na pocetku casa tole kaze hendrix naravno i onda se ovaj ubi da dokaze da nije hendrix,nesto slicno ovoj diskusiji,,,inace oftopik tocak se lozi na gibonsa covece ali tu mu je hendrix prvi pa tek klepton i jos po neki...

Inace BoDz su rame uz rame sa prvim super triom Krimom... Imam onaj jedan jedini bOdz album uzivo... ne znam samo da l je ovo novo sto je hendrixova sestra valjda dala na izdavanje ove doline neptuna valjda snimljeno sa njima ili ko zna kad...

Скочимише, молио бих те да не спемујеш ако је то могуће.
http://www.youtube.com/watch?v=Dvwp5ePjjfg&feature=related

Imam onaj jedan jedini bOdz album uzivo...

Ја сам до данас мислио да је издат само онај са 6 песама. Погледам на нету, видим има нека верзија са 16 песама. Прочешљам још мало, и налетих на бокссет од 6 цд-ова са свим песмама које су изведене на та 4 концерта (47 комата). У ФЛАЦу и МП3у.

Imam diskografiju, i jos par uzivo nastupa, hihihihi. :)

E ljudi, u čemu je fora sa tim flac fajlovima, jel treba neki program za to ili može u winampu? Čuo sam da su kvalitetniji od mp3-ja.

Može i winamp! Jeste kvalitetniji zvuk!

Pa jel toliko kvalitetniji da bih sad skidao svu muziku u flacu opet?

ФЛАЦ је lossless, MP3 је lossy компресија. Тј. код ФЛАЦа се не губе подаци, квалитет је као са ЦДа. Код MP3а се губе подаци зависно од величине компресије (дал је 128, 192, 256... кбпс). Али зато су ФЛАЦови нешто већи од МП3а.
Пуштају их сви битнији плејери (софтверски), али мислим да код ових хардверских није толико заступљен. Бар није био, сад га вероватно уводе.

Ne moraš sve od početka, ali skidaj u flac-u stvari koje nemaš , bolji je stvarno zvuk, i naravno ako imaš mesta na kompu!

Пример колика је уштеда у простору: овај бокссет који сам нашао је 1,58 ГБ у ФЛАЦу, а 800 МБ у МП3у (320 кбпс, ЦБР).

http://www.youtube.com/watch?v=cNy9R3993xM&feature=related

Inace FLAC jeste da zauzima malo vise mesta ali kvalitet se bas oseti jos ako je neki kvalitetni remastering kao npr bitlsi iz 2009 to je tek milina slusati