Prijava

Ja posjedujem srebrnu kovanicu iz bivše nam vojske koja se, navodno, dijelila prilikom penzionisanja oficira. Po izradi ukazuje na original, čisto srebro, na jednoj strani ugraviran je grb SFRJ i natpis JUGOSLOVENSKA NARODNA ARMIJA (ćirilica), sa druge strane je polu-vijenac a unutra silueta žene i vojnika sa šljemom, dok je u pozadini reljef SFRJ. Ne znam tačnu gramažu al je pozamašna, veličine je današnje kovanice od 5 konvertibilnih maraka. Ukoliko neko zna više nek mi pojasni šta je to.

Iz koje je godine? ako bi dao sliku, verovatno bih mogao da ti kazem nesto vise.

Moj pokojni deda je imao negde srebrni novcic sa Titovim likom. Bio bas veliki, precnika 4 do 5 cm. Ne znam sta je sa novcicem sad. I da li je to uopste novcic? Neka kovanica jeste, a za sta je sluzila nem pojma.

Ja imam neke novčanice iz 1918 do 1920 i neke sa vodenim žigom kralja aleksandra i kralja pere drugog

http://worldcoingallery.com/countries/img3/177-19.jpg ја 'мам 'вако нешто, само је уместо кеца двојка, дакле 20 пара... и чини ми се да је направљено нешто раније од овог са слике... оставио ми деда у аманет... мрзи ме сад да га тражим, али је дефинитвно нешто најкуље од тих антиквитета што имам у кући...

Niko se ne razume u markice?

Pazi Vule, čovjek je našao punu bankarsku kasu tih kovanica, novčića, srebrnjaka, šta god da su. Naravno, u ratu, kad su poharali jednu od kasarni. Odakle je, koja je serija, godina, ništa ne znam. Zato i pitam. Saće slike.

@Slepi retard!

Ova
http://www.limundo.com/originalslika-5067553.jpg

Jeste kul ali nije nesto posebno vredna, sumnjam da je u besprekornom stanju, ako hoces da prodajes jedino da uvalis nekom debilu na limundu, ali tako ovakve idu za najvise par stotina dinara.

Skocimisu, iskreno, nemam pojma sta je ovo. Nisam do sad vidjao, sad cu malo da procackam pa ako negde naletim na nesto o ovome javljam.

Znači, na vijencu (donja slika) postoje 3 pečata, onaj u sredini je 925 za srebro, ostala 2 su mi nevidljiva, nemam nikakvo sočivo da pogledam.... Onaj desni mi liči na neko slovo K, dok je ovaj lijevi nekakav znak, očigledno, al' sve je to nagađanje dok ne zbavim kakvo moćnije sokoćalo od mini lupe na busoli...

ВУЛЕ, ЈЕБОТЕ, БАШ ТА ! СВАКА ТИ ДАЛА !

Eo, sad mi reče stari da je dodijeljivana ovakva slična medalja za 50 godina JNA koja je kasnije, 1991. godine zamijenjena ovim srebrnjakom koji je pretrpio izvjesne izmjene.
Planirali su ih dijeliti zaslužnim starješinama i oficirima al' se zaratilo. Toliko o tome.

Skočko, to je spomen srebrnjak koji je izašao za 50 god. JNA
EDIT: preteče me...

ВУЛЕ, ЈЕБОТЕ, БАШ ТА ! СВАКА ТИ ДАЛА !

:)

http://www.limundo.com/originalslika-6732731.jpg
Uzeh sada ove dve za 99 dinara. To jest tek trebam da ih preduzmem. Jest da su slabo očuvane, ali ne mož ni da očekuješ bolje s obzirom da su baš stare. Videću šta ću sa njima. Inače kako se čiste novčići, a da ih ne oštetim?

И зна ли неко који су ови. Од када датирају и тако то.

Ovo desno ti je Tvrtko Bosanski. Za levog ne znam.

Reme jes meni čini da je na levom neki indijanac

Која му је вредност отприлике? Знаш ли? То ценим да је из четрнаестог века.