Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
То пише у уџбенику, ја сам гимназију завршио пре 2.5 године сад студирам право. :Д
Molim te, napiši koji je to ruski plemić i kakva je to ideja. Baš me zanima, a ne mogu da nađem.
Meni se sviđa Trišina ideja o Jupiterovim mesecima, a mnogo mi se sviđa JamesBond-ov post...i ja slično mislim.
Daj cernogode -e, i mene zanima koji je taj Rušljak.
Немам тренутно уџбеник, дао сам га другу да спрема пријемни, ако неко има Радош Љушић Историја за 3. разред друштвенојезичког смера нека погледа мислим да је у делу где се говори о начертанију, има посебан лекција о томе.
http://www.polovniudzbenici.com/wp-content/uploads/2010/08/Ud%C5%BEbenici_0024-224x300.jpg