U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
ja mislim da bi najgore bilo da se iskombinuje par ovih tehnika npr ovo sa vodom + ono kad stave misa na tebe pa ga poklope necim teskim pa on skonta da mu je najbolje da ti ide u utrobu + cupanje noktiju + bambus + da te hrane ukislim paprikasem
Da, ali većina nabrojanih 'mučenja' ima cilj da te ubije, ne da od tebe izvuče informaciju ili priznanje. Po meni su bolja ona bolna i psihološki zajebana mučenja nego testerisanje vratova ili nabijanje na kolac.
Kad ti upere onu neonku u oči što sija jako ko Sunce i opale ti par šamara ima da okriviš i rođenog ćaleta za ratne zločine.
I zveckanje ključevima.
Mislim da to isto ima u Gvantanamu, pojačavanje zvuka na toliko visoku frekvenciju do praga bola, taman da ne ogluviš, i tako pitaj kurac kolko vremena. Ja mislim da bih pod takvim pritiskom priznao da je Rade Lacković loš pevač.
DA LI BI PRIZNAO!? :O
Zanimljivo je da niko jos uvek nije pominjao metodu (ipak je tema drevne tehinke ne moderne) nabijanja na krst gde bi vas zakucali i drzali uspravno pri tom vam polomivsi ruke i noge, to je npr. uradio Kras kada je ljut na Pompeja posle popede nad Spartakom razapeo 6000 robova duz Via Apije.
Одакле се ти толико разумеш у Рим?
E jebiga kad nemam knjigu pri ruci, poprilicno sam siguran da nije u doba Rima, vec mnogo kasnije. tipa pre 500 godina.
Pa ja istoriju Rima proucavam vec godinu dana svaki dan po par sati (nekad malo i preteram xD) i i dalje mislim da jos svasta mogu da naucim, ali to za Krasa je poprilicno poznato i ovako.
Зашто лолол
Ma to fizičko zlostavljanje je go kurac u odnosu na psihičko. Obrati pažnju na ovo, nateraju te da kopaš njivu na +40 i onda te onako znojavog ubace u neku travuljinu, a jao tu si već gotov, a zatim te stave u neki staklenik gde bije Sunce, i sve te tako svrbi od trave + puste na tebe roj komaraca i bubica kojekakvih. Molio bi na kolenima da te razapnu na krst samo da prođe ta agonija
Ево нама пољомученика. :Д
Da, inače ja mislim da su prilikom nabijanja na krst zabijali klinove između žbice i kosti da se ne bi ruka polomila.
Pa zato sto mi je interesantno, a imam dovoljno slobodnog vremena pored skole za to pogotovo zimi.
Gospod Bog Ммислиш ти, а мисле и неки други стручњаци, па чак и поједине верске секте. Могуће да је постојала и та варијанта, јер није постојао само један тип крста на који су се разапињали осуђеници, већ читав асортиман. Познато је да је Тома разапет на наопаком крсту, тзв Томином крсту. Јеховини сведоци верују да је Христос разапет на ступу, односно греди, а не на крсту са вертикалним краковима у горњој зони. Неки пак истраживачи тврде да су коришћене методе везивања руку канапом око бицепса и подлактице пре закуцавања на крст, да би тело издржало сопствену тежину.
Шаке су, као удови који имају највише злогоба и мишића, могле да издрже терет тела које је закуцано за крст, а које се ослања на ножни подест на коме су осуђеници стајали. Циљ је код неких мучења овом методом био да се тело умори и падне на терет руку, како би тежина и притисак довели до гушења. Зато су некима одмах ломили руке и ноге, како би убрзали процес.
Da, inače ja mislim da su prilikom nabijanja na krst zabijali klinove između žbice i kosti da se ne bi ruka polomila.
Gospod je uvek bio i ostao milosrdan...
Петар је тражио да га разапну обрнуто , са главом надоле , јер је сматра да није достојан да умре на исти начин као његов Учитељ.
procitao sam skoro da su neki momci hteli da se zabave sa nekim retardiranim klincem, pa su mu cetku za ciscenje WCa nagurali u cmar, i okrenuli nekoliko puta... Naravno, klinac je umro, u strasnim mukama zbog bolova i mnogih infektivnih oboljenja.... Smatram izuzetno bolnom metodom :)
Baš je to zabavno. lololo