U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
previse je "tehno" ova klasicna muzika... nije losa, al muzicki gledano hari poter je izobjasnjavao (ne znam kompozitor ko je) u poredjenju sa svim ovim tri-cetri i viselogijama.
iako, daleko da je lose ovo, da se razumemo.
Deca Hurinova bi bilo odlicno stivo za film, samo bi i Silmarilion morao da se nekako odradi, da se napravi neki uvod, al gde ces sve ono skratiti i spakovati... U svakom slucaju jedva cekam i Hobita, Tolkin je Tolkin.
I sta bi na kraju, pravi li trilogiju od Hobita il ...? Negde sam skoro procitala da je to imao u planu, ne ispratih sta bi dalje...
Da, trilogija. Nije mi jasno kako je Gospodara spakovao u tri filma, koji ima 1250 strana A4 formata, i isto Hobita u tri filma..
Za silmarilion mi ne pada na pamet kako bi mogao da se napravi film? Mislim to je cela jebena istorija, trebalo bi 15 filmova.
iako, daleko da je lose ovo, da se razumemo.
Mislim da je ovo što je okačio Bioshocker neki "fan made" audio fajl, i da nece biti ovakva muzika u samom filmu osim ovog pevanog dela koji traje otprilike jedan minut. Taj deo se pojavljuje i u zvaničnom trejleru, a ovo ostalo, što ti kažeš "tehno", mi pre liči na neku midi varijaciju originalne teme.
A što se tiče Hari Potera, ne znam, meni je muzika iz LOTR-a daleko upečatljivija i više po mom ukusu, ali i u Poteru je odlična.
Sutra izlazi i novi trejler za film, ja mislim.
A ovo za trilogiju, čitao sam da je nakupio materijala za film i iz dodatnog dela koji se nalazi na kraju 3. knjige Gospodara Prstenova, u kom se govori i o dejstvovanjima Belog saveta koji čine Gandalf, Saruman, Galadrijela, Elrond, Radagast i Kirdan, tako da nije neverovatno da bude i bitka za Dol Guldur i još neki događaji kojih nema u originalnom Hobitu.
A ovo? http://www.youtube.com/watch?v=xkURvVITmIY&feature=related
Шаблонски је да сад расправљамо о чињеници да су књиге увијек боље од филмова управо због тога што су у књигама детаљи и појединости много јаснији него у филмовима, осим тога велики број тих детаља у филмовима бива и изостављен. Наравно, ниједан редитељ без обзира на своју вјештину и таленат не може да нам представи неке ствари у филму онако како смо ми замислили да треба да буду из прочитаног, хари потер први дио је мање-више одлично приказан док је све истало фејлчина, господари прстенова су имали много изостављених ствари такође, е сад, Хобит се релативно дуго ради, капирам да ће да буде одличан, а музика ? Далеко од тога да је лоша, шта више квлт је, мада кад људи помену Хобит саундтрек углавном прво помисле на "Мисти маунтајнс колд" а има пун курац ствари на које се мање обратила пажња а одличне су.
To je ustvari ovaj snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=ePxNdJZw8oE&feature=player_embedded#!
Primetićeš da je ista muzika, samo je ovaj snimak koji sam ja postavio pre stavljen na youtube, odnosno to je originalni, a ovaj koji si ti postavio je kopija. Čovek u opisu videa kaže da je to varijacija koju je on napisao na onu temu iz trejlera, tako da samim tim ovo nije napisao Shore, već neki fan Tolkina.
Pouka cele priče: Nikad ne potcenjuj Tolkinove obožavatelje! :)
EDIT: Mislim da je ona muzika iz trejlera jedina muzika koju je Shore napisao, a koja je prikazana u javnosti. Ovo ostalo su fan made varijacije.
Mada postoji i onaj crtać Hobbit iz '77, pa možda i zbog toga dolazi do zabune oko soundtrack-a.
http://www.youtube.com/watch?v=8WtwP_p7Lw8&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7fNZRlbkLO8
Ево другог трејлера
јебе.
Па оно, мени се не свиђа толико. Много ми је сиџиај, не делују ми ни курјаци ни бауци добро толико... А и шкк, кочија са зецовима о.О
Мени изгледа готивнији од господара прстенова, само се надам да неће бити оних смор сцена са Голумом
Danas premijera!
'Nolko šume, a niđe zvuka motorke.
Xexe, ne.
Више се о трејлерима причало него сад о филму....
Mnogo dobro. Sjajno. Htio sam odmah još jednom da pogledam. Nemam nikakvih zamjerki, još sam pod utiskom. Neću da spojlerišem, o filmu ćemo pričati kad krene na devedeu :D
Gledao sam 3D prvi put i bilo je dobro, šta dobro odlično, ma prejebeno odlično.
Zamalo šišarka u glavu da me pogodi. :D
ja imam dizjavim za dnevnik da me taj hobit ne zanima, a da mi je lotr bio neopevano glup. and now john with the weather.
meni nije jasno sto se ljudi toliko prze na lotr,hobita gledao nisam,al verovatno je isti takav rsmo
ФИЛМ ОЈЕБАО! немојте да чекате двд рип или недајбоже камеру! звук, 3Д и уопште цео угођај ОБЈАШЊАВА!
Film je dobar za fanove, a fanova ima mnogo.
Ona duga scena sa Golumom je tako lijepo uocljivo nepotrebna. Ali svi vole Goluma, i eto vam Goluma na.
Glumac koji glumi Baginsa je iritantan. Lik Baginsa je i sam iritantan, to je tacno, ali ovaj ga je doveo do apsurda, napravio je takvog glupaka od njega, pa su mi tako smijesne scene kad bilbo radi hrabre stvari.