![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Радим са жртвама насиља у породици. Између осталих ту су жене, али и родитељи који, на пример, добијају батине од деце наркомана или од деце идиота. Тако да је ова тема много битна, макар мени, јер покушавам да схватим узроке одређених ствари, али и због овог троловања од малопре - не сме постојати тема о којој је забрањено да се прича отворено.
Заборавих да ставим наводнике на мизогино.
znam samo to da kada bi muškarac digao ruku na mene,
dobio bi po glavi prvim predmetom koji mi padne pod ruku.
Па пази, ако не схваташ узроке тамко где радиш, тешко да ћеш се на Вукајлији усрећити, где сваки трећи човек напише у фазону "Што је не бих ударо децхко, мрш у кујну!".
Није баш репрезентативно, сложићемо се.
Onure, nije rekla da ne sme da se priča o nekoj temi, već da je svako Džimijevo pitanje zapravo odgovor koji očekuje da pročita. Kaže da navodi autore da podrže nešto, iz njemu poznatog (ili nepoznatog :)) razloga. Samo treba pažljivo da čitaš i uočiš poentu posta, evo ja da ti pomognem malo. :)
Šovinistički:
- Zato što je izašla iz kuhinje.
- Zato što je stala ispred televizora.
- Zato što neće da mi napravi sendvič.
Brđanski (Krajišnički):
- Neće diseče i unese drva.
- Pitala me dobrijem grudi. Mater joj modernu nabijem.
- Zato što je ona prva mene.
Vukajlijaški:
- Priznala mi da je lajkovala Straju i da je stavila njegovu sliku kao wallpaper.
- Ne zna ko je Stefan Kostić.
Gej:
- Uzela je poslednji primerak te divne crne majice sa šljokicama!
- Nosi kopiju Pako Rabana koju je kupila kod kineza.
- Nije dobro stavila senku za oči.
Politički:
- Neće da mi podigne. Budžet.
- Zato što je pričala po parlamentu kako mi treba mnogo vremena da povećavam rebalans budžeta.
- Zato što nije obaveštena kako se povećava rebalans budžeta.
I za kraj:
- Zato što je žena.
Lol.
Ihaaa, ala ste bili vredni!
Није баш репрезентативно, сложићемо се.
И није и јесте. Има троловања, зезања, свакаквих глупости, али има и онога што тражим, само треба знати где гледати. А то треба тражити свуда, како на суду, тако и овде.
Поента њене приче јесте да је његов став одобравајући и да наводи друге на одобравајући став према томе (???), и да би због тога закључала тему. Прочитај опет.
Zašto biješ ženu, zašto jednostavno ne odeš?
Zašto ona trpi batine, zašto jednostavno ne ode?
Zašto ste KOJI KURAC došli dotle, kad ste mogli jednostavno da odete?
Zašto stvaramo zavisničke veze u kojima se borimo za moć, za nadmoć, za prevlast, za pičke materine?
Zašto jednostavno ne kažemo šta ne valja, nego komplikovano potiskujemo sve stresove, strahove i napade do eksplozije?
Zašto ludimo? Zašto jednostavno nismo normalni i iskreni?
Zato što smo u startu jebeno DRESIRANI, a ne vaspitavani. I ko zna do kojih početaka bi nas odvela duboka analiza ljudske dresure. Većina ljudi je, kao i majmuni koje su ispitivali u eksperimentima, dresirana uz pomoć uslovnih refleksa, da ne kažem reflekasa. Bez objašnjenja kažnjavano kad uradi nešto loše, dresirano da ćuti starijima, jer mora da se ''poštuju'', neko je zaboravio da kaže da je to poštovanje ''strahopoštovanje''. Dresirani da ćutimo da ne bismo povredili tuđa osećanja, često na uštrb sopstvenih osećanja, dresirani da se javimo gde smo, s kim smo, šta radimo, dresirani da se ponašamo po nekakvom PS-u. Kad popucaju svi šavovi, jer svako ćutanje, svako prihvatanje pravila koja ti lično ne odgovaraju, pravljenje kompromisa tipa ''došlo mi vreme da se ženim-udam-rađam, bez obzira da li ja to želim, ima svoj limit. I sve je prouzrokovano najvećim čovekovim neprijateljem- strahom. Strah je glavni uzrok nesreće, agresije, trpljenja. Kada bismo se oslobodili straha, bili bismo nešto što bi se možda moglo nazvati ''normalnim''.
On bije ženu, jer se plaši da je jednostavno ostavi- da li će naći drugu, da li će videti decu, da li će to prouzrokaovati niz samoubistava u širokoj familiji i iz još hiljadu drugih razloga.
Ona trpi, jer se plaši da ga napusti- da li će je i dalje progoniti, da li će pretiti deci, šta će reći mama, i svašta nešto.
Strah. Zvuči suludo, ali je maltene jedini uzrok svih loših stvari u svetu. Jebeni strah. Kako se osloboditi usađenog, dobro udresiranog straha?
Dokona sam, pa filozofiram. Znam da vas mrzi da čitate. Ne morate.
Нисам прочитао, не брини. :)
Да се не лажемо, време ти је. :ДДД
Ko što davno rekoh: mož mi doći vreme samo da umrem. Ostalo organizujem sama. ;)
energija Квалитетно и истинито. Само једна ствар: Зашто онда има оних који свесно изазивају лабилну особу, насилника, када знају које су последице? Како би се то уклопило у причу о страху од последица?
slažem se sa energijom,strah.
od kršenja pravila,od okoline.
od samih sebe,pa i od tih na koje ruku dižu.
Леј, бре, Енерџи, уозбиљи се ти нешто. :)
Ово је скроз тачно. Баш сам пре неки дан то поменуо на некој теми о насилништву у школама. Онај који се понаша насилнички и који злоставља друге (били они слабији од њега или јачи, свеједно је), је, у суштини, веома уплашен из неког разлога.
Kako da ne pričitamo, energijo :) Znači ti samo tvrdiš da treba otići.
Mene su muž i njegov brat tukli, al me spasio divni Veran Matić i njegova sigurna kuća, sad me on tuče, al samo tokom seksa.
Preporučujem svima ovu divnu ustanovu, svako jutro nas budi divni glas Gorana Dimitrijevića.
Dobro, ako pogledamo na par aspekata života, kroz svaki možemo izvući da je uzrok loših stvari strah, bes, zavist, ostali grehovi napisani pre 2000 godina, onda ludilo (pravo, mentalno), bolesti, razne komplikacije i stvari na koje čovek ne može da utiče, itd.
Odoh malo van teme.
Ali mnogo stvari utiče na NEŠTO. U ovom slučaju, na nasilje u porodici.
Ali da, slažem se s tobom. Strah i bes su najviše zaslužni za većinu loših stvari.
Borba za moć. Iz istog tog straha. Iz straha da ćeš se potpuno potčiniti nekome. takozvano vrtenje u krug. Hrabrost iz straha, iako zvuči kontradiktorno.