![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Прави навијач долази и на текме домаћег првенства и на европске текме,ови остали долазе да гледају европске великане....Ја једино не идем на гостовнја јер нисам баш упућен у та организована и неорганизована путовања,а и слабо се скупимо увек а нећу сам да идем....
Дебилко навија за Звезду,а Моронко за Партизан...
Наравно, али опет, неки ''навијачи'' мрзе домаћи фудбал управо зато што није квалитетан. Ја не кажем да је квалитетан, нити да није, али идем и пратим јбг. Пратим то што имам. А кад би се неки клубови нпр приватизовали, можда би уложили у омладинску школу, довођење играча, били бољи и самим тим привукли више људи на трибине. А можда опет, грешим. Ко ће га знати..
Управо то и ја радим. Људи требају да се помире са ситуацијом да је ова лига таква каква јесте, а ствари стоје овако: Да су Београђани мање заинтересовани него Нишлије што се спорта тиче и иза тога ћу увек али увек да стојим!
Ево дајем пример, рукомет пријатељска Србија-Француска, хала је била пуна, квалификације кад су биле препуна, атмосфера ненормална(сигурно једна од бољих којој сам присуствовао у квалификацијама) и сад кад је Европско и све то, онда је Београд преузео одговорност и донео одлуку да наши играју у Арени?! Па добро мајку му, зар је то нека правда?!?! А где су ти исти људи кад је Србија играла у Пиониру одбојку исто неке квалификације, и опет је Нишка хала била пуна а Пионир је хватао паучину! Београђани не знају да цене оно што имају, то је реалност!
Сад ти пљујеш нас. :) Има нас и који ценимо, али јбг, више је ових других. Увек је тако било. Али увек имаш одређену групу људи, која прати активности репрезентације из Бг-а. Увек. Сад, да ли су то Радовци, Гробари, Цигани, Романтичари или сви заједно, није битно. Битно је да се организују и оду да бодре..
Не пљујем човече, него једноставно ево ти још једног примера, у рукомету када долази Партизан или Звезда хала се пуни.
Ја немам намеру да пљујем никога, али ситуација по мом неком виђењу, а нисам ћорав, да је Раднички први или други у ЈСЛ-у стадион би на свакој текми био пун.
Поштујем ја све то, али ситуација на трибинама је таква каква јесте. И плус ово за рукомет што ти причам.
Nisam slaninar. Ali pratim kako Novi Sad igra u nižoj ligi.
Jedini klub za koji navijam i na čije utakmice sam išao je klub iz mog grada. Da sutra dođe Zvezda da igra protiv njih, navijao bih za svoje. Krivo mi je što nisam više u mogućnosti da pratim utakmice, iako su u nižerazrednoj ligi.
Ovo mi nikada nije bilo jasno. Klub sa dugom istorijom, a tako slabi navijači.
E to je glupo razmišljanje, da je pozer svako ko ne ide na sve utakmice.
Evo, ja na primer. Pošto sam još malecki, dobijem 200 dinara za izlazak.
Da li mi je bolje da tih 200 dindži potrošim na pivo, i da mi ostane za sledeći put, ili da gledam sa Juga kako Partizan gruva domaću boraniju , što su svi očekivali? Ajde da ih gruva, ali da mogu da ih gledam a da ne razmišljam o suđenju Šešelju. Neću bre da gledam gomilu preplaćenih morona koji se protiv iole ozbiljnije ekipe provedu kao džak za udaranje.
Ja sam eto fejk, Partizan mi nije najomiljeniji klub, ali neću da odvajam svoje vreme i pare da gledam invalide kako se valjaju po blatu.
EDIT: A ne verujem da to želi iko drugi.
Ljudi , to o čemu sad govorite je smešno
Evo Grobara ne ženskoj košarci : http://casopis.izaberipartizan.com/v2/galerija.php?pcId=205&page=1
Evo Grobara na Rukometu : http://casopis.izaberipartizan.com/v2/galerija.php?pcId=204&page=1
Evo Grobara na vaterpolu : http://casopis.izaberipartizan.com/v2/galerija.php?pcId=190&page=1
Ima ih i na hokeju o fudbalu i muškom basketu da ne govorimo , postoje ljudi koji ne mogu da izdvoje pare da gledaju Partizan i na Basketu i na Fudbalu , Rukometu , Odbojici , Ženskoj Košarci , Hokeju.. Evropske utakmice su bitne i tada počinje propaganda , ljudi reklamiraju tekme po netu , uostalom naravno da će biti više navijača protiv Arsenala nego protiv Inđije.. Delije imaju mnogo bolji prosek 15 000 po meču je na severu i na tome im svaka čast , osim toga nas je realno manje i imamo više tekmi za gledanje od vas..
http://www.ofkbeograd.co.rs/slike/.resized_633x326_34fmihx.jpg
http://ultrasworldwide.net/uw-test/wp-content/uploads/2011/06/DSCF8199N.jpg
http://www.blueunionbelgrade.com/baza/home_pictures/OFKB-pfc-koreja.jpg
http://i42.tinypic.com/f0zs7q.jpg
http://www.ultrasworldwide.net/ultras/wp-content/uploads/2011/06/79a.jpg
Realno nije da su neki jebači ali su relativno dobri..
Replika: Mislio sam na broj, ne na to koliko su dobri.
http://ultrasworldwide.net/uw-test/wp-content/uploads/2011/06/DSCF8199N.jpg
Sudeći po ovome i nije ih malo sa obzirom na to da skoro svi u Beogradu navijaju za Blizance tu su i ovi Taurunumi koji su bili Grobari pre 20 godina.. Radovci jebu keve..
E to je glupo razmišljanje, da je pozer svako ko ne ide na sve utakmice.
Evo, ja na primer. Pošto sam još malecki, dobijem 200 dinara za izlazak.
Da li mi je bolje da tih 200 dindži potrošim na pivo, i da mi ostane za sledeći put, ili da gledam sa Juga kako Partizan gruva domaću boraniju , što su svi očekivali? Ajde da ih gruva, ali da mogu da ih gledam a da ne razmišljam o suđenju Šešelju. Neću bre da gledam gomilu preplaćenih morona koji se protiv iole ozbiljnije ekipe provedu kao džak za udaranje.
Ja sam eto fejk, Partizan mi nije najomiljeniji klub, ali neću da odvajam svoje vreme i pare da gledam invalide kako se valjaju po blatu.
EDIT: A ne verujem da to želi iko drugi.
Ти да хоћеш да дођеш и да навијаш снашао би се без кеша. Па колико пута смо ми преко разних шема улазили, шверцовали се итд...
Кажеш да не верујеш да жели неко други да гледа ову нашу лигу. Па шта раде 5-6000 људи сваку утакмицу која није дерби на ЈНА? Јел они не желе да гледају а то раде зато што их неко присили, мислим не разумем :/
И ако сам на истоку и западу био само као клинац док сам ишао са ћалетом, ја те симпатизере веома поштујем, исто као и редовне на југу. Ти људи су ту због Партизана, можда не могу да навијају, можда их боли курац али то мене не занима јер су отишли тамо да гледају утакмцу и ја то ценим. Они ће бити ту и кад је киша и снег и Јавор и Арсенал и неће звиждати играчима у 5. минуту зато што нису дали 3 гола до тад...
Želim da napišem ovde nešto. Ranije sam se ložio kao i vi ovde, i tako na forumima i sportskim sajtovima uvek ostavljao komentare kada vidim da neko nije u pravu, i kada mislim da ću nešto promeniti u njegovom razmišljanju ako mu pokažem šta je u stvari istina... Kasnije sam skontao da je to JEBENI net, i da je tu svako mudo, svako je svuda bio, svako sve zna, on je Srbin, ovaj drugi je Hrvat...
E sad, želeo bih da iznesem svoje mišljenje, koje je pošto sam navijač Zvezde, može se reći subjektivno, ali ne u nenormalnim granicama kao vaša, i jednih i drugih na ovoj temi. Partizan kao sportsko društvo je prethodnih nekoliko godina mnogo uspešniji od SD Crvena Zvezda, to grobari ne može da se ospori. Ali kako je Partizan došao do toga?
LEPO. Moram prvo da vam objasnim da od kada su nastala oba kluba, od kada su nastala imena Partizan i Zvezda, Zvezda je bila ta oko koje su se skupljali "visoki zvaničnici u svim sferama društva". Ne kažem da se oko Partizana nisu skupljali, ali u mnogo manjem broju. Tih godina nije bilo problema, jer ti ljudi koji su bili uz Zvezdu i Partizan nisu imali nikakve koristi od njih, kao ni sada mi "obični smrtnici"! Zvezda je u narednih 20, 30 godina bila ispred Partizana, kao što je sada situacija samo obrnuto, ovde neću da umanjuem ime Partizana i njihove uspehe, ali tako je bilo. Tada su ti "visoki zvaničnici" na Zvezdu počeli da gledaju kao na "stvar" koja bi im mogla doneti velike koristi. U Zvezdu su počeli pristizati kojekakvi političari, biznismeni, menadžeri... Uglavnom ljudi koji su hteli dobro sebi, ne misleći uopšte na Zvezdu kao sportsko društvo. Partizan sa tim uglavnom nije imao problema, jer morate priznati nije bio IME za takve ljude. Što će se ako gledamo sadašnjost ispostaviti odlično po Partizan. Zvezda je u svim sportovima sama sebe uništila!!! TO JE POENTA SVEGA! Vaterpolo, Rukomet, Košarka... Nekada je u ovim sportovima Zvezda bila IME. Tačnije Partizan i Zvezda su bili rame uz rame uglavnom. Partizan je negde bio uspešniji, negde Zvezda. Posle su došli ti o kojima sam već pisao. Sponzori, menadžeri, političari... A Zvezda u strukturama sportskog društva nije imala ljude koji bi prepoznali ko želi dobro Zvezdi, a ko sebi. U ova tri sporta koja sam nabrojao, godinama unazad su klubovi (KK, RK, VK) uništavani, i srozavani na nivo na kojem su danas. Partizan je uvek više obraćao pažnju na svoje redove, što u upravama klubova, što u ljudima koji su "uz" klub. Takođe, Partizan je zbog velikog zaostatka za Zvezdom kada je fudbalski klub u pitanju, uvek više pažnji posvećivao ostalim klubovima unutar svog SD-a. Mogao bih do sutra da iznosim neke veoma zanimljive podatke, ali samo želim da vam kažem da i grobarima i delijama, da ta "DOMINACIJA" Partizana nije plod (u tolikoj meri koliko vi grobari mislite) snage tih timova i klubova, već u nedostatku snage rivala. Svaka čast Partizanu na svim tim uspesima, ali nije isto kad pobediš KK CZV koji u svojim redovima ima Sašu Obradovića, Aleksandra Trifunovića, Nešu Ilića, i tada igrača Zvezde Dejana Tomaševića i KK CZV koji ima Elmedina Kikanovića, Strahinju Dragićevića, Štimca...
Kao kada bi profesionalni fudbaler odigrao viktorije sa fudbalerom rekreativcem. Ovaj mu predstavlja rivala, ali nedostojnog! Fudbal je već za neku drugu temu...
@verbalni Pa to ti je slika sa utakmice protiv Galatasaraja.
+185
Сећам се кад смо се организовали једном, нас преко 60 је ушло са једном пропусницом. :) Чекаш 20 минута свој ред, не уђеш пре почетка, али ипак уђеш на текму и боли те кита. Тако да су те паре само изговор.
Unija je kurac. Dzaba tih par fotki sto si okacio kad su najocajnija grupa u Srbiji. Ko sto rece ovaj, tuga, zbog istorije i svega.
U manjim klubovim je to prednost, sto uvek dolazi skoro ista ekipa, zbog manjeg broja ljudi koji je uvek tu. Na severu i jugu je drugacije na veliki utakmicama.
Едесте, Ћетници и православци што имате петокраке на грбовима лолололо. Лок теме, док се не одлуче момци, јесу Ћетници или су Комунацисти....
А овако смо ми некад... Сад ме блам дидем на стадијон са оваквом децом...
http://www.youtube.com/watch?v=tmeYbP6r43o
А Обилић рођаци?Кад Цеца изађе из кућног па одржи мотивациони говор играчима , има да уђу у ЈСЛ док си реко АРКАН!
Ето тад су се једино скупили, гледао сам утакмицу, и опет није био пун стадион, па ти види.
Свака част, али ја од малена навијам за Партизан тако да нисам хтео да мењам.