gluhonjemi ljudi nauce pricati skoro pa normalno, jer osjete frekvencije koje nastaju u grlu
moja ujna je logoped i ja sam jos kao mala isla kod nje u centar za gluhonjeme gdje sam sasvim normalno komunicirala sa gluhonjemima, tad nisam ni kontala da su gluhonjemi
a danas preko nje znam jako puno gluhonjemih malih ljudi koji citaju sa usana a pricaju skoro pa normalno, samo sto zvuce kao da pricaju iz grla
gluhonjemi ljudi nauce pricati skoro pa normalno, jer osjete frekvencije koje nastaju u grlu
moja ujna je logoped i ja sam jos kao mala isla kod nje u centar za gluhonjeme gdje sam sasvim normalno komunicirala sa gluhonjemima, tad nisam ni kontala da su gluhonjemi
a danas preko nje znam jako puno gluhonjemih malih ljudi koji citaju sa usana a pricaju skoro pa normalno, samo sto zvuce kao da pricaju iz grlaЛОЛЧИНА!
- PФејзбукманијак
Ово ме интересује. Да ли глув човек зна да је телевизор баш телевизор? И да ли има шансе научити га да разликује слова? Вероватно је ретардирано и глупо питање и још глупљи одговор ал мене ето интересује. А можда сам само ја испо глуп ал опет понављам, интересује ме - j
da li gluvonemi drkaju? msm pitam zato sto ako drkaju sigurno stenju dok drkaju. e sad da li su oni svesni da stenju? i ako stenju da li se to preglasno cuje?
sto nas dovodi do sledeceg:
da li bi vi rekli dluvonemom decku "alo drkas ga preglasno gluvonemi dechko!!111
- j
da ali on verovatno ima drugi naziv za kljuc posto je gluvonem i verovatno je smislio sam naziv za taj predmet. nesto kao ono sto gurnem u vrata kad drkam da me ne cuju kako stenjem dok svrsavam. mada je verovatno krace