Паузирати годину дана - зарадити за наредну годину студија

1. могу да скапирам, али не знам колико је препоручљиво. Ваљда зависи од особе. Ја док сам радио друге ствари, било кинте, али факс никс. Морао сам све друго да баталим да бих завршио.

Јасно. Ал' не траје ни сваки посао вечно. Радиш колико радиш, онда направиш паузу, па на учење. И обрнуто. :) Па, неки други посао, све док не нађеш нешто што одговара.

Јебига, овде још увек људи доживљавају посао као светињу. Завршиш факс, удаш се за посао и радиш на једном истом месту до краја живота, па ако треба и мучиш се на послу, само је битно да га имаш.

2. Ništa od ovog čega se ti bojiš nije strašno, jedino je opako što se, radeći neki drugi posao u međuvremenu, otuđiš od profesije za koju pohađaš faks. Bolje ti je pauzirati a motati se po faksu svaki dan(ukoliko imaš repa za tako nešto) nego početi raditi nešto drugo pa se vraćati na prvo. Jer teško da ćeš i kad ga napokon završiš baviti se baš tim poslom.

3. Што се тиче предзнања, ишао сам на такмичења из историје, од мене су јачи само старији студенти, Петничари и још пар људи, то сад нема много везе јер сам одслуашао две године и дао 18 од 20 комада. Кренуо сам у причу са овиме, идем до краја, уписао сам шта сам хтео иако се остали нису слагали. Нисам демотивисан, али сам јебено уморан, не бих волео да дођем у ситуацију да нисам неки дипломирани курац када видим какви су све људи позавршавали факултете, осећао бих се мизерно. Генерално, Филозофски је буља за медицину, техничке и природне факсове, ниакко не може да се пореди, али дође ти тако неки кврга испит који јебено мораш да даш. Остало је "Џанки, Вукашин95 Болоња" фазон.

Ово за изолацију и штребање јесте тачно, али зато сам ретард у интеракцији са људима, фазон, имам двадесет година и страх ме да причам са рибама ако нисам пијан. Сутра кренем да радим са нормалним људима, а мутав сам, има да дам отказ после три дана јер сви мисле да сам ретард, а ја за њих мислим да су још већи ретарди.

4. oces savet burzume?
    jebi ga ako riknes godinu, rikno si, pa sta. nisi ni prvi ni poslednji kom se to desilo.
    i ako ti je za utehu, svi su prosli kroz ovo sto sad prolazis.
    jedini savet ti je da se saberes malo, da se odmoris malo, da odes kuci kod svojih malo, pa hladne glave ces vec videti dal mozes da fizikalises, dal ces da ucis godinu dana, dal ces ponovo na predavanja, dal ces da radis u nekoj kafani...
    i najbitnije nemoj mnogo da se mislis sta drugi misle i kako to izgleda, nit da te briga za misljenje ljudi koji ti nista ne znace, a medju njima sam i ja.
    popricaj sa svojima (na kraju su oni ti koji te finansiraju valjda), pa vidi sta ces i gde ces sam. pitaj i njih za savet znaju sve to bolje od tebe.

5. i iiiiiiiiskreno se nadam da ne trolujes.

Не буди балванчина.

6. Po mom mišljenju, sramota je ići sa svojom generacijom i sedeti na tuđoj grbači, a ne gubiti godinu i za to vreme raditi.

7. obrisao sam pre nego sto si stavio post.

8. Ово за изолацију и штребање јесте тачно, али зато сам ретард у интеракцији са људима, фазон, имам двадесет година и страх ме да причам са рибама ако нисам пијан.

Ne napuštaj faks, ti si idealan primerak faksa kojeg studiraš.

Сутра кренем да радим са нормалним људима, а мутав сам, има да дам отказ после три дана јер сви мисле да сам ретард, а ја за њих мислим да су још већи ретарди.

:) jedan od najboljih krivičara eks države je pričao tako da ga pod milim bogom ništa ne razumeš. Samo klimaš glavicom DA, DA i smeškaš se. Lik je inače prvi u Jugoslaviji dobio ubistvo drota kao nužnu odbranu.

9. имам двадесет година и страх ме да причам са рибама ако нисам пијан

Шта знам... Проблем у интеракцији се решава кроз интеракцију. Сад је питање колико ти је стало до интераговања.

Нисам ти ни ја најсоцијалнија особа, стално терам људе од себе својим понашањем. Мада, оно, није као да ми много звижде јаја за те људе које отерам. Што би ти рек'о:

сви мисле да сам ретард, а ја за њих мислим да су још већи ретарди

Реално, за посао за који се обучаваш и треба да будеш мало чудак.

10. Nemam pojma,mene nije sramota da priznam da sam na Singidunum pauzirao godinu,tj zamrzao,ali iz cistog razloga sto nisam bio tu(realno,i da sam bio,ne bi bio na predavanjima bar 70 posto) i sto nisam mogao finansijski da ispratim, s' obzirom da nisam na vreme placao. Taman sam onda taj put na kome sam bio,iskorisio kao izgovor. Da sam na nekom drzavnom,i da nemam kesa,takav sam covek,bolelo bi me uvo.Pauzirao bih,obnovio,itd,nemam problema sa tim.Ali imam problema sa cuvanjem para.Uzasno brzo trosim kad imam,i ne verujem da bih skupio za tu godinu zbog koje bih pauzirao,osim ako te pare direktno ne bi isle na neciji racun da ih ja ne diram. Moj savet drugima je da ne treba da ih bude blam ili ne znam ni ja sta,ukoliko zamrznu,ili cak i padnu godinu,a definitivno bih preskocio jednu ukoliko nisam u mogucnosti da platim,pa pokusao da zaradim.Pod gore navedenim uslovima... :)

11. Све ти се своди на то да ли ћеш да чекаш да би јебао добру рибу или ћеш да караш неког скота који ти је на зицер. Препоручујем ти ово прво, јер ћеш се много мање кајати. А интеракција са људима, а посебно са женама, је вештина која се може сасвим лепо савладати, и то искуствено. Није битно за то искуство да ли си га стекао на факултету или на мешалици, можеш да га стекнеш и да га не стекнеш и на једном и на другом месту.

Lik je inače prvi u Jugoslaviji dobio ubistvo drota kao nužnu odbranu.

О коме се ради, баш сам се заинтересовао? Има ли који линк где?

12. poenta priče je da imaš svo vreme sveta na pretek...i to više kažem SEBI nego tebi. imaš sa tvojih 21 pravo i da si umoran, i da te mrzi i da pomisliš da sve nema svrhe. ja imam skoro 23 i istu bitku u sebi vodim. a onda vidim lika, kolegu koji ima 30, štih ispite nije dao, izlazi, cirka, zeza se, ima ćerkicu... ČOVEČE TI SI MLAD..što kaže...neki ex-yu kosijaner, garantovano.

13. ČOVEČE TI SI MLAD..što kaže...neki ex-yu kosijaner, garantovano.

Каже Смак

14. Ма ја сам у целој причи не због рада у струци, већ због те врсте образовања, радићу шта будем морао. надам се да ћу да изгурам ово до краја, после тога ће да иде рутински. Ето, оформисмо једну конструктивну тему, може лок сада, нема ту више шта да се каже.

15. О коме се ради, баш сам се заинтересовао? Има ли који линк где?

Ne znam ima li link, ovog sam znala lično. Ako nađem javiću ti.

16. Остало је "Џанки, Вукашин95 Болоња" фазон.

haha
    Jes da ne mogu da ti pricam o fakultetu jer ni na polovini srednje nisam jos. Sestra mi je starija od mene skoro 15 godina, isto posle srednje nije imala kintu za faks, aj kao sledece godine ce, posle dobila dobar posao, poneo je osecaj samostalnosti, ali je rekla da ce kad tad upisati, i sa 25-26 ga upisala, i sve je ispalo super.

17. Ja sam roknuo prvo, pa muško. Dva mjeseca sam bio skenjan mnooogo. Čak su me i roditelji tješili.(a kontao sam da ću ja njima morati da se pravdam) Srušio mi se čitav svijet. Nikad nisam išao na popravni, nisam imao sranja ni u srednjoj, ni u osnovnoj, dođem na faks i odvalim prvu godinu. Jebi ga, pomiriš se sa tim i kreneš dalje. Ima nas još, nisi ti ni prvi ni poslednji. A ionako u ovoj mlađoj generaciji su bolje ribe :))

18. Ne da nije sramota, nego je i pohvalno raditi da bi platio skolarinu. Evo, ja studiram i na budzetu sam vec trecu godinu zaredom, ali svakog leta fizilkalisem jer zelim da imam za sebe i ako se desi da ne upadnem da budzet, da imam da od svog novca platim skolarinu ili deo nje. Nemas problema ako pauziras godinu, imam kolegu od 45 godina koji je upisao fakultet.

19. Ok, svi rekoše a nije sramota, pa da se ne ponavljam, jer stvarno nije.

Svi imaju neka svoja iskustva i razloge, evo ja sam jednu godinu obnovila jer sam se zajebavala, jednu (apsolventsku) jer sam paralelno pislaa diplomski i radila (mada sam radila i ranijih godina, nešto sitno). I šta? Završila opet faks kao jedan od najboljih studenata, odmah našla posao, i sve ide bolje za boljim.

E sad, jedino što ti ovi nisu spomenuli, a u vezi sa tom demotivacijom kasnije (kako se, i da li se, vratiti na faks) jeste - kinta. Čovjek se poprilično navuče na to da zarađuje pare (mislim, nemam pojma štaš da radiš, ali ipak ćeš da zarađuješ), i onda kaže: ajd još jednu, pa još jednu godinu... Tako je moj drugarica izgubila tri godine. Tako i ja nikako da batalim posao i upišem magistarski. E to ti je jedini problem, a za sve ostalo ne treba da se brineš.

20. E Dube, kakav danak neiskustvu. Svake godine su sve gore i gore ribe. Jebem li ga da li je osiromašeni uranijum kriv za to ali tako je.

Inače, Burzume, da budem iskren, ne mogu ja tebi da pričam o faksu, tek sam upisao, videćemo šta će biti. Vidim da pričaš da si mutav za komunikaciju i takve stvari, ali opet smo onomad baš normalno pričali. Sve je stvar interesovanja, recimo ni ja ne znam šta bih pričao sa 90 % ljudi koje upoznam i opet se vraćamo na to, oni mene smatraju debilom, a ja njih još većim debilima. Mada to je u suštini i normalno. Zvuči arogantno, ali jebiga, najčešće ne znam o čemu bih pričao sa glupim ljudima kakve upoznajem na tone.

Imaš frku oko faksa, oko toga šta će biti ako ne upadneš na budžet sledeće godine? Jebiga, šta god da bude nije smak sveta. Recimo ja kad sam dokon, uzmem pa džaram rubikovu kocku, drkam se sa nekim glupostima, čitam, pijem, trudim se da koristim mozak i ispadne kul. A oko izbora posla mogu da kažem samo da izbegavaš fizičke poslove koje bi verovatno radio na crno bez dozvole. Jedan ortak je tako ispušio za sasvim pristojnu kintu, ali na svu sreću, nije dugo radio, inače bi žestoko puk'o. A to ti ne treba. Uzmi, zanimaj se nečim. Ne znam tačno šta te sve interesuje, ali u suštini uvek možeš da nađeš neku zajebanciju, čitaj literaturu sa svog faksa, gledaj da se zanimaš nekim stvarima u vezi sa tim. Jebiga, koliko te znam, deluješ mi dosta zrelo i odgovorno i kapiram da je to samo loš trip trenutno, previše si samokritičan.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.