Istorija

1. У принципу гро људи гине у другој фази битке тј. бежанији, када се активира коњица и крене да коси ове што беже. У суштини тада почиње права кланица. Као пешак у збијеном реду штитова и копаља мало шта може да те сјебе до тренутка попуштања линије тј фронта. Онда углавном све почиње да се урушава од тренутка пуцања најслабијих карика у првим редовима, јер видевши то редови иза почињу да се усеравају (ако су наши најбољи из првог реда пали како бих ја тек најебао). Они у последњим редовима што не виде ништа и немају појма примете појединце који се пробијају да побегну и лако се придруже. Ту је распад јединице потпун, и тада се гине само тако и улази коњица у причу.
    А многе те поштапалице о французима су преживела енглеска пропаганда из наполеонских ратова

2. Hahahah kaizene koja fora. Na str. 16 može da se postuje, i prebaci na 17, na kojoj nemaže, zbog 2 posta u istoj sekundi. Jbt koja tehnika prekaljenon majstora.
    http://i.imgur.com/Om2PTxJ.jpg

3. У принципу гро људи гине у другој фази битке тј. бежанији, када се активира коњица и крене да коси ове што беже.

највише људи гине у купатилу. има та нека статистика.

4. Na foru toga što su Francuzi pre svega imali ogromnu (da ne kažem najveću u Evropi) populaciju u Evropi kao pojedinačna država, a i imali su izuzetno kvalitetne vojske, sećaš se musketara? Tek negde od Napoleonskih ratova Rusija postaje najmnogoljudnija zemlja u ovom delu sveta.

A to da su svileni, đavo će ga znati da li je bio koji krvoločniji narod od njih, ali kada neko pravi mnogo kulture i nauke, onda ga svi doživljavaju kao svilenog, to je bio slučaj s Vizantijom.

5. и даље не могу да замислим француза као касапина, џаба

6. đavo će ga znati da li je bio koji krvoločniji narod od njih

дај неки пример занима ме

7. Pogledaj bitku kod Verdena i Alžirski rat.

8. Имали су коњицу јебали мајке, барабар су могли са монголима у тој категорији. До душе, друкчији тип и начин ратовања је у питању.

Хрвати имају израз бизантизам, који представља кукавичлук, притвореност, скломост интригама, лукавост, пакост... Ето докле иде то Царе, и колико опстаје, што се Ромејаца тиче. Баш их нико није волео.

9. а добро, масакрирање арапа не рачунам

10. Хугеноти, доба терора - рат у Вендеји (сами себе најбоље кољу у принципу)

Не знам који беше краљ потукао до колена удужене снаге Џона Беземљаша (енглеска) и немачког цара. Обојица тешке дијаболе.

Шта више мислим да су немце пре уједињења тукли у великој вечини случајева

11. Nemci su tukli sami sebe.

12. Ja pričam kako su u srednjem veku gledali Vizantiju, koga briga za Hrvate.

Filip II Avgust je to

13. Tukli su sebe čak i kad nisu imali protivnika. Tako bar kaže priča o Karansebešu. E, koliko je istine u tome zna Car.

14. Verovatno vrlo malo, al' đavo će ga znati

15. I ja mislim. Neka manja pometnja možda.

16. царе, колико знаш о савременој историји, али баш онако савременој? нпр. о преговорима у рамбујеу. да ли постоје ту неки поуздани извори?

17. Ali treba imati na umu da su do druge polovine 18. veka sve evropske zemlje (uključujući Rusiju) smešne naspram Osmanskog sultanata.

18. Ovo nije loš kanal o Srednjem veku, oružju, bitkama i svemu
    https://www.youtube.com/channel/UC9pgQfOXRsp4UKrI8q0zjXQ

19. Truće, teško je procijeniti pouzdanost. Jer imao sam neku literaturu o Rambujeu koja opisuje pregovore kao skeč TLN.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.