Istorija

1. Maestro vec si jednom pokusao da nekoga TRIGERUJES sa tim i nije ti uspelo, aj puti cike da pricaju vazi?

2. Sto ga komplikujete tolko jebate, kontam da su te pojmove izmislili sami srbi da bi skratili pricu sa tri reci "srbin iz ____" na jednu rec srbijanac, precan, krajisnik, bosanac, crnogorac, kosovac... Evo ovako kad se nabraja ko sto sam ja nabrojo izgleda fino prakticno, koliko bi artije potrosio da sam piso srbin odavde, pa srbin odande, pa... ajdukurac

Pa zato sto to nije istina. Srbin iz srbije moze da bude srbijanac ali isto tako je i siptar iz srbije srbijanac.

3. Ne verujem da je ikad iko rekao srbijanac misleci na nekog siptara ili pripadnika bilo koje nacionalne manjine. Mozda je po definiciji tako, ali realno znacenje se iskljucivo odnosi na pripadnike srpske nacionalnosti.

Doduse, ja kad sam bio u svici imo sam jednog ortaka i kad smo pricali o siptarima dosli smo na ideju da ne pominjemo siptar/albanac da ne provale da o njima pricamo, nego smo za tu potrebu izmislili pojam juznosrbijanac hehe

4. Ovde se delimicno ne slazem. Najsveziji primer: dragic. Ako se on ne oseca kao srbin i zeli da bude slovenac, pritom ima slovenacko drzavljanstvo-ok legendo ti si slovenac. Prvenstveno jer je ponizavajuce za neku naciju da nekoga svojataju a on se izjasnjava drugacije to je bukvalno kao da mu pruzis ruku a on ti gurne kurac u nju. Ista stvar sa poturicama i gastosima u npr americi. Mi se smatramo za ponosnu naciju a ovamo molimo nekoga EJ TI SI BAS SUPER AJ BUDI SRBIN DA MOZEMO DA PRICAMO KAKO IMA DO JAJA SRBA, mrs bre u picku materinu ako mislis da nisi srbin onda ne da nisi nego ti nije ni dozvoljeno da budes srbin mamu ti nizerasnu jebem.

А да, заборавио cам да наглаcим, услов за све ово што набројах је да се човјек тако осјећа, било за нацију било за територијалну припадност. Па тако Крајишник из Футога није Војвођанин без обзира што живи ту, јер се он не осјећа тако.

5. Ne verujem da je ikad iko rekao srbijanac misleci na nekog siptara ili pripadnika bilo koje nacionalne manjine.

Наравно да се мисли. Када кажеш Београђанин, он може бити свашта. Али 85% Cрбијанаца cу Cрби, па је логично да cе најчешће на Cрбе одноcи тај израз

6. Jel ima još negde na planeti slučaj da postoje država do države(entiteta) sa 90% identičnim etničkim sastavom i (ne)zvaničnom politikom? Ja koristim reč Srbijanac samo kad pričam nešto vezano za odnose Republike Srpske i Srbije, van toga nemam potrebe

edit: zapravo, zajebi etnički sastav, bitno je da se izjašnjavaju kao ista nacija

7. A brate... Zamisli situaciju siptar iz srbije dodje u tvoj kraj i otvori pekaru, da li ces ti svog klinca poslati po leba tako sto ces mu reci idi do onog srbijanca ili idi do onog siptara i kupi leba? Ako si iskren, priznaces da u 100% slucajeva ces reci idi do onog siptara.

8. Najveca blamcina mi je bila i ostala ona prica kako je Olivera srpska junakinja.
    Bajazit joj cacu zaklao a ona proslavila po tome sto je bila najbolja jebacica u njegovom haremu, pa je on tobože manje Srba nabijao na kolac zbog toga. Kosovo se brani PIČKOM

Османским султанима европске принцезе нису служиле као жене за расплод, већ као глорификовани таоци. Са њима по правилу нису имали деце, да не би пружили европским владарима право да претендују на њихов трон.

9. Isto tako neki iz Srbije za Srbina koji živi u BiH kažu Bošnjak, umjesto Bosanac.
    Bošnjak je musliman koji živi u BiH.

10. hoće da vam podmetnu da ste vi Bošnjaci

11. Ае одјебите у засебну тему више Срби(јанц)и

12. Srbi van Srbije - Bečki konjušari
    Srbijanci - Poturice

ми смо овде огромном већином православни, врв си мислио на босанце

13. Dakle ustanovili smo da je izraz srbijanci potekao od bosanskih srba koji su ratovali za austrougarsku protiv srbije a pritom misle da su veci srbi od srba. Mi ako prihvatimo taj termin mozemo da prihvatimo i makaroncev princip okretanja automibila ako je uzbrdica u blizini, ista je korisnost ovog sistema i izraza srbijanci

14. Uostalom ako iko misli da je izraz super jer skracuje "srbi iz srbije" onda neka skrati i srbi iz dijaspore u dijasporijanci hm

15. Dakle ustanovili smo da je izraz srbijanci potekao od bosanskih srba koji su ratovali za austrougarsku protiv srbije a pritom misle da su veci srbi od srba.

Оно јес, Вук, Бранко Радичевић и Његош, све Бошњо до Бошње

16. Živela velika Bugarska!

17. Najbolji sistem ps hahah

18. https://www.youtube.com/watch?v=ri0jVxG2RBc

haha kako radoš uništio ovog drugosrbijanca ovaj ni da bekne

19. Овај Милетић је говедо, али стоји да се Љушићевим уџбеником може само обрисати дупе.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.