U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.
Mondo · 25. Novembar 2010.
Ali brazilaca ima svugde majku im jebem npr u portugalu pun kurac, kako nema izraza za narod na teritoriji brazila samo? Ili bilo koju drugu naciju jbg kako je moguce da samo srbi(i srbijanci i hrvacani su srbi smislili koliko vidim) imaju te izraze i to samo za eto bas ove dve zemlje/teritorije.
Vidi, mogu da prihvatim da termin srbijanac oznacava bilo kog coveka na prostoru republike srbije(jer nisu svi srbi realno), ono stevanovo sa nesrbima ne pije vodu. Mene zanima zasto takav tip izraza ne postoji za teritorije drugih zemalja(zajebi hrvatsku) jbg ne znam kako prostije da pitam
Nisam isključio nesrbe, samo sam rekao na šta ljudi najčešće misle kad govore o Srbijancima. Zato što ljudi ne misle o rečničkoj preciznoj definiciji, i ne vidim što bi to onmbesmislilo reč.
Ali brazilaca ima svugde majku im jebem npr u portugalu pun kurac, kako nema izraza za narod na teritoriji brazila samo? Ili bilo koju drugu naciju jbg kako je moguce da samo srbi(i srbijanci i hrvacani su srbi smislili koliko vidim) imaju te izraze i to samo za eto bas ove dve zemlje/teritorije.
Otkud znaš da nema? Ja verujem da postoji u nekom obliku. Mada ne tvrdim da sigurno postoji.
Ja znam sta ljudi najcesce misle, poznajem i ja nekoliko komada ljudi ok? Moja poenta obesmisljavanja tvog posta je: ono sto ljudi cesto misle nije nuzno istina.
Zavrsicu sa ovim zakljuckom, idem da spavam, mozemo nastaviti sutra: izraz srbijaci je vrlo verovatno imao smisla pre te 1875-e ili koje vec godine je car pomenuo pa kada si srbin u au kazes srbijanci za ove u srbiji jer su skoro svi srbi. Sada, 2017, moze doci do situacije da srbin rodjen i odrastao u srbiji koji poslednjih 20god zivi u madjarskoj nazove srbijancem madjara u srbiji. Dakle-sranje izraz.
Jebi se zapalio sam jos jednu sada xd. Ja verujem da ne postoji, u slucaju da postoji pogresio sam i to je to nikakav problem. Ali sta u slucaju da ne postoji?
Pa u slučaju da postoji samo kod nas, jebem li ga, valjda su istorijsko geografsko političke okolnosti u pitanju. Tu smo blizu, mnogi u komšijskim državama a težimo da se ujedinimo svi, ali se i razlikujemo i to često ne umemo da prihvatimo blabla moglo bi da se analizira.
Ali ja tvrdim da je sasvim praktičan izraz npr. "Srbijanci čim čuju izraz lešo meso, već izgube želju da jedu".
Pa i on je Srbijanac, bez obzira na to što se preselio. A ne verujem da će ga nazvati tako, jer koliko sam primetio Srbijanci ne koriste reč Srbijanac hahah. A i opet imamo taj momenat šta se doživljava kao Srbijanac, samo stanovnik uže Srbije ili cele. Reči se menjaju, ali i kad imaju više značenja, dok su žive i u upotrebi, legitimne su.
E pa prc malo, u slucaju da ne postoji onda je rec u rangu promaje srbi najpametniji narod u vasioni sig(sig) ostr tj nepostojeci pojam
Opet forsiras "ne verujem" i "koliko sam primetio" argumente. Ustanovili smo da on nije srbijanac jer prosto ne zivi na teritoriji srbije i evo sad i ja da se vodim tvojim verujem/me verujem argumentima mozda zivi u kraju punom doseljenika iz rep srpske pa od njih pokupi izraz srbijanac i tako nazove madjara koji zivi u npr subotici.
A kad kaze Snezana Djurisic u onoj pesmi zar ne vidis brale da sam Srbijanka?
Ne razumem cemu polemika ovolika, nisam ni citao zadnjih 5 strana.
Ako mi hocemo da pricamo o (((vama))), kako bi vas nazvali? Npr pricamo ja i Stecan, i kako sad mi da nazovemo jednom recju Srbe Macvane, Sumadince, Beogradjane, Kosovare, Juznjake? Ako kazemo samo Srbi, onda ukljucujemo i sami sebe, plus Bosance i Crnogorce. Znaci tak izraz je bio neminovan, morao je nastati u jednom trenutku. A nastao je davno jos za vreme Vuka Karadzica
србин са ким није србијанац него косовар
https://youtu.be/627EjIUtGgY
Potomci muslimana koji su se zajedno sa Turcima povukli u Tursku. Vjerovatno su ovdje dobro naorali, pa pobjegli.
Sad ne znam da li su toliko zadrti i zaostali ili je ovo perfektno očuvanje tradicije i jezika. Moram priznati da sam se iznenadio čistoćom pričanja ovog našeg jezika, čak i kod mladih, nevjerovatno. Jebi ga, babac na početku ima 80+, i njeni roditelji su rođeni u Turskoj, znači generacije i generacije
EDIT: kako se oni pravilno zovu? XD
Ma da, savrsena logika, upotrebili ste Okamovu ostricu i doneli Solomonsko resenje hehe
hajde da potomke onih srba koji su sa Karadjordjem i Milosem oslobadjali Srbiju i unistili carevu vojsku na Ceru i Kolubari nazovemo Srbijanci, a potomke onih koji su u AU uniformama ubijali te iste Srbe po Ceru i Kolubari nazovemo tako mocno - Srbi. I to najbolji i najjaci srbi (zelje su jedno a realnost drugo)
Ja da sam na markovom mestu, uzeo bih smajser i zasao po batajnicama, pazovama i busijama i rataattatata
Бошњаци у Турској су махом потомци избеглица који су побегли после аустроугарске окупације Босни и Херцеговине. И Бошњаци у тзв. Санџаку су махом њихови потомци.
Pa da, napisao sam nešto slično
ово што бечмен каже
ви оcтали не cерите.
Cрбин - онај што cу му матер и ћаћа Cрби, ђе год cе родио и живио, у ЦГ, Америци, Јупитеру итд.
Cрбијанац - Онај који живи на проcтору Cрбије, море бит Cрбин море бит Албанац ђарма итд.
Црногорац - Онај што живи у ЦГ, море бити Cрбин, Албанац, Турчин итд.
Боcанац - Онај што живи од Грахова до Дрине, може бити Cрбин, Турчин или Хрват.
итд.
Тако да ако cе зовеш Милош Обилић и живиш у Новом Cаду, ти cи по нацији Cрбин, а територијална припадноcт је Новоcађанин, Бачванин, Војвођанин, Cрбијанац, Балканац и Европљанин.
друга cтвар што cу људи глупави, па кад Кажу хехех луди Боcанци а мисле на нацију Турке у Босни, или што cе увриједе кад им кажеш да cу Cрбијанци. Јеботе кажеш неком да живи у Cрбији и он cе увриједи.
Meni termin srbijanac zaista zvuci uvredljivo ali to je samo iz razloga sto ga ljudi tumace kao i stec tj ljudi iz srbije minus nesrbi. Jer ljudi iz srbije minus nesrbi mogu biti samo i iskljucivo srbi.
I dalje mislim da je termin glup do jaja i da ga zato ne treba koristiti tj da su to pametni srbi jeli govana oa se eto zadrzalo i da povlaci razne druge komplikacije o kojima sam vec kenjao ali u slucaju da obuhvata svakog coveka koji zivi na teritoriji republike srbije mogu da prihvatim da makar nije pogresno koriscen
Ovde se delimicno ne slazem. Najsveziji primer: dragic. Ako se on ne oseca kao srbin i zeli da bude slovenac, pritom ima slovenacko drzavljanstvo-ok legendo ti si slovenac. Prvenstveno jer je ponizavajuce za neku naciju da nekoga svojataju a on se izjasnjava drugacije to je bukvalno kao da mu pruzis ruku a on ti gurne kurac u nju. Ista stvar sa poturicama i gastosima u npr americi. Mi se smatramo za ponosnu naciju a ovamo molimo nekoga EJ TI SI BAS SUPER AJ BUDI SRBIN DA MOZEMO DA PRICAMO KAKO IMA DO JAJA SRBA, mrs bre u picku materinu ako mislis da nisi srbin onda ne da nisi nego ti nije ni dozvoljeno da budes srbin mamu ti nizerasnu jebem.
Srbi van Srbije - Bečki konjušari
Srbijanci - Poturice
Svadjamo se ko je imao boljeg gazdu
Sto ga komplikujete tolko jebate, kontam da su te pojmove izmislili sami srbi da bi skratili pricu sa tri reci "srbin iz ____" na jednu rec srbijanac, precan, krajisnik, bosanac, crnogorac, kosovac... Evo ovako kad se nabraja ko sto sam ja nabrojo izgleda fino prakticno, koliko bi artije potrosio da sam piso srbin odavde, pa srbin odande, pa... ajdukurac
Najveca blamcina mi je bila i ostala ona prica kako je Olivera srpska junakinja.
Bajazit joj cacu zaklao a ona proslavila po tome sto je bila najbolja jebacica u njegovom haremu, pa je on tobože manje Srba nabijao na kolac zbog toga. Kosovo se brani PIČKOM