Zagonetke

1. To sam i ja primetio, ali fora je onda kada se zadatak prica. Ne volim te zadatke, vise volim ono sa flasama jer se tu misli, a ovde samo treba naci resenje u onome sto je vec receno.

2. Koji će ti kurac binarni brojevi. Kažeš ovako:

Prvu flašu pije prvi, drugu drugi, treću treći... jedanaestu prvi i drugi, dvanaestu prvi i treći....

3. Leco, resio sam smrdljive Japance iz 100. puta. Ne spominji mi ih vise.

4. Ovi Japanci su prelaki.

5. Išao jednom Jovan putem i naišao na raskrsnicu u obliku slova T (dolazio je odozdo). Na sredini raskrsnice nalazi se kuća u kojoj žive 2 brata blizanca. Jedina razlika izmedju njih dvojice je ta da jedan uvek priča istinu a drugi uvek laže. Jovan je to znao, ali nije znao na koga se šta odnosi. Jedan put od te raskrsnice vodi ka selu (gde je Jovan planirao da ode), a drugi ka ogromnoj aždaji koja ubija svako živo biće koje vidi. On nije znao gde da ide i pomoć je zatražio kod jednog od ona dva brata. Medjutim, da bi bilo šta pitao morao je da plati jedan dinar (a to je nažalost sav novac koji je imao). Iako nije znao dal taj brat laže ili ne on je uspeo da jednim pitanjem dobije odgovor koji je tražio, i sav srećan je otišao u selo. Koje je to pitanje?

6. Лецо, било је већ на овај фазон.
    'Где би ми рекао твој брат да скренем?' је питао, тако нешто.

7. Лецо, било је већ на овај фазон.
    'Где би ми рекао твој брат да скренем?' је питао, тако нешто.

Izvinjavam se, nesum znao :D

8. Ovo su tri kuće, i tri bunara. Kako osoba iz jedne kuće može da ode i zahvati vode iz tri bunara, a da ni u jednom trenutku ne preseče put osobi iz druge kuće, koja takođe ima taj zadatak? Ne možeš da ideš od kućice do kućice, ne možeš da nosiš dva vedra, samo jedno, napuniš ga, i vratiš se kući istim putem.
    http://img59.imageshack.us/img59/8189/amers.jpg

9. Ili jednostavnu odu jedan po jedan :D

10. Treća kućica ti nije dobila vodu iz levog bunara. Ne možeš da ideš od kućice do kućice, ne možeš da nosiš dva vedra, samo jedno, napuniš ga, i vratiš se kući istim putem.

11. Стари проблем, колко знам решење у 2Д свету не постоји. У 3Д је већ тривијално.

12. Па сјебо си. Повезао си кућу са кућом.

13. Стари проблем, колко знам решење у 2Д свету
    не постоји. У 3Д је већ тривијално.

Tačno. Verujem da je većini dovolja odgovor i da se ne bi upuštali u tumačenje dokaza.

14. rekli smo da nema zagonetki iz matematike. ovo je teorija grafova, ako se dobro sjećam.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.