Zagonetke

1. Rekoh ti da je previše mogućnosti i različitih slučajeva da bi gledao samo kojim počinje i kojim se završava.
    Lakše je, a i jedini apsolutno tačan način jeste, da gledaš interval [0, 908] i [0, 3812], pa da oduzmeš ta dva broja (namerno prvi interval ide do 908 jer 909 treba da se uključi u traženi broj).

2. #include<iostream>
    using namespace std;
    int main()
    {
    int i,br=0,s,d;
    for(i=1909;i<=4812;i++)
    {
    s=0; d=i;
    do
    {
    s+=d%10;
    d/=10;
    }
    while(d);
    br+=(s%2==0);
    }
    printf("%d\n",br);
    system("pause");
    }

3. Ekstra je ovo, samo za intervale od nekoliko miliona brojeva neće raditi u realnom vremenu.
    http://pastie.org/5381828
    Evo ti moj kod, koji za bilo koja 2 broja radi za manje od stotinke.

4. Ja sam radio za ovaj interval...ovako je brži manje memorije zauzima...

5. Ovo meščini nisam vido na temi, al nisam je ni listo puno unazad.. Elem:
    Išao taksista jednosmernom ulicom u suprotnom smeru i prošo pored pandura. Ovaj ga nije zaustavio da mu napiše kaznu. Što?

6. Ja sam ti rešio za ona 2 intervala na logičan način, što si postavio. Sad, da li je princip primenljiv na druge i veće intervale, ne znam, a ove kodove ne bih razumeo ni da se potrudim jer mi informatika i matematika ne idu od ruke. A i rekao si da je u pitanju prost način, a ovde uvodiš neko programiranje :) .

7. @kalaš
    Mislim da je bilo.

Marko i Miloš su zajedno ulovili 8 riba. Marko je ulovio 5, a Miloš 3 ribe. Spremili su večeru zajedno sa Milanom, jednako se angažujući. Svi su pojeli jednako i
    Milan je posle večere, pošto nije ništa ulovio, dao 400 dinara. Kako
    taj novac da podele Marko i Miloš?
    Rešenje da za 400 dinara kupe vina (ili makar piva) jeste najbolje, ali se ne prihvata.

8. Ovom 250, ovom 150 dinara?

9. Nea veze, nek stoji, možda neko nije vido pa nek razmišlja..
    A za ovu trojicu sa ribama.. Marku 250 a Milošu 150?

10. Jel bitno đe su spremali večeu? Struja, voda i tako to.. Ako su kom Milana, vrate mu pare i kvit su :)

11. Nije bitno, samo vrednost ribe je u igri.

12. Prvo, jesu li oni ulovili 8 ili 16 riba?

13. Marko je ulovio pet, a Miloš tri ribe. To je sav ulov.

14. Zavisi koliko koja riba ima tezinu.

15. pojeo je 2,66 riba i dao 400 dinara. to znaci da je vrijednost jedne ribe otprilike 150 dinara. ako je ovaj ulovio 3 onda je on pojeo 2,66 riba pa od 400 dinara uzima 33% od 150 riba tj otprilike jednu trecinu sto je 50 dinara.
    ovaj sa 5 riba uzima preostalih 350 dinara.
    daj nešto teže ali da se manje racuna.

16. jesu sve ribe pojedene?

17. padaju tri tacke na pravu. kolika je vjerovatnoca da treca padne izmedju prve dvije?

18. paninaro rešio!
    Možda najjednostavnije rešenje je da se i Marko i Miloš učipe po 400 dinara, a onda 1200 dinara podele u razmeri 5:3. Tako Marko dobija 750, a Miloš 450 dinara. Znači, Milanovih 350 dinara dobija Marko, a 50 dobija Miloš.. Ima i zanimljivije rešenje

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.