elem, napisao sam zadatak u originalu kako je bio formulisan svojevremeno na ispitu iz matematike 4. ali, u duhu teme, nije zagonetka pa ga i ne morate rješavati.
nije. ja znam za dva rješenja. prvo je da se normira prava tj. da se uzme da je duž dužine 1 i da se zadatak riješi geometrijski tj da se nađu presjek skupa svih događaja i skupa događaja gdje treca pada između druge dvije. drugi način je da se nađe funkcija raspodjele pa njen prvi izvod funkcija gustine vjerovatnoće i toga rješenja se ne sjećam u potpunosti iako sam ga tada tako riješio.
najlakše rješenje je uzimajući u obzir beskonačnost prave i slučajne događaje da treca može pasti iza prve, u sredini i iza druge tj. postoje tri jednako vjerovatna događaja od kojih je samo jedan povoljan pa je rješenje 1/3. ali, profesor nije prihvatao ovakvo rezonovanje već je tražio rješenje ili pod 1. ili pod 2.
praštajte, ovo stravno nije zagonetka :)
Poznati su problemi iz verovatnoće koji imaju više rešenja, od kojih ni jedno ne možeš da oboriš. Npr. verovatnoća da slučajno izabrana tetiva bude duža od stranice jednakostraničnog trougla upisanog u kružnicu.
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
ne, vjerovatnoca je broj izmedju nule i jedinice :)
niko? ja mislio ođe ima studenata elektrotehnike :)
Ako je padanje tačaka na pravu slučajan događaj, verovatnoća je 0. Da ne zaboravimo da se i događaji sa verovatnoćom 0 događaju!
nije. zato ne bi postojao i skup događaja gdje treca pada između prve dvije?
elem, napisao sam zadatak u originalu kako je bio formulisan svojevremeno na ispitu iz matematike 4. ali, u duhu teme, nije zagonetka pa ga i ne morate rješavati.
Prava je po definiciji beskonačna u oba smera, tako da verovatnoća teži 0?
ne jer i slučajni događaj pada prve dvije tačke, tj. rastojanja između njih može da teži beskonačnosti.
Jebiga, onda je 1/2.
Reko si
Što me nešto navodi da pomislim na 1/2, što bi bilo 50%?
Asam lupio ko konj
nije. ja znam za dva rješenja. prvo je da se normira prava tj. da se uzme da je duž dužine 1 i da se zadatak riješi geometrijski tj da se nađu presjek skupa svih događaja i skupa događaja gdje treca pada između druge dvije. drugi način je da se nađe funkcija raspodjele pa njen prvi izvod funkcija gustine vjerovatnoće i toga rješenja se ne sjećam u potpunosti iako sam ga tada tako riješio.
najlakše rješenje je uzimajući u obzir beskonačnost prave i slučajne događaje da treca može pasti iza prve, u sredini i iza druge tj. postoje tri jednako vjerovatna događaja od kojih je samo jedan povoljan pa je rješenje 1/3. ali, profesor nije prihvatao ovakvo rezonovanje već je tražio rješenje ili pod 1. ili pod 2.
praštajte, ovo stravno nije zagonetka :)
brate,ovo se pretvorilo u matematiku
aj dajte neke normalne zagonetke
пуна школа ђака ниоткуда врата. шта е то?
Poznati su problemi iz verovatnoće koji imaju više rešenja, od kojih ni jedno ne možeš da oboriš. Npr. verovatnoća da slučajno izabrana tetiva bude duža od stranice jednakostraničnog trougla upisanog u kružnicu.
bilo
Stvarno, jebala vas matematika.
Није "било" већ "Лубеница"
Zna li neko strategiju za siguran izlazak iz lavirinta? Mislim da je mozgalica za treći osnovne.
Ако сво време држиш десну руку на зиду и тако пичиш.
Ideš samo desno, ili levo, pre će biti desno.
Или се каже све време?