Zagonetke

1. Испред једног села су била два стуба позната као источна капија. За њихове врхове је био везан канап који је на једном месту додиривао земљу. Е сад иде загонетка: кад год би неки туриста дошао у село, сваки становник села је могао да зна ко од туриста је прошао кроз источну капију а ко није, чак и ако их није видео како улазе. Како је то могуће?

2. Jos jednom se izvinjavam, zloupotrijebio sam servis, pade mi to na pamet i ja bez razmišljanja otkucah...

3. Bili su drugačije odeveni? Svi seljani su bili specifičnog izgleda?

4. Zapnu za kanam pa on povuče neko zvono?

5. Можда кад запну за канап падне нека кофа са бојом или водом или говнима на њих?

6. није, није. мада је добра идеја ололо

7. Aukurac, konačno rešim jednu i neko reši pre mene lolol. Ovu za ribe i tako to. Za ovu sada bih se složio sa Jebačem.

8. Pa turisti koji su došli sa istoka su morali da prođu kroz kapiju, jer oko kapije su neki kurci kroz koje ne moš proć. A ovi što nisu došli sa istočne strane, oni nisu prošli kroz kapiju.. A kanap si ubacijo da nam pojebeš misli!

9. Можда је нека замка која откине ногу човеку кад запне за канап?

10. Sad ću da lupam:
    To zemljište gde je bila kapija je bilo blatnjavo pa bi ovi ostavljali tragove?
    Stubovi su bili niski pa su samo deca mogla da se provuku ispod?

11. Istočna kapija je izlaz

12. Svaki turista je pokušao da zategne kanap, smatrajući da ima neku funkciju?

13. glavni
    Istočna kapija je izlaz

cemu onda kanap? lolo

14. džordi, možda jer je to bio jedini ulaz/izlaz u selo?

15. није није није и није.

oko kapije su neki kurci kroz koje ne moš proć.

није то град да има зидине, то је село обично. Можеш поред капије да прођеш, у томе је фазон, а они опет знају да ли си прошао.

16. није, има гомила улаза у село. ал они опет знају да ли си прошо кроз капију.

17. Onda mora bit zvono il kanta zgomnima. Ne znaš ti dobro zagonetku lolo

18. није бре. Цака је ал може се провалити

19. a jebo mater
    šta, selo opkoljeno vodom sa svih strana, sem te?

20. Jel kanap od velike važnosti za rešenje?